presseticker

Skip to main content

Stasjoner i Rogaland samlet inn 169 000 kroner til Rosa sløyfe

  Publisert: 08.11.2021 12:14 - av  Henning Poulsen
Circle K-stasjonene i Rogaland fikk inn 169 000 kroner under årets Rosa sløyfe-aksjon. Stasjonen Circle K Forus i Stavanger samlet inn aller mest i fylket.

I år fikk stasjonene i Rogaland inn 169 000 kroner til brystkreftsaken.

 

Det var Circle K Forus som samlet inn aller mest i år – hele 21 317 kroner. Deretter følger Circle K Vikeså med 13 475 kroner, Circle K Ølensvåg med 12 266 kroner, Sandnes-stasjonen Circle K Lura med 11 947 kroner og Circle K Klepp med 11 534 kroner.

 

Videre på listen følger Circle K Hana i Sandnes med 10 892 kroner, Circle K Sævelandsvik med 10 341 kroner, Haugesund-stasjonen Circle K Kvala med 9905 kroner og Circle K Hommersåk med 8920 kroner.

 

Også Circle K Skudeneshavn og Circle K Nærbø har utmerket seg i Rogaland. De har fått inn henholdsvis 8605 og 8182 kroner.

 

Rosa jubileum

– Dette var tiende gang vi deltok på Rosa sløyfe-aksjonen. Jeg er utrolig takknemlig for den fantastiske innsatsen våre medarbeidere har lagt ned i alle disse årene – og våre gavmilde kunder fortjener også en stor takk, sier Ann Helen Våge, direktør for marked og kategori i Circle K Norge.

 

Circle K Norge er én av samarbeidspartnerne til Rosa sløyfe-aksjonen, som arrangeres av Kreftforeningen og Brystkreftforeningen. På landsbasis har de samlet inn mer enn 2,6 millioner kroner gjennom hele oktober.

 

– Det er inspirerende å se alle de kreative ideene ute på stasjonene. Også i år har vi farget oktober rosa på Circle K, sier Våge.

 

Roser de stasjonsansatte

Generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross, er imponert over innsatsen de ansatte ved stasjonene legger ned hvert år.

 

– Gjennom all slags kreative og sprelske påfunn, som rosa bilvask, rosa BH-er og ansatte med rosa hår, er de med på å bevisstgjøre dem som ferdes langs norske oktoberveier om viktigheten av å følge med på forandringer i brystet. Deres engasjement er med på å redde liv, sier hun.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKS

På innsamlingstoppen i Rogaland i 2021:

1. Circle K Forus

2. Circle K Vikeså

3. Circle K Ølensvåg

4. Circle K Lura

5. Circle K Klepp

 

 

Bildetekster:

MUFFIN. Rosa muffins ble servert hos Circle K Vikeså. Foto: Circle K Vikeså

 

AUKSJON. Her avholdes nettauksjon på Circle K Sævelandsvik. Foto: Circle K Sævelandsvik

 

ØLEN. Diverse kampanjevarer på Circle K Ølensvåg. Foto: Circle K Ølensvåg

 

JUBILEUM. Dette var tiende gang Rosa sløyfe-aksjonen ble avholdt på Circle K-stasjoner over hele landet. Foto: Circle K Skarnes

 

PYNT. Flere stasjoner var kreative med den rosa pynten under årets Rosa sløyfe-aksjon. Foto: Circle K Leirvik

 

ROSA. Denne Circle K-medarbeideren på Circle K Leirvik farget håret rosa i anledning aksjonen. Foto: Circle K Leirvik

 

FORNØYDE. (f.v.) Generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i Kreftforeningen og styreleder Ellen Harris Utne i Brystkreftforeningen gleder seg over årets innsamlingsresultat. Foto: Kreftforeningen

 

 

Fakta om Rosa sløyfe:

Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse som markeres over hele verden i oktober hvert år. Målet med aksjonen er å vise solidaritet med de som rammes, øke kunnskapen om brystkreft og å gi støtte til brystkreftforskning.

 

Det er Brystkreftforeningen og Kreftforeningen som sammen arrangerer Rosa sløyfe-aksjonen i Norge. Siden oppstarten i 1999 har nordmenn bidratt med over 330 millioner kroner til brystkreftsaken.

 

Årets tema for aksjonen er tidlig oppdagelse. Jo tidligere brystkreft oppdages, jo bedre blir prognosen og behandlingen mer skånsom. Koronapandemien har forsinket den offentlige mammografiundersøkelsen som tilbys alle norske kvinner mellom 50-69 år. Derfor er det viktigere enn noen gang å bli kjent med brystene sine og ta endringer på alvor. Husk å kjenne etter!

Kilde: Kreftforeningen

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Forus, Aud Kari Egeland, mobil 91 71 11 70

* Circle K, direktør for bærekraft og kommunikasjon – Kjetil Foyn, mobil 93 25 11

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.11.2021 12:14
Teknisk løsning ZEVS AS