presseticker

Skip to main content

Emilie (23) fra Hallingdal og Maja (26) fra Hønefoss gjør lederkarriere i Circle K

  Publisert: 27.01.2022 07:00 - av  Henning Poulsen

FØRSTEÅRSTALENT. Emilie Haga (23) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

ANDREÅRSTALENT. Maja Synnøve Viker (27) er godt i gang med siste året av talentutdanningen til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

Mens Emilie Haga fra Tunhovd i Hallingdal nettopp har kommet i gang med en toårig lederutdanning gjennom Circle K Norges talentprogram, er hønefossingen Maja Synnøve Viker snart i mål.

Helt tilbake i 2004 grunnla Circle K Norge – som da het Statoil – et talentprogram som skulle utvikle sine aller dyktigste stasjonsmedarbeidere til å bli gode ledere.

 

For tiden er to kull med stasjonstalenter i gang med den toårige lederutdanningen til Circle K. Blant førsteklassingene finner vi hallingdølen Emilie Haga, som til daglig jobber på Circle K Rundtom i Drammen. Hønefossingen Maja Synnøve Viker er i gang med siste året på talentprogrammet.

 

– Her har vi gode lederemner som vi håper og tror skal bli dyktige stasjonsdrivere i fremtiden. For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier Lene Foldvik. Hun har selv tatt talentutdanningen til Circle K Norge, og er i dag ansvarlig for programmet.

 

Fikk lederjobb i Drammen

Emilie Haga kommer fra Tunhovd i Hallingdal, og er i dag bosatt i Drammen. Arbeidsplassen er Circle K Rundtom, og her har hun nettopp blitt forfremmet til nestkommanderende.

 

– Dette passer helt perfekt med tanke på talentprogrammet. Nå kan jeg teste ut alt det teoretiske jeg lærer på skolebenken i praksis hver dag. Programmet er veldig spennende, og jeg lærer masse om hvordan jeg skal være en god leder, sier Haga.

 

Stasjonskarrieren hennes begynte på Circle K Geilo, og hun var ikke i tvil om at det var dette hun skulle satse på.

 

– Jeg trives veldig godt på stasjon. Arbeidshverdagen er variert og travel, og det er alltid nok å henge fingrene i. Jeg liker å ha mange baller i lufta, og da var det naturlig å søke på talentprogrammet, sier Haga, som på sikt har som mål å drive egen stasjon.

 

 

Tok over stasjon i Bærum

Maja Synnøve Viker kommer fra Hønefoss, og innledet sin Circle K-karriere på den lokale stasjonen. I 2018 fikk hun jobb på Circle K Sandvika, og i april i fjor ble hun forfremmet til daglig leder på Bærum-stasjonen.

 

– Til tider har det vært tøft å kombinere lederjobb med studier, men jeg angrer ikke på at jeg ble med i talentprogrammet. Jeg har lært masse og blitt enda tryggere i rollen som leder på stasjon, sier Viker.

 

Hun mener kombinasjonen teori og praksis er en styrke for programmet.

 

– Jeg har hatt stor glede av å kunne prøve ut det jeg lærer med én gang. Det du lærer på talentprogrammet er matnyttig, og jeg vil absolutt anbefale de som går med en stasjonsleder i magen om å søke seg inn, sier Viker.

 

Skiller seg ut fra andre programmer

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

 

Circle K Norge har utviklet talentprogrammet sammen med Butikkutvikling AS. Daglig leder Lars Helgeland mener programmet skiller seg ut fra mange tilsvarende ordninger i andre bedrifter.

 

– I oppgangstider, når arbeidsmarkedet er trangt, er det ikke uvanlig at bedrifter oppretter slike programmer. I nedgangstider legges de gjerne ned igjen. Circle K har hatt talentprogrammet som en del av sin HR-strategi i 18 år nå. De viser tydelig at dette er noe de har tro på og forplikter seg til, sier Helgeland.

 

Han påpeker at et flertall av dem som har fullført talentprogrammet, fremdeles jobber i Circle K – mange i nøkkelroller på stasjonene, i nettverket og på hovedkontoret.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

FØRSTEÅRSTALENT. Emilie Haga (23) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

 

ANDREÅRSTALENT. Maja Synnøve Viker (27) er godt i gang med siste året av talentutdanningen til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Rundtom, nestkommanderende Emilie Haga, mobil 91 24 43 42

* Circle K Sandvika, daglig leder Maja Synnøve Viker, mobil 97 01 73 19

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Emilie_DSC_6966.jpg 1,39 MB (4400x2933)
Bilde - vedlegg til sak Maja_DSC_6863.jpg 1,69 MB (4400x2933)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.01.2022 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS