presseticker

Skip to main content

Caroline fra Skien, Kai Ole fra Porsgrunn og Astrid fra Bamble gjør lederkarriere i Circle K

  Publisert: 27.01.2022 07:00 - av  Henning Poulsen

FØRSTEÅRSTALENT. Astrid Lauritsen (28) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

ANDREÅRSTALENT. Kai Ole Eriksen (33) er godt i gang med siste året av talentutdanningen til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

TAR LEDERUTDANNING. Caroline Sandkjenn Nordhaug er i gang med første året på talentprogrammet til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

Mens Caroline Sandkjenn Nordhaug (35) fra Skien og Astrid Bolette Lauritsen (28) fra Bamble nettopp har kommet i gang med en toårig lederutdanning gjennom Circle K Norges talentprogram, er Kai Ole Eriksen (33) fra Porsgrunn snart i mål.

Helt tilbake i 2004 grunnla Circle K Norge – som da het Statoil – et talentprogram som skulle utvikle sine aller dyktigste stasjonsmedarbeidere til å bli gode ledere.

 

For tiden er to kull med stasjonstalenter i gang med den toårige lederutdanningen til Circle K. Blant førsteklassingene finner vi Astrid Bolette Lauritsen, som jobber på Circle K E18 Bamble, og Caroline Sandkjenn Nordhaug på Circle K Jorkjend. Samtidig er Kai Ole Eriksen, rykende fersk forhandler på Circle K Porsgrunn og Circle K Nenset, i gang med siste året på talentprogrammet.

 

– Her har vi gode lederemner som vi håper og tror skal bli dyktige stasjonsdrivere i fremtiden. For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier Lene Foldvik. Hun har selv tatt talentutdanningen til Circle K Norge, og er i dag ansvarlig for programmet.

 

Kuttet ut hårklipp, ble nestleder på stasjon

For snart åtte år siden vraket Caroline Sandkjenn Nordhaug frisørkarrieren for å prøve noe annet. Hun jobbet noen år på Circle K Telemarksporten, før hun ble hentet til Circle K Jorkjend i 2017.

 

– Her stortrives jeg. Jeg har tatt fagbrevet i salgsfag og blitt forfremmet til nestkommanderende på stasjonen, så jeg har fått utviklet meg masse her. Nå er jeg kjempeglad for å være del av talentprogrammet, sier Nordhaug.

 

Hun roser opplegget og lærerne, og forteller at hun allerede har lært masse nytt.

 

– Noen tror nok fremdeles at det er enkelt å jobbe på bensinstasjon – at det bare er å selge pølser – men stasjonsfaget er omfattende og veldig spennende. Du må ha mange baller i lufta, og kunne håndtere alt fra kundeservice, varebestilling og mattrygghet, til tipping, drivstoff og renhold, for å nevne noe, sier Nordhaug.

 

Tok over i Porsgrunn og Nenset

Kai Ole Eriksen har også travle dager. I fjor vår overtok han franchisekontrakten for både Circle K Porsgrunn og Skien-stasjonen Circle K Nenset, så nå driver han to stasjoner i tillegg til å være på oppløpssiden i lederutdanningen.

 

– Jeg ønsker å utvikle de to stasjonene til å bli blant de beste i bransjen og hjelpe medarbeiderne mine med å utvikle seg. Alt jeg lærer på talentprogrammet, implementerer jeg i den daglige driften, sier Eriksen.

 

Han nøler ikke med å anbefale talentprogrammet til andre:

 

– Du lærer ekstremt mye om stasjonsdrift: Alt fra lønnsomhet til personalpolitikk. Du får rett og slett et dypdykk i alt som skal til for å utvikle og drifte en god stasjon, sier Eriksen.

 

Ble nestleder på ny stasjon

Astrid Bolette Lauritsens Circle K-karriere startet med en sommerjobb på den gamle Statoil-stasjonen i Bamble i 2011. Her trivdes hun så godt at hun ble værende. Da stasjonen ble lagt ned, ble hun nestkommanderende på den splitter nye Circle K E18 Bamble – med tidligere «talent» Lindy Haukedal som sjef.

 

– Lindy er flink til å gi meg en liten dytt nå og da. Jeg tok fagbrevet i salgsfag i 2019, og søkte på talentprogrammet i fjor. Jeg har jo stått på gølvet i alle år, så nå gleder jeg meg til å lære meg mer om faget stasjonsdrift, sier Lauritsen.

 

Det langsiktige målet er å drive egen stasjon i området.

 

– En dag håper jeg å gjøre det. Jeg trives veldig godt med stasjonslivet. Ingen arbeidsdag er lik, og det er masse forskjellige oppgaver – i tillegg til alle kundene som er innom for å fylle eller lade, få seg noe å spise og drikke og kanskje slå av en prat, sier Lauritsen.

 

Skiller seg ut fra andre programmer

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

 

Circle K Norge har utviklet talentprogrammet sammen med Butikkutvikling AS. Daglig leder Lars Helgeland mener programmet skiller seg ut fra mange tilsvarende ordninger i andre bedrifter.

 

– I oppgangstider, når arbeidsmarkedet er trangt, er det ikke uvanlig at bedrifter oppretter slike programmer. I nedgangstider legges de gjerne ned igjen. Circle K har hatt talentprogrammet som en del av sin HR-strategi i 18 år nå. De viser tydelig at dette er noe de har tro på og forplikter seg til, sier Helgeland.

 

Han påpeker at et flertall av dem som har fullført talentprogrammet, fremdeles jobber i Circle K – mange i nøkkelroller på stasjonene, i nettverket og på hovedkontoret.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

FØRSTEÅRSTALENT. Astrid Lauritsen (28) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

 

ANDREÅRSTALENT. Kai Ole Eriksen (33) er godt i gang med siste året av talentutdanningen til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

 

TAR LEDERUTDANNING. Caroline Sandkjenn Nordhaug er i gang med første året på talentprogrammet til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

 

Kontaktpersoner:

* Circle K E18 Bamble, nestkommanderende Astrid Bolette Lauritsen, mobil 91 91 12 92

* Circle K Porsgrunn og Nenset, driver Kai Ole Eriksen, mobil 93 45 23 59

* Circle K Jorkjend, nestkommanderende Caroline Sandkjenn Nordhaug, mobil 40 62 94 78

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Astrid_DSC_7007.jpg 1,28 MB (4400x2933)
Bilde - vedlegg til sak Kai-Ole_DSC_6824.jpg 1,32 MB (4400x2933)
Bilde - vedlegg til sak Caroline_6972.jpg 1,36 MB (4400x2933)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.01.2022 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS