presseticker

Skip to main content

Lier-bedrift nominert til designpris for «disig» skap

  Publisert: 24.04.2018 07:01 - av  Henning Poulsen

Ygg & Lyng er nominert til Årets produkt for «Dis». Foto: Ygg & Lyng

 

Jensen er nominert til Klassikerprisen. Foto: Jensen

Ygg & Lyng, som holder til ved Lierstranda utenfor Drammen, er nominert til prisen Årets produkt under Innovasjonskraft 2018 for skapet «Dis». En gjeng søvneksperter fra ytterst i Drammensfjorden er også nominert.

Møbel- og interiørbedriften Ygg & Lyng ble etablert i 2009, og har utarbeidet en bred kolleksjon av produkter i skjæringspunktet mellom skandinavisk design og norsk natur, historie og tradisjoner.

 

Den lokale designeren Elin Louise B. Sveen står bak de fleste av møbel- og interiørproduktene til Ygg & Lyng, der hun også er medgründer. Hun har designet skapet «Dis», som er laget i eikefinér, med understell i sortlakkert metall. Skapet kommer i sort og hvitt, med fiskebenmønstrede eller slette dører.

 

Nominert – og vant i forfjor

Madrassprodusenten Jensen, som holder til i Svelvik ved munningen av Drammensfjorden, er nominert til prisen Årets merkevarebygger. Jensen-madrassene er kjent for sin behagelige skandinaviske design, inspirert av norsk natur. Selskapet har også satset aktivt på å ta en aktiv rolle ikke bare som sengeprodusent, men også som søvnekspert.

 

Også i 2016 vant Jensen en bransjepris under konferansen; Årets eksportør.

 

Svelvik kommune skal i 2020 slås sammen med Nedre Eiker og Drammen under navnet Drammen kommune.

 

Kremen av norsk design

Torsdag 26. april skal etablerte aktører som Fora Form, Vestre, L.K. Hjelle og Flokk kjempe mot nyere aktører som Fjordfiesta, Eikund og Ygg & Lyng om prisene Årets eksportbedrift, Årets merkevarebygger, Årets produkt og Klassikerprisen, samt nyopprettede Innovasjonskraftprisen.

 

– Det skjer særdeles mye spennende i møbel- og interiørsegmentet i Norge, og årets nominasjoner reflekterer det store potensialet som bor i denne industrien, kommenterer Egil Sundet i Designindustrien, en bransjeforening i Norsk Industri.

 

Designeksport opp i første kvartal

Bransjesjefen sitter med fersk statistikk som viser at eksporten av norske designvarer økte med 4,1 prosent i årets første kvartal sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Norsk design- og ferdigvareindustri eksporterte for 58 milliarder kroner i 2017.

 

– Bransjen viser sterk utvikling, men samtidig ligger vi langt bak Sverige og Danmark når det kommer til eksport av design- og ferdigvarer. Norsk eksport utenom olje og gass må dobles om vi vil beholde dagens velferdsnivå. Det viktigste myndighetene kan gjøre nå er å etablere en eksportutviklingsordning lik den de har i Sverige og Danmark. Da kan vi konkurrere med våre naboland på like premisser, sier Sundet.

 

Feirer innovasjoner og klassikere

Utdelingen av de fem prisene skjer i forbindelse med Innovasjonskraft 2018 på Sentralen i Oslo. Det er Norsk Industri ved bransjeforeningen Designindustrien som står bak prisene, som deles ut på Innovasjonskraft 2018.

 

Nordicform, Hardanger Bestikk og Flokk, tidligere kjent som Scandinavian Business Seating, er nominert til prisen Årets eksportbedrift.

 

Vestre, L.K. Hjelle og Fora Form skal gjøre opp om prisen Årets merkevarebygger.

 

I Klassikerprisen står oppgjøret mellom Fjordfiestas «Bambi», VADs «Contura» og Fora Forms «City».

 

Når det gjelder Årets produkt, er Eikund nominert for stolen «Veng», Ygg & Lyng er påmeldt med skapet «Dis» og Fora Form er nominert for loungestolen «Camp».

 

Innovasjonskraftprisen 2018 har ingen forhåndsnominerte, og deles ut av Norsk Industri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret, som er arrangørene av Innovasjonskraft 2018.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

Ygg & Lyng er nominert til Årets produkt for «Dis». Foto: Ygg & Lyng

 

Jensen er nominert til Klassikerprisen. Foto: Jensen

 

 

 

 

Er du journalist og ønsker å delta på Innovasjonskraft 2018 kan du registrere deg gratis her: https://doga.no/kalender/innovasjonskraft-2018/

 

Kontaktperson:

* Designindustrien, bransjesjef Egil Sundet, mobil 909 22 192

Innovasjonskraft 2018

* Tidligere år kjent under navnet Designindustrikonferansen, bransjens største møteplass og nettverksarena.

* Arrangeres av Designindustrien i samarbeid med Design og arkitektur Norge og Patentstyret.

* Årets tema er innovasjonskraft

* Konferansen byr på foredrag, debatter og workshoper, i tillegg til utdeling av fem bransjepriser.

* Les mer her: https://www.norskindustri.no/kurs-og-arrangementer/arrangement/designindustrikonferansen/

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak ygg og lyng -dis hoved.png 115,83 kB (3264x4928)
Bilde - vedlegg til sak Jensen.jpg 29,75 kB (4134x2964)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 24.04.2018 07:01
Teknisk løsning ZEVS AS