presseticker

Skip to main content

Anette (24) fra Sandefjord gjør lederkarriere i Circle K

  Publisert: 27.01.2022 07:00 - av  Henning Poulsen

FØRSTEÅRSTALENT. Anette Heum Andreassen (24) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

Anette Heum Andreassen fra Sandefjord er i gang med en toårig lederutdanning gjennom Circle K Norges talentprogram.

Helt tilbake i 2004 grunnla Circle K Norge – som da het Statoil – et talentprogram som skulle utvikle sine aller dyktigste stasjonsmedarbeidere til å bli gode ledere.

 

I dag, 18 år senere, er Sandefjord-kvinnen Anette Heum Andreassen i gang med den toårige lederutdannelsen sammen med 10 andre, nøye utvalgte klassekamerater.

 

– Her har vi gode lederemner som vi håper og tror skal bli dyktige stasjonsdrivere i fremtiden. For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier Lene Foldvik. Hun har selv tatt talentutdanningen til Circle K Norge, og er i dag ansvarlig for programmet.

 

Drammen-Larvik-Lørenskog

Circle K-karrieren til Anette Heum Andreassen fra Sandefjord startet i Drammen for snart fem år siden. Der tok hun dag-, kvelds- og nattevakter på Circle K Rundtom, før hun fikk fulltidsstilling på Circle K Ringdalskogen mellom Sandefjord og Larvik. Etter et studieopphold i Oslo bestemte hun seg for å satse på stasjonslivet.

 

– Da lederen min fortalte meg om talentprogrammet, var det ingen tvil om at jeg skulle søke. Jeg brenner for jobben min og ønsker å lære noe nytt hele tiden, sier Andreassen.

 

Hun er svært fornøyd med programmet så langt, og forteller at hun lærer masse om lederrollen som hun gleder seg til å prøve ut i praksis. Og dét får hun som rykende fersk nestkommanderende på Circle K Fjellhamar i Lørenskog.

 

– Det viktigste jeg har lært er å være en synlig leder som er på jobb med de andre, prøver alle skift og ikke bare sitter på kontoret. På sikt vil jeg gjerne drive min egen stasjon og bygge opp et bra team. Men nå er det Fjellhamar som gjelder, sier Andreassen.

 

Skiller seg ut fra andre programmer

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

 

Circle K Norge har utviklet talentprogrammet sammen med Butikkutvikling AS. Daglig leder Lars Helgeland mener programmet skiller seg ut fra mange tilsvarende ordninger i andre bedrifter.

 

– I oppgangstider, når arbeidsmarkedet er trangt, er det ikke uvanlig at bedrifter oppretter slike programmer. I nedgangstider legges de gjerne ned igjen. Circle K har hatt talentprogrammet som en del av sin HR-strategi i 18 år nå. De viser tydelig at dette er noe de har tro på og forplikter seg til, sier Helgeland.

 

Han påpeker at et flertall av dem som har fullført talentprogrammet, fremdeles jobber i Circle K – mange i nøkkelroller på stasjonene, i nettverket og på hovedkontoret.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

FØRSTEÅRSTALENT. Anette Heum Andreassen (24) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Fjellhamar, assisterende daglig leder Anette Heum Andreassen, mobil 94 85 43 35

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Anette_DSC_7074.jpg 1,18 MB (4400x2933)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.01.2022 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS