presseticker

Skip to main content

Vil støtte Møre og Romsdal-innovasjon i krisetid

  Publisert: 14.05.2020 07:03 - av  Henning Poulsen

TRÅR TIL. Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge er klar til å tråkke til med 8,5 millioner kroner i innovasjonsstøtte. Foto: Hanne Tråsdahl/DOGA

RENSEFISK. Tjeldbergodden Rensefisk fikk DIP-støtte for å komme opp med nye rensemetoder som ikke skader lakselusbeitende rognkjeks.

FORSKING PÅ MØRE. Møreforskning fikk DIP-midler for å utvikle en markedsstrategi for sine forskningstjenester.

De siste seks årene har nyskapingsprosjekter i Møre og Romsdal mottatt nesten 5 millioner kroner i støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Nå kan virksomheter i fylket igjen søke om innovasjonsmidler.

– Det lokale næringslivet står foran store økonomiske utfordringer akkurat nå. Da er det ekstra viktig å satse på den fremtidige verdiskapingen som Møre og Romsdal skal leve av i mange år fremover. Vi sitter på en pott på 8,5 millioner kroner til støtte for innovasjonsprosjekter. Min oppfordring til private virksomheter i fylket er denne: Søk om støtte nå, sier administrerende direktør Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge (DOGA).

 

11 bedrifter fra Møre og Romsdal mottok nesten 4,7 millioner kroner fra DIP i perioden 2014 til 2019.

 

Blant mottakerne finner vi Cinderella Eco Group fra Midsund i Romsdal, som i fjor fikk 652 000 kroner for å finne nye forretningsområder for sine miljøvennlige forbrenningstoaletter.

 

I 2018 mottok Safepath fra Kristiansund, Ulstein Design og Solutions og Istad Nett til sammen mer enn én million kroner i støtte til sine innovasjonsprosjekter. Året før ble Møreforskning tildelt nærmere en halv million kroner for å utvikle en ny strategi for markedstilpassede forskningstjenester.

 

Tilbake i 2016 vanket det nærmere 1,2 millioner DIP-kroner på Mittet fra Eidsnes, Tjeldbergodden Rensefisk i Kjørsvikbugen og Wonderland fra Åndalsnes.

 

I 2014 delte Variér Furniture i Skodje, A-lifting fra Aukra utenfor Molde og Jet Vacuum fra Hareid på 1,1 millioner kroner i DIP-midler.

 

Gir bedre produkter og tjenester

Hvert år deler DOGA sammen med Innovasjon Norge og Forskningsrådet ut midler gjennom DIP, som finansieres av Nærings- og fiskeridepartementet.

 

– Pengene skal brukes til å støtte den kritiske idéutviklingsfasen, et område som ellers ofte blir forsømt i nyskapingsprosjekter. Hensikten bak programmet er å få flere norske virksomheter til å prøve ut et innovasjonsverktøy som bygger på systematiske brukerstudier og designmetodikk. En forutsetning for å få støtte er at designere er med fra dag én i prosjektet, sier Hjemdal.

 

Han mener designdrevede prosjekter øker sannsynligheten for å komme fram til bedre og mer treffsikre produkter, tjenester og konsepter, noe vil føre til reell verdiskaping og økt konkurransekraft for norsk næringsliv.

 

Fristen for å søke om DIP-midler er satt til 1. juni, og tildelingen skjer allerede i august.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Design og arkitektur Norge, rådgiver Celina Røstgård Flatner, mobil 40 10 35 52

* Design og arkitektur Norge, prosjektansvarlig for DIP, seniorrådgiver Anne Elisabeth Bull, mobil 90 61 95 19

 

Les mer om DIP og resultater som er oppnådd her: http://www.doga.no/dip

 

Bildetekster:

TRÅR TIL. Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge er klar til å tråkke til med 8,5 millioner kroner i innovasjonsstøtte. Foto: Hanne Tråsdahl/DOGA

 

RENSEFISK. Tjeldbergodden Rensefisk fikk DIP-støtte for å komme opp med nye rensemetoder som ikke skader lakselusbeitende rognkjeks.

 

FORSKING PÅ MØRE. Møreforskning fikk DIP-midler for å utvikle en markedsstrategi for sine forskningstjenester.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak 01 Tor Inge Hjemdal.jpg 1,19 MB (3775x2517)
Bilde - vedlegg til sak 2016 tjeldbergodden rensefisk 2.jpg 1,74 MB (3024x4032)
Bilde - vedlegg til sak 2017 Møreforskning 1.jpg 109,56 kB (799x535)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 14.05.2020 07:03
Teknisk løsning ZEVS AS