presseticker

Skip to main content

Carina (20) fra Hommelvik og Rannveig (33) fra Rennebu gjør lederkarriere i Circle K

  Publisert: 27.01.2022 07:00 - av  Henning Poulsen

FØRSTEÅRSTALENT. Carina Sandmark Heia (20) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

ANDREÅRSTALENT. Rannveig Engdal Danielsen (33) er godt i gang med siste året av talentutdanningen til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

De to trønderne Carina Sandmark Heia og Rannveig Engdal Danielsen har blitt håndplukket til Circle K Norges talentprogram, og er nå i gang med en toårig lederutdanning.

Helt tilbake i 2004 grunnla Circle K Norge – som da het Statoil – et talentprogram som skulle utvikle sine aller dyktigste stasjonsmedarbeidere til å bli gode ledere.

 

For tiden er to kull med stasjonstalenter i gang med den toårige lederutdanningen til Circle K. Blant førsteklassingene finner vi Carina Sandmark Heia, som jobber på Circle K Hommelvik. Melhus- og Rennebu-kvinnen Rannveig Engdal Danielsen, som har Circle K Lundamo som arbeidsplass, er i gang med siste året på talentprogrammet.

 

– Her har vi gode lederemner som vi håper og tror skal bli dyktige stasjonsdrivere i fremtiden. For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier Lene Foldvik. Hun har selv tatt talentutdanningen til Circle K Norge, og er i dag ansvarlig for programmet.

 

Fra sommerjobb til nestleder

For Carina Sandmark Heia startet stasjonslivet da hun var 14 år gammel og fikk sommerjobb på brorens stasjon i Nordfjordeid. Et par år senere ble det deltidsstilling på den lokale stasjonen, Circle K Hommelvik.

 

– Jeg oppdaget tidlig at dette er en jobb jeg trives i. Etter hvert fikk jeg fulltidsstilling og lærte meg hva det innebærer å drifte en stasjon, og da nestleder foreslo at jeg burde søke på talentprogrammet, skjønte jeg at dette var midt i blinken for meg, sier Heia.

 

I fjor høst gikk hun i gang med lederutdanningen. Omtrent samtidig ble hun forfremmet til nestkommanderende på Circle K Hommelvik.

 

– Jeg stortrives med programmet. Vi har flinke lærere som virkelig legger til rette for at vi skal bli best mulig ledere, og vi har et fint fellesskap i klassen, sier Heia.

 

Når hun er ferdig med talentprogrammet, er karrieremålet i første omgang å drive egen stasjon.

 

Tilbake til skolebenken

Da Rannveig Engdal Danielsen droppet ut av skolen, trodde hun muligheten for utdanning var borte for alltid. Nå er hun i gang med andre år av lederutdanningen til Circle K, og blir etter planen uteksaminert til våren.

 

– Jeg skal ikke legge skjul på at det krever mye å kombinere jobb, talentprogram og familieliv, men jeg synes det går bra. Mye av det jeg lærer, får jeg brukt umiddelbart i arbeidshverdagen på Circle K Lundamo, der jeg jobber. Det er motiverende, sier Danielsen.

 

Hun vil gjerne bli stasjonsleder når tiden er inne, samtidig som hun også godt kan tenke seg en karriere oppover i Circle K-systemet etter hvert. Rennebu-kvinnen nøler ikke med å anbefale kolleger å søke på talentprogrammet.

 

– Det er lett å bli sittende på sin egen tue og prøve å finne den beste måten å drive stasjon på. Gjennom talentprogrammet får du opplæring og kunnskap i alt fra økonomi til rekruttering og teambygging. I tillegg blir du kjent med mange gode folk i selskapet, sier Danielsen.

 

Skiller seg ut fra andre programmer

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

 

Circle K Norge har utviklet talentprogrammet sammen med Butikkutvikling AS. Daglig leder Lars Helgeland mener programmet skiller seg ut fra mange tilsvarende ordninger i andre bedrifter.

 

– I oppgangstider, når arbeidsmarkedet er trangt, er det ikke uvanlig at bedrifter oppretter slike programmer. I nedgangstider legges de gjerne ned igjen. Circle K har hatt talentprogrammet som en del av sin HR-strategi i 18 år nå. De viser tydelig at dette er noe de har tro på og forplikter seg til, sier Helgeland.

 

Han påpeker at et flertall av dem som har fullført talentprogrammet, fremdeles jobber i Circle K – mange i nøkkelroller på stasjonene, i nettverket og på hovedkontoret.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

FØRSTEÅRSTALENT. Carina Sandmark Heia (20) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

 

ANDREÅRSTALENT. Rannveig Engdal Danielsen (33) er godt i gang med siste året av talentutdanningen til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Hommelvik, Carina Sandmark Heia, mobil 98 30 79 84

* Circle K Lundamo, Rannveig Engdal Danielsen, mobil 45 69 61 80

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Carina_DSC_7088.jpg 1,27 MB (4400x2933)
Bilde - vedlegg til sak Rannveig_DSC_6807.jpg 1,33 MB (4400x2933)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.01.2022 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS