presseticker

Skip to main content

Trosser krisen – reiser sørover

  Publisert: 27.03.2023 07:07 - av  Henning Poulsen

TYRKIA. De siste ukene har sommerferiebestillingene til Tyrkia økt med om lag 100 prosent. Foto: restplass.no

SOLDUO. (f.v.) Rune Sandbakken og Hans Christian Birkeland har styrt restplass.no gjennom en tung tid. Foto: restplass.no

HIT DRAR VI. Nesten halvparten av norske sydenreiser går til Spania denne sommeren. Illustrasjon.: Hans Christan Birkeland

Etter flere år med pandemi må det mer enn svak kronekurs og en gryende økonomisk krise til for å stagge reiselysten til Ola og Kari Nordmann. Samtidig har pilene snudd for en kjent norsk reiseaktør.

– Da omikron rammet reisebransjen for halvannet år siden, lå vi allerede med brukket rygg. Nå er vi friskmeldte, utbryter Hans Christian Birkeland i restplass.no.

 

Sammen med sin partner Rune Sandbakken har han nettopp ferdigstilt årsregnskapet for Reisegiganten AS, som eier restplass.no. Driftsresultatet på 12 millioner før avskrivninger, er det høyeste selskapet har sett siden 2013. Gjelden er slettet.

 

– Lån vi fikk gjennom offentlige støtteordninger samt fra aksjonærer gjorde at vi overlevde pandemien – så vidt. Vi brukte tiden til å avvikle reisebyråvirksomheten og rendyrke fokuset på reisesøk. Nå tør jeg si at vi har den beste søkemotoren i norsk reiseliv, sier Birkeland.

 

Snur ryggen til pandemien

I fjor formidlet reiseformidleren feriereiser for drøyt en halv milliard kroner. Reiseåret 2023 har startet sterkt for restplass.no.

 

– Vi ser ingen tegn til at renteøkninger, svak krone eller usikre økonomiske prognoser bremser folks reiselyst. Jeg tror mange er villige til å kutte både her og der i forbruket, men ikke prioritere bort ferieturen. Vi ser tydelig at flere nå forsøker spare penger på reisene, og søker prissammenligning. Etter flere år med reiserestriksjoner og virusfrykt er sommerferien det siste som ofres, sier han.

 

Her i Syden får du mest for krona

Samtidig ser Birkeland klare tegn på at nordmenn tar grep for å få mest mulig ut av hver feriekrone. Tyrkiske lira er fortsatt den valutaen som jobber til fordel for den norske krona, og mat, drikke og restaurant er fremdeles vesentlig billigere enn i de fleste eurolandene. Bestillingene av turer til Tyrkia har doblet seg de siste ukene og øker mest blant alle sommerdestinasjoner, mens Bulgaria har økt med 50 prosent.

 

– Dette er land der den norske kronen fremdeles står forholdsvis sterkt, så det er ikke så rart at flere ser den veien nå. Pakketurer er spesielt populære nå, fordi de gir mer forutsigbare utgifter og bedre sikkerhetsgarantier dersom det skjer noe, forteller han.

 

Spania er fortsatt reisemål nummer én for nordmenn denne sommeren, etterfulgt av Hellas, Italia og Tyrkia, ifølge statistikk fra restplass.no.

(Pressenytt)

 

 

 

Bildetekster:

TYRKIA. De siste ukene har sommerferiebestillingene til Tyrkia økt med om lag 100 prosent. Foto: restplass.no

 

SOLDUO. (f.v.) Rune Sandbakken og Hans Christian Birkeland har styrt restplass.no gjennom en tung tid. Foto: restplass.no

 

HIT DRAR VI. Nesten halvparten av norske sydenreiser går til Spania denne sommeren. Illustrasjon.: Hans Christan Birkeland

 

 

Kontaktpersoner:

* restplass.no, daglig leder Hans Christian Birkeland, mobil: 92 82 60 06, e-post: hc@restplass.no

* restplass.no, medeier Rune Sandbakken, e-post: rune@restplass.no

Dette er restplass.no

* Nettsted og søkemotor for å sammenligne og bestille pakkereiser, charterreiser, fly, hotell og leiebil. En del av norske Reisegiganten, som har levert feriesøk fra Skandinavia i over 20 år.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for restplass.no, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.03.2023 07:07
Teknisk løsning ZEVS AS