presseticker

Skip to main content

Aktiv mot kreft-stafetten 2023 ender i Agder:

Nå skal Risør, Arendal, Grimstad og Lillesand tråkke til for kreftsaken

  Publisert: 20.09.2023 07:00 - av  Henning Poulsen

LØPER FOR EN GOD SAK. (f.v.) Sverre Rosén, administrerende direktør i Circle K Norge, og Aktiv mot kreft-ambassadør og toppidrettsutøver Kasper Stadaas langer ut for kreftsaken under lanseringen av stafetten. Foto: Johnny Syversen

PARTNERE. For andre år på rad hjelper Circle K og Sverre Rosén til med å samle inn penger for Aktiv mot kreft, her ved ambassadør Kasper Stadaas. Foto: Johnny Syversen

FORELØPIG REKORD. Lørdag 9. september satte stafetten ny rekord da den besøkte Skei. Her løp og syklet folk hele 489 kilometer for kreftsaken. Kan Risør, Arendal, Grimstad eller Lillesand slå denne rekorden? Foto: Event Partner

Fra torsdag til mandag skal folk på Sørlandet løpe og sykle for kreftsaken. Etappene i Risør, Arendal, Grimstad og Lillesand er selve innspurten på en fem uker lang stafett som har gått hele landet på langs og tvers.

– Alle er hjertelig velkomne til oss på Circle K i Risør, Arendal, Grimstad og Lillesand. Vi setter i samarbeid med Aktiv mot kreft opp to tredemøller og to trimsykler på stasjonene, og vi utfordrer alle gode sørlendinger til å løpe og tråkke for en god sak, sier Johan Kraft-Johanssen, markedsansvarlig i Circle K Norge.

 

De fire etappene i Agder er selve innspurten i Aktiv mot kreft-stafetten, som begynte i Alta 19. august. Siden den gang har den meter for meter og etappe for etappe beveget seg på kryss og tvers gjennom landet.

 

Torsdag 21. september dundrer stafetten inn i Agder, etter å ha tilbragt begynnelsen av uken i Tønsberg, Porsgrunn og Bamble. Torsdagsetappen står på Circle K Risør, før stafetten flytter seg til Circle K Arendal på fredag. Lørdag kommer Aktiv mot kreft-stafetten til Circle K Grimstad.

 

Etter totalt 29 etapper fordelt utover en drøy måned, blir det endelig målgang i Lillesand mandag 25. september. Denne dagen feires på Circle K E18 Lillesand.

 

– Det har vært en fantastisk reise gjennom nesten hele Norges land. Nå gleder vi oss til de fire siste etappene i Agder, og det blir både vemodig og deilig å dra det hele i land i Lillesand på mandag, sier Kraft-Johansen.

 

Håper å klare 142 km hver dag

Helle Aanesen, daglig leder i stiftelsen Aktiv mot kreft, håper både privatpersoner og lokale arbeidsplasser og organisasjoner vil stille opp på arrangementene. På hver etappe er målet å tilbakelegge 142 kilometer, og deltakerne får sanntidssekundering underveis.

 

– Det er fantastisk at vi får bruke stasjonsnettverket til Circle K for å spre budskapet vårt og forhåpentligvis inspirere folk over hele landet til å komme i aktivitet. Samtidig håper vi å få samlet inn et betydelig beløp til arbeidet vårt, sier Aanesen.

 

Samler inn til kreftarbeid

Totalt er målet å tilbakelegge 4250 kilometer gjennom hele Aktiv mot kreft-stafetten. Dette tilsvarer avstanden mellom Alta og Lillesand.

 

– Samtidig skal vi mobilisere lokalmiljøer rundt omkring i landet og samle inn mest mulig penger til den gode saken, sier Johan Kraft-Johanssen i Circle K Norge.

 

Lager treningssentre for kreftpasienter

Alle pengene som samles inn går uavkortet til Aktiv mot kreft. Stiftelsen har de siste årene bygget Pusterom på 21 av landets sykehus. Dette er treningssentre der alle med kreftdiagnose kan få tilrettelagt trening før, under og etter behandling.

 

– Vi tilpasser den fysiske aktiviteten for hver pasient. Persontilpasset trening er et viktig supplement til kreftbehandling. Jo tidligere du starter med trening, desto bedre er du forberedt til behandlingen du skal gjennom, sier Aanesen.

(Pressenytt)

 

Les mer om stafetten her: www.circlek.no/stafett

 

 

Bildetekster:

LØPER FOR EN GOD SAK. (f.v.) Sverre Rosén, administrerende direktør i Circle K Norge, og Aktiv mot kreft-ambassadør og toppidrettsutøver Kasper Stadaas langer ut for kreftsaken under lanseringen av stafetten. Foto: Johnny Syversen

 

PARTNERE. For andre år på rad hjelper Circle K og Sverre Rosén til med å samle inn penger for Aktiv mot kreft, her ved ambassadør Kasper Stadaas. Foto: Johnny Syversen

 

FORELØPIG REKORD. Lørdag 9. september satte stafetten ny rekord da den besøkte Skei. Her løp og syklet folk hele 489 kilometer for kreftsaken. Kan Risør, Arendal, Grimstad eller Lillesand slå denne rekorden? Foto: Event Partner

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Risør, Bjørn Larsen, mobil 90 53 46 09

* Circle K Arendal, Katarina Hlobenova, mobil 40 17 86 14

* Circle K Grimstad, Eva Carina Falkemar-Karlsen, mobil 45 22 62 66

* Circle K E18 Lillesand, Malin Moi Salcher, mobil 46 84 16 78

* Aktiv mot kreft, daglig leder Helle Aanesen, mobil 93 27 07 07

* Circle K Norge, markedsansvarlig Johan Kraft-Johanssen, mobil 95 06 37 40

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Her er ruten til Aktiv mot kreft-stafetten:

Circle K Alta, lørdag 19. aug.

Circle K Breivika (Tromsø), mandag 21. aug.

Circle K Svolvær, onsdag 23. aug.

Circle K Narvik, torsdag 24. aug.

Circle K Bodø, fredag 25. aug.

Circle K Mo i Rana, lørdag 26. aug.

Circle K Korgen, mandag 28. aug.

Circle K Mosjøen, tirsdag 29. aug.

Circle K Moan, onsdag 30. aug.

Circle K Stjørdal, torsdag 31. aug.

Circle K Klett, fredag 1. sept.

Circle K Berkåk, lørdag 2. sept.

Circle K Digerneset, mandag 4. sept.

Circle K Åndalsnes, tirsdag 5. sept.

Circle K Otta, onsdag 6. sept.

Circle K E6 Vinstra torsdag 7. sept.

Circle K Skei, lørdag 9. sept.

Circle K Haukås (Bergen), mandag 11. sept.

Circle K Nesttun (Bergen), tirsdag 12. sept.

Circle K Ølensvåg, onsdag 13. sept.

Circle K Bø i Telemark, torsdag 14. sept.

Circle K Seljord, fredag 15. sept.

Circle K Tønsberg, mandag 18. sept.

Circle K Telemarksporten, tirsdag 19. sept.

Circle K E18 Bamble, onsdag 20. sept.

Circle K Risør, torsdag 21. sept.

Circle K Arendal, fredag 22. sept.

Circle K Grimstad, lørdag 23. sept.

Circle K E18 Lillesand, mandag 25. sept.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak 092A0622.jpg 10,28 MB (5760x3840)
Bilde - vedlegg til sak 092A0646.jpg 3,58 MB (4738x3234)
Bilde - vedlegg til sak skei web.JPG 192,61 kB (663x884)
Bilde - vedlegg til sak Tønsberg2.jpg 250,98 kB (663x884)
Bilde - vedlegg til sak ølensvåg autostore.jpg 105,24 kB (491x873)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 20.09.2023 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS