presseticker

Skip to main content

Anette på Fjellhamar, Sara fra Lørenskog og May Stine på Minnesund gjør lederkarriere i Circle K

  Publisert: 27.01.2022 07:00 - av  Henning Poulsen

FØRSTEÅRSTALENT. Sara Larsen (25) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

ANDREÅRSTALENT. May Stine Valheim Liabø (39) er godt i gang med siste året av talentutdanningen til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

TAR LEDERUTDANNING. Anette Heum Andreassen (24) er i gang med første år på Circle K Norges talentprogram. Foto: Terje Borud

Mens Sara Larsen (25) og Anette Heum Andreassen (24) nettopp har kommet i gang med en toårig lederutdanning gjennom Circle K Norges talentprogram, er May Stine Valheim Liabø (39) snart i mål.

Helt tilbake i 2004 grunnla Circle K Norge – som da het Statoil – et talentprogram som skulle utvikle sine aller dyktigste stasjonsmedarbeidere til å bli gode ledere.

 

For tiden er to kull med stasjonstalenter i gang med den toårige lederutdanningen til Circle K. Blant førsteklassingene finner vi Lørenskog-bosatte Sara Larsen og Anette Heum Andreassen, som jobber på Circle K Fjellhamar.

 

May Stine Valheim Liabø, som har Circle K Minnesund som arbeidsplass, er i gang med siste året på talentprogrammet.

 

– Her har vi gode lederemner som vi håper og tror skal bli dyktige stasjonsdrivere i fremtiden. For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier Lene Foldvik. Hun har selv tatt talentutdanningen til Circle K Norge, og er i dag ansvarlig for programmet.

 

Flyttet til Lørenskog – ble leder i Oslo

Sara Larsen er oppvokst i Moss, men stasjonskarrieren startet i 2015 på Circle K Tønsberg. Her jobbet hun deltid ved siden av studiene, før kjærligheten ledet henne til i Lørenskog. Hun fikk jobb på Circle K Storo, og deretter på Circle K Økern. Her er hun nå assisterende daglig leder.

 

– På Økern føler jeg virkelig at jeg har kommet hjem. Dette er en stor stasjon der jeg får brynt meg på mange utfordringer. Jeg koser meg når det er på det travleste, sier Larsen.

 

Både i Tønsberg og på Storo fikk hun høre at hun burde søke på Circle Ks talentprogram, men det var først da hun begynte på Økern-stasjonen at det ble fart på sakene. Sjefen der, Kristian Bertelsen, har nemlig selv gått på talentprogrammet, og han brenner for at flere skal gjøre det samme.

 

– Talentprogrammet er utrolig spennende, og det jeg lærer får jeg brukt på stasjonen dagen etterpå. Jeg er sulten på å lære mer, og gleder meg til fortsettelsen, sier Larsen, som forteller at drømmen er å drive egen stasjon.

 

Fikk nestlederjobb i Minnesund

May Stine Valheim Liabø er oppvokst i Gjøvik, men jobber i dag på Circle K Minnesund. Her balanserer hun stilling som nestkommanderende med lederutdanningen.

 

– Det er kjempegøy, selv om det blir travle dager. Det jeg lærer på programmet gir meg bedre forståelse for stasjonsdrift og hvor viktig det er å ha kontroll på økonomi, kostnader og varer, sier hun.

 

Valheim Liabø nøler ikke med å anbefale talentprogrammet til andre som jobber på stasjon.

 

– Målet mitt er å drive egen stasjon, og det jeg lærer her er med på å forberede meg. Utdanningen gir meg en helt ny forståelse for hva det vil si å drive en stasjon. Den er både nyttig og spennende, sier hun.

 

Fra Drammen via Larvik til Fjellhamar

Circle K-karrieren til Anette Heum Andreassen fra Sandefjord startet i Drammen for snart fem år siden. Der tok hun dag-, kvelds- og nattevakter på Circle K Rundtom, før hun fikk fulltidsstilling på Circle K Ringdalskogen mellom Sandefjord og Larvik. Etter et studieopphold i Oslo bestemte hun seg for å satse på stasjonslivet.

 

– Da lederen min fortalte meg om talentprogrammet, var det ingen tvil om at jeg skulle søke. Jeg brenner for jobben min og ønsker å lære noe nytt hele tiden, sier Andreassen.

 

Hun er svært fornøyd med programmet så langt, og forteller at hun lærer masse om lederrollen som hun gleder seg til å prøve ut i praksis. Og dét får hun som rykende fersk nestkommanderende på Circle K Fjellhamar i Lørenskog.

 

– Det viktigste jeg har lært er å være en synlig leder som er på jobb med de andre, prøver alle skift og ikke bare sitter på kontoret. På sikt vil jeg gjerne drive min egen stasjon og bygge opp et bra team. Men nå er det Fjellhamar som gjelder, sier Andreassen.

 

Skiller seg ut fra andre programmer

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

 

Circle K Norge har utviklet talentprogrammet sammen med Butikkutvikling AS. Daglig leder Lars Helgeland mener programmet skiller seg ut fra mange tilsvarende ordninger i andre bedrifter.

 

– I oppgangstider, når arbeidsmarkedet er trangt, er det ikke uvanlig at bedrifter oppretter slike programmer. I nedgangstider legges de gjerne ned igjen. Circle K har hatt talentprogrammet som en del av sin HR-strategi i 18 år nå. De viser tydelig at dette er noe de har tro på og forplikter seg til, sier Helgeland.

 

Han påpeker at et flertall av dem som har fullført talentprogrammet, fremdeles jobber i Circle K – mange i nøkkelroller på stasjonene, i nettverket og på hovedkontoret.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

FØRSTEÅRSTALENT. Sara Larsen (25) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

 

ANDREÅRSTALENT. May Stine Valheim Liabø (39) er godt i gang med siste året av talentutdanningen til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

 

TAR LEDERUTDANNING. Anette Heum Andreassen (24) er i gang med første år på Circle K Norges talentprogram. Foto: Terje Borud

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Minnesund, nestkommanderende May Stine Valheim Liabø, mobil 47 01 46 46

* Circle K Økern, assisterende daglig leder Sara Larsen, mobil 91 18 78 43

* Circle K Fjellhamar, assisterende daglig leder Anette Heum Andreassen, mobil 94 85 43 35

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Sara_DSC_7083.jpg 1,40 MB (4400x2933)
Bilde - vedlegg til sak May Stine_DSC_6879.jpg 1,38 MB (4400x2933)
Bilde - vedlegg til sak Anette_DSC_7074.jpg 1,18 MB (4400x2933)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.01.2022 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS