presseticker

Skip to main content

Haakon (25) fra Stange gjør lederkarriere i Circle K

  Publisert: 27.01.2022 07:00 - av  Henning Poulsen

FØRSTEÅRSTALENT. Haakon Karset (25) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

Haakon Karset fra Stange er snart ferdig med en toårig lederutdanning gjennom Circle K Norges talentprogram. Nå venter lederjobb i Elverum.

Helt tilbake i 2004 grunnla Circle K Norge – som da het Statoil – et talentprogram som skulle utvikle sine aller dyktigste stasjonsmedarbeidere til å bli gode ledere.

 

I dag, 18 år senere, er Haakon Karset, som de siste fire årene har hatt Circle K Stange som arbeidsplass, i ferd med å fullføre den toårige utdannelsen. I mars begynner han som assisterende daglig leder på Circle K Elverum.

 

– Gjennom talentprogrammet får vi gode lederemner som vi håper og tror skal bli dyktige stasjonsdrivere i fremtiden. For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier Lene Foldvik. Hun har selv tatt talentutdanningen til Circle K Norge, og er i dag ansvarlig for programmet.

 

Flere baller i luften

Haakon Karset vokste opp på gård i Stange, og har gått gradene på stefarens stasjon. Han er svært fornøyd med det han har lært på talentprogrammet så langt.

 

– Jeg har lært mye om hvordan det er å være en leder, særlig når det kommer til personal og administrasjon. I tillegg har jeg blitt kjent med masse bra folk, både medelever, lærere og ledere. Jeg har fått et stort og verdifullt nettverk som strekker seg over hele Norge, sier Karset.

 

Nå gleder han seg til å gå over i lederstilling på Circle K Elverum.

 

– Stasjonene i Stange og Elverum er ganske like, men forholdene blir større nå. Jeg må ha flere baller i lufta samtidig, og det blir lærerikt. Innen fem år er målet å drive egen stasjon, forteller Karset.

 

Skiller seg ut fra andre programmer

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

 

Circle K Norge har utviklet talentprogrammet sammen med Butikkutvikling AS. Daglig leder Lars Helgeland mener programmet skiller seg ut fra mange tilsvarende ordninger i andre bedrifter.

 

– I oppgangstider, når arbeidsmarkedet er trangt, er det ikke uvanlig at bedrifter oppretter slike programmer. I nedgangstider legges de gjerne ned igjen. Circle K har hatt talentprogrammet som en del av sin HR-strategi i 18 år nå. De viser tydelig at dette er noe de har tro på og forplikter seg til, sier Helgeland.

 

Han påpeker at et flertall av dem som har fullført talentprogrammet, fremdeles jobber i Circle K – mange i nøkkelroller på stasjonene, i nettverket og på hovedkontoret.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

FØRSTEÅRSTALENT. Haakon Karset (25) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Stange, Haakon Karset, mobil 93 47 21 67

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Haakon_DSC_6895.jpg 1,08 MB (4400x2933)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.01.2022 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS