presseticker

Skip to main content

Ailin (21) fra Bergen gjør lederkarriere i Circle K

  Publisert: 27.01.2022 07:00 - av  Henning Poulsen

FØRSTEÅRSTALENT. Ailin Britt Lindanger (21) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

I løpet av kort tid har bergenseren Ailin Britt Lindanger gått fra NAV-utplassering til lederrolle og plass på Circle K Norges attraktive talentprogram.

Helt tilbake i 2004 grunnla Circle K Norge – som da het Statoil – et talentprogram som skulle utvikle sine aller dyktigste stasjonsmedarbeidere til å bli gode ledere.

 

I dag, 18 år senere, er Ailin Britt Lindanger, som til daglig jobber på Circle K Sandsli, i gang med den toårige lederutdannelsen, sammen med 10 nøye utvalgte klassekamerater.

 

– Gjennom talentprogrammet får vi gode lederemner som vi håper og tror skal bli dyktige stasjonsdrivere i fremtiden. For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier Lene Foldvik. Hun har selv tatt talentutdanningen til Circle K Norge, og er i dag ansvarlig for programmet.

 

Full klaff på Sandsli

Ailin Britt Lindanger droppet ut av videregående skole og strevde med å komme inn i arbeidslivet. Gjennom NAV fikk hun prøve seg på Circle K Sandsli, og det ble full klaff.

 

– Tre måneder senere fikk jeg en deltidsstilling, og ett år senere ble jeg assisterende daglig leder. Nå fungerer jeg som daglig leder på stasjonen – og går på talentprogrammet til Circle K. Så du kan si at ting har skjedd, sier Lindanger.

 

Hun forteller at hun lærer masse om lederfaget og stasjonsdrift på talentprogrammet.

 

– Alt jeg lærer kan jeg sette ut i praksis på Circle K Sandsli med én gang, så det passer veldig godt at jeg er fungerende daglig leder. I tillegg er det spennende å bli kjent med andre som er i min situasjon over hele landet, sier Lindanger.

 

Skiller seg ut fra andre programmer

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

 

Circle K Norge har utviklet talentprogrammet sammen med Butikkutvikling AS. Daglig leder Lars Helgeland mener programmet skiller seg ut fra mange tilsvarende ordninger i andre bedrifter.

 

– I oppgangstider, når arbeidsmarkedet er trangt, er det ikke uvanlig at bedrifter oppretter slike programmer. I nedgangstider legges de gjerne ned igjen. Circle K har hatt talentprogrammet som en del av sin HR-strategi i 18 år nå. De viser tydelig at dette er noe de har tro på og forplikter seg til, sier Helgeland.

 

Han påpeker at et flertall av dem som har fullført talentprogrammet, fremdeles jobber i Circle K – mange i nøkkelroller på stasjonene, i nettverket og på hovedkontoret.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

FØRSTEÅRSTALENT. Ailin Britt Lindanger (21) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Sandsli, fungerende daglig leder Ailin Britt Lindanger, mobil 95 55 29 04

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Ailinn Britt_DSC_6993.jpg 1,35 MB (4400x2933)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.01.2022 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS