presseticker

Skip to main content

Naturstein fra Larvik og krystallkuler fra Tønsberg skal vises fram i London

  Publisert: 20.10.2021 09:19 - av  Henning Poulsen

Hadeland Glassverk tar med krystallkulene til Maud Gj. Bugge til London. Foto: Hadeland Glassverk

Epilogue av Vera & Kyte, designet for Lundhs. Foto: Bent René Synnevåg

Lundhs fra Larvik er med når et stjernelag av norske møbel- og interiørprodusenter skal vise seg fram i London denne uken. Tønsberg og Nøtterøy er også tungt representert gjennom designsjefen til Hadeland Glassverk, Maud Gj. Bugge.

– Vi har med åtte svært sterke representanter for den norske møbelbransjen, og tror disse kan fenge et britisk designpublikum. Og så gleder vi oss over at ambassadøren åpner sin dør for oss. Det gir ekstra tyngde, sier Egil Sundet, bransjeleder i Norsk Industri Designindustrien.

 

Med seg til utstillingen InsideNorway, som vises i den norske ambassaderesidensen i London, har han Volver, Fora Form, Heymat, Eikund, Northern, Figgjo, Lundhs Real Stone og Hadeland Glassverk.

 

Vil ha Larvik-stein inn i britiske hjem

Lundhs, Nord-Europas største produsent av naturstein – har allerede bygget opp et britisk distribusjons- og forhandlernettverk for benkeplater til kjøkken og bad. Nå vil de etablere kontakt med arkitekter og interiørdesignere.

 

– Ved å bli mer synlige for de som velger overflatematerialer til både prosjekter og private hjem, har vi tro på at vi skal øke bruken av norsk naturstein i Storbritannia, sier marketingdirektør Hege Elisabeth Lundh.

 

I tillegg til steinprøver fra sortimentet til Lundhs Real Stone, sitt skal Lundhs også stille ut interiørprodukter designet av Vera & Kyte og Jenkins & Uhnger.

 

Bugges krystallkuler debuterer utenlands

Hadeland Glassverk har valgt å ta med sine to mest populære serier innen belysning og utsmykking: Krystallkulene og Arkivserien. Glassverkets egen designsjef Maud Gj. Bugge fra Tønsberg og Nøtterøy står bak førstnevnte, som fås i en rekke mønstre, farger og størrelser.

 

Arkivserien består av lamper som Hadeland Glassverk produserte fra 1930-tallet og fram til tidlig på 70-tallet. Serien har solgt godt siden relanseringen i 2019, og nå skal både den og krystallkuleserien introduseres internasjonalt for første gang.

 

– Vi får stadig henvendelser fra utlandet, og vi har gjort en del enkeltforsendelser. Nå er vi klare for å starte med eksport, og jeg synes InsideNorway er en unik mulighet til å knytte kontakter i London, både med interiørarkitekter og utvalgte butikker som passer vårt varemerke, sier salgssjef Siw Ørpen Sannerud i Hadeland Glassverk.

 

Maud Kristin Gjeruldsen Bugge (f. 1962) er glasskunstner og maler. Hun har hovedfag fra Institutt for keramikk ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, og begynte som designer ved Hadeland Glassverk i 1989. I dag er hun designsjef både ved glassverket og hos Porsgrunds Porselænsfabrik.

 

Fra stagnasjon til vekst i Storbritannia

Norsk møbeleksport tok seg opp kraftig i koronaåret 2020. Veksten var på 11 prosent, og den fortsetter inn i 2021. Mens møbeleksporten har vokst jevnt, har den stått stille i ett marked: Det britiske.

 

– Fram til i fjor var det ingen vekst i eksporten til de britiske øyer. Men i 2020 snudde det, og veksten fortsetter i år. Nå satser vi på å få større innpass i Storbritannia, og nøkkelen ligger i London, sier Sundet.

 

Han påpeker at byen ved Themsen ikke bare er en inngangsport til resten av Storbritannia, men også spiller en toneangivende rolle i europeisk møbel- og designbransje.

 

Satser på eksport, ønsker regjeringshjelp

Utstillingen i ambassadørens residens i London blir en forsmak på en større utstillingssatsing i forbindelse med London Design Week 2022.

 

– Vi gjør det vi kan for å støtte våre medlemmers satsing i viktige eksportmarkeder. Samtidig er det klart at dette ikke monner alene, og at det vi virkelig trenger er et offentlig eksportkontor. Vår bransje har dårligere rammevilkår i Norge enn konkurrentene i Sverige og Danmark, sier Sundet, som håper at den påtroppende regjeringen kommer til å legge bedre til rette for en sterk design- og ferdigvareindustri.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

 

Hadeland Glassverk tar med krystallkulene til Maud Gj. Bugge til London. Foto: Hadeland Glassverk

 

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Hadeland Glassverk, salgssjef for belysning og utsmykning Siw Ørpen Sannerud, mobil 95 41 19 96

* Lundhs Real Stone, markedsdirektør Hege Elisabeth Lundh, mobil 48 00 36 00

* Designindustrien, bransjesjef Egil Sundet, mobil 90 92 21 92

* Designindustrien, prosjektleder eksport Ragnhild B. Grytten, mobil 91 75 18 04

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 20.10.2021 09:19
Teknisk løsning ZEVS AS