presseticker

Skip to main content

Hadeland Glassverk nominert til designpris

  Publisert: 07.06.2022 10:44 - av  Henning Poulsen

NOMINERT. Hadeland Glassverk, her ved Martina Tomsova, er nominert til prisen Årets merkevarebygger. Foto: Hadeland Glassverk

Foto: Anna Utkilen

Bordlamper fra Hadeland. Foto: Hadeland Glassverk

Onsdag 8. juni blir det klart hvem som mottar de høythengende bransjeprisene. Hadeland Glassverk er blant de nominerte.

Arven, Fjordfiesta, Flokk, Hadeland Glassverk, Heymat, Norsk Dun/Norvigroup, Northern, Objekt og Røros Tweed er nominert til de fire prisene som skal deles ut under bransjedagen: Årets eksportbedrift, Årets produkt, Årets merkevarebygger og Klassikerprisen.

 

– De nominerte er svært ulike aktører som alle har én ting til felles: De utvikler ettertraktede norske produkter av høy kvalitet, og hevder seg på hjemme- og eksportmarkedet i konkurranse mot både andre designland og billige produkter fra lavkostland, sier Egil Sundet. Han er bransjeleder i Norsk Industri Designindustrien, som deler ut de fire prisene.

 

Årets merkevare - nominert: Hadeland Glassverk

Tradisjonsrike Hadeland Glassverk feirer 260-årsjubileum i år. I 2019 gjenopptok selskapet produksjonen av belysningsprodukter, og suksessen har ikke latt vente på seg.

 

«I løpet av kort tid har de klart å ta en sterk posisjon og har i dag nesten 100 forhandlere på belysning i Norge. Bedriften viser fram dyktige ansatte og deler fra deres arbeidshverdag på Norges eldste glassverk. Bedriften jobber strategisk med influencere, interiørdesignere og ambassadører i egne sosiale mediekanaler. Glassverket i seg selv har blitt en yndet destinasjon for folk i alle aldre,» står det i juryvurderingen.

(Pressenytt)

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Designindustrien, bransjesjef Egil Sundet, mobil 90 92 21 92

* Designindustrien, markedssjef Ragnhild B. Grytten, mobil 91 75 18 04

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak hadeland1.jpg 2,03 MB (2400x1600)
Bilde - vedlegg til sak Anna Utkilen 3.jpg 7,16 MB (6040x4027)
Bilde - vedlegg til sak Bordlamper.jpg 2,34 MB (1601x2400)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 07.06.2022 10:44
Teknisk løsning ZEVS AS