presseticker

Skip to main content

Røros-pledd og Trondheim-pute kjemper om designbransjens viktigste priser

  Publisert: 07.06.2022 10:21 - av  Henning Poulsen

Torbjørn Anderssen og Espen Voll med stolen Scandia og puten Scandi Lux. Foto: Fjordfiesta

Ullpleddet "Isak" fra Røros Tweed, også designet av duoen Anderssen & Voll.Foto: Røros Tweed

"Stemor" av Røros Tweed - designet av Kristine Five Melvær. Foto: Røros Tweed

Onsdag 8. juni blir det klart hvem som mottar de høythengende bransjeprisene. Produsenten Røros Tweed og designeren Espen Voll fra Trondheim er blant de nominerte:

Arven, Fjordfiesta, Flokk, Hadeland Glassverk, Heymat, Norsk Dun/Norvigroup, Northern, Objekt og Røros Tweed er nominert til de fire prisene som skal deles ut under bransjedagen: Årets eksportbedrift, Årets produkt, Årets merkevarebygger og Klassikerprisen.

 

– De nominerte er svært ulike aktører som alle har én ting til felles: De utvikler ettertraktede norske produkter av høy kvalitet, og hevder seg på hjemme- og eksportmarkedet i konkurranse mot både andre designland og billige produkter fra lavkostland, sier Egil Sundet. Han er bransjeleder i Norsk Industri Designindustrien, som deler ut de fire prisene.

 

Årets eksportbedrift - nominert: Røros Tweed

Røros Tweed har vært en tidlig forkjemper for norsk ull, og samarbeider med ledende norske tekstilkunstnere. I dag ligger fokuset på ullpledd.

 

«De har i flere år satset målrettet på eksport, og lykkes spesielt i Tyskland gjennom satsning på eget salgsapparat. Omsetningen økte med godt over 40 prosent i fjor, i hovedsak fra eksport til Tyskland og USA,» ifølge juryen.

 

Årets produkt - nominert: «Scandi Lux» fra Fjordfiesta

Designmerkevaren Fjordfiesta henter navnet sitt fra beliggenheten: Innerst i en fjord på Vestlandet. De har spesialisert seg på å samarbeide med sjangeroverskridende norske designere samt hente fram gull fra Norges designhistorie.

 

De er nominert for puten «Scandi Lux», som er designet av Anderssen & Voll. Puten går inn i selskapets solide «Scandia»-kolleksjon, som bygger på stolikonet til Hans Brattrud. Denne mottok for øvrig Designindustriens klassikerpris i fjor.

(Pressenytt)

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Designindustrien, bransjesjef Egil Sundet, mobil 90 92 21 92

* Designindustrien, markedssjef Ragnhild B. Grytten, mobil 91 75 18 04

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 07.06.2022 10:21
Teknisk løsning ZEVS AS