presseticker

Skip to main content

Bærum-designers teppefliser skal vises fram i London

  Publisert: 20.10.2021 08:43 - av  Henning Poulsen

Zen teppefliser, designet av Kristine Five Melvær for Heymat. Styling: Kirsten Visdal. Foto: Sofie Brovold

Teppeflisene til den kjente designeren Kristine Five Melvær fra Bekkestua er med når et stjernelag av norske møbel- og interiørprodusenter skal vise seg fram i London denne uken.

– Vi har med åtte svært sterke representanter for den norske møbelbransjen, og tror disse kan fenge et britisk designpublikum. Og så gleder vi oss over at ambassadøren åpner sin dør for oss. Det gir ekstra tyngde, sier Egil Sundet, bransjeleder i Norsk Industri Designindustrien.

 

Med seg til utstillingen InsideNorway, som vises i den norske ambassaderesidensen i London, har han Volver, Fora Form, Heymat, Eikund, Northern, Figgjo, Lundhs Real Stone og Hadeland Glassverk.

 

Matteglade briter

Heymat har på få år tatt en sterk posisjon i interiør- og designbransjen i Norge med sine dørmatter. Nå håper de på spennende muligheter i det britiske markedet.

 

I London skal de vise fram mattekolleksjonene Grain og Løype, designet av henholdsvis Stine Aas og Vera & Kyte.

 

I tillegg tar de med et nytt produkt myntet på kontraktmarkedet: Zen teppefliser – designet av Kristine Five Melvær.

 

– Britene er storforbrukere av matter i hjemmene sine. Samtidig er de interessert i skandinavisk design. Vi tilbyr lekre kvalitetsmatter som vi tror og håper vil falle i smak hos et britisk publikum, sier Sonja Djønne, daglig leder og medgründer i Heymat.

 

Fra stagnasjon til vekst i Storbritannia

Norsk møbeleksport tok seg opp kraftig i koronaåret 2020. Veksten var på 11 prosent, og den fortsetter inn i 2021. Mens møbeleksporten har vokst jevnt, har den stått stille i ett marked: Det britiske.

 

– Fram til i fjor var det ingen vekst i eksporten til de britiske øyer. Men i 2020 snudde det, og veksten fortsetter i år. Nå satser vi på å få større innpass i Storbritannia, og nøkkelen ligger i London, sier Sundet.

 

Han påpeker at byen ved Themsen ikke bare er en inngangsport til resten av Storbritannia, men også spiller en toneangivende rolle i europeisk møbel- og designbransje.

 

Satser på eksport, ønsker regjeringshjelp

Utstillingen i ambassadørens residens i London blir en forsmak på en større utstillingssatsing i forbindelse med London Design Week 2022.

 

– Vi gjør det vi kan for å støtte våre medlemmers satsing i viktige eksportmarkeder. Samtidig er det klart at dette ikke monner alene, og at det vi virkelig trenger er et offentlig eksportkontor. Vår bransje har dårligere rammevilkår i Norge enn konkurrentene i Sverige og Danmark, sier Sundet, som håper at den påtroppende regjeringen kommer til å legge bedre til rette for en sterk design- og ferdigvareindustri.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

Zen teppefliser, designet av Kristine Five Melvær for Heymat. Styling: Kirsten Visdal. Foto: Sofie Brovold

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Heymat, gründer Sonja Djønne, mobil 41 44 96 96

* Designindustrien, bransjesjef Egil Sundet, mobil 90 92 21 92

* Designindustrien, prosjektleder eksport Ragnhild B. Grytten, mobil 91 75 18 04

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 20.10.2021 08:43
Teknisk løsning ZEVS AS