presseticker

Skip to main content

Sølvtøy fra Bergen nominert til klassikerpris

  Publisert: 07.06.2022 10:32 - av  Henning Poulsen

Lise Redfern i Arven.

Onsdag 8. juni blir det klart hvem som mottar de høythengende bransjeprisene. Sølvvareverkstedet Arven og bergenseren Trygve Eriksen er blant de nominerte:

Arven, Fjordfiesta, Flokk, Hadeland Glassverk, Heymat, Norsk Dun/Norvigroup, Northern, Objekt og Røros Tweed er nominert til de fire prisene som skal deles ut under bransjedagen: Årets eksportbedrift, Årets produkt, Årets merkevarebygger og Klassikerprisen.

 

– De nominerte er svært ulike aktører som alle har én ting til felles: De utvikler ettertraktede norske produkter av høy kvalitet, og hevder seg på hjemme- og eksportmarkedet i konkurranse mot både andre designland og billige produkter fra lavkostland, sier Egil Sundet. Han er bransjeleder i Norsk Industri Designindustrien, som deler ut de fire prisene.

 

Klassikerprisen - nominert: «Lilje» av Arven

Arven er Norges eldste sølvvareverksted. Midt i Bergens hjerte produserer de en bred portefølje av sølvbestikkserier, bord- og interiørartikler, dåpsartikler, utmerkelser, bedriftsgaver og bestillingsarbeid i ekte sølv og sølvplett. De er nominert for «Lilje», en sølvbestikkserie utformet av Trygve Eriksen i 1939.

 

«Klassikeren Lilje blir en påminnelse om kvalitet og lange håndverkstradisjoner, og produktet binder praktisk talt generasjoner sammen. Den enkle, elegante formen var typisk for 1930-tallets funksjonalisme, og sølvbestikket vært en bestselger gjennom flere tiår,» heter det i juryens vurdering.

(Pressenytt)

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Designindustrien, bransjesjef Egil Sundet, mobil 90 92 21 92

* Designindustrien, markedssjef Ragnhild B. Grytten, mobil 91 75 18 04

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak 2738.jpg 2,99 MB (3443x2295)
Bilde - vedlegg til sak Lise Redfern portrett.jpg 495,99 kB (1433x1571)
Bilde - vedlegg til sak Lilje 5.jpg 87,40 kB (640x427)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 07.06.2022 10:32
Teknisk løsning ZEVS AS