presseticker

Skip to main content

Asker-gründer og Bærum-designer kjemper om bransjepriser

  Publisert: 09.06.2019 09:36 - av  Henning Poulsen

Lundhs er nominert til prisen Årets produkt for «Essence», designet av Sverre Uhnger og Thomas Jenkins. Foto: Lundhs

Sverre Uhnger og Thomas Jenkins Foto: Jon Marius Nilson

Oslo: Denne uken blir det klart hvem som mottar bransjens høythengende designpriser. Blant de nominerte finner vi møbelgründer Morten Hippe fra Asker og designeren Sverre Uhnger fra Bærum.

Tirsdag 11. juni skal noen av landets aller fremste møbel- og interiørbedrifter konkurrere om prisene Årets eksportbedrift, Årets merkevarebygger, Årets produkt og Klassikerprisen.

 

– De nominerte representerer et stort mangfold i design- og ferdigvarebransjen, både geografisk og bransjemessig. Det er hyggelig, men også svært nødvendig i en tid der vi leter etter hva vi skal leve av etter oljen. Det ligger et stort potensial for verdiskaping i vår bransje i årene som kommer, sier Egil Sundet i Designindustrien, en bransjeforening i Norsk Industri.

 

De fire prisene skal deles ut tirsdag ettermiddag under Bransjedagen i Næringslivets Hus i Oslo. Det er Designindustrien som står bak prisene.

 

Bærumsdesign i stein

Tradisjonsrike Lundhs, Nord-Europas største produsent av naturstein, er nominert til prisen Årets produkt for «Essence». Bærumsdesigneren Sverre Uhnger har sammen med sin britiske designmakker Thomas Jenkins utviklet den vakre kolleksjon av vaser, fat og mortere for Larvik-produsenten.

 

«Dette er en spennende leverandør av produkter basert på egen råvare, som er norsk. De har utviklet et serie produkter i samarbeid med to spennende designere. Produktene har skapt myke linjer i et ellers svært hardt materiale,» står det i juryens nominasjonstekst.

 

Asker-mann fant møbelgull

I 2015 gikk den Asker-baserte gründeren Morten Hippe på skattejakt sammen med sine venner Frode Tingbø og Jørgen Tengesdal. På støvete loft og i gamle arkivskap lette de etter norsk møbelgull. Ett av funnene deres var «Krysset», en stol Fredrik A. Kayser (1924-1968) designet i 1955.

 

Loungestolen ble en av de første relanseringene til det ferske møbelselskapet Eikund i Hellvik, og er nå nominert til Klassikerprisen.

 

«Produktet er en tydelig representant for skandinavisk design i norsk tapning. Møbelet er vakkert og typisk, og krever håndverkkompetanse av ypperste kvalitet,» står det i jurykjennelsen.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

Lundhs er nominert til prisen Årets produkt for «Essence», designet av Sverre Uhnger og Thomas Jenkins. Foto: Lundhs

 

Eikund er nominert til prisen Klassikerprisen for «Krysset». Foto: Eikund

 

Sverre Uhnger og Thomas Jenkins Foto: Jon Marius Nilson

 

 

FAKTABOKS

Bransjedagen 2019

* Et årlig arrangement for møbel- og designbransjen.

* Arrangeres av Designindustrien.

* Årets tema er markeder i endring og norsk ferdigvareeksport.

* Bransjedagen byr på foredrag og workshoper, i tillegg til utdeling av fire bransjepriser.

* Les mer her: https://www.norskindustri.no/kurs-og-arrangementer/arrangement/2019/q2/designindustrien-bransjedag-og-arsmote/

 

Er du journalist og ønsker å delta på Bransjedagen, kan du registrere deg gratis her:

Velg alternativet «medlem», så blir ikke deltakelsen fakturert i etterkant.

 

Kontaktperson:

* Designindustrien, bransjesjef Egil Sundet, mobil 909 22 192

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 09.06.2019 09:36
Teknisk løsning ZEVS AS