presseticker

Skip to main content

Hedmarking plukket ut til Statoils prestisjeutdanning

  Publisert: 01.02.2013 07:00 - av  Stefan Thorsteinsen

Heldige studenter: – Line Braaten (t.v) og Alexander Eggen Rønningstad går begge på Statoils skreddersydde utdanning. Braaten er et av de ferske talentene som startet på den 2årige gratis utdanningen i høst. Foto: Johnny Syversen

Oslo: Ti nye stasjonsmedarbeidere har i år kommet igjennom nåløyet i konkurransen om toårig gratis utdanning fra Statoil på Handelshøyskolen BI. I kampen om plassene vant Line Braaten fra Hedmark fram.

I høst kunne ti nye, håndplukkede talenter til Statoils talentprogram fylle klasserommet ved Handelshøyskolen BI i Nydalen. Line Braaten (27) fra Flisa og andreårsstudent Alexander Eggen Rønningstad (26) fra Hernes er Hedmarks representanter i programmet.

 

Det er niende gang selskapet plukker ut ti kandidater som får ta en spesialsydd, toårig utdannelse innen varehandel. Studentene får kunnskap innen stasjonsøkonomi, HR, Retail og Marketing. Utdanningen BI Varehandel er en kombinasjon mellom selvstudier og samlinger flere ganger i året, hvor reise og opphold til talentene blir betalt for dem.

 

– Blir en familie

Rønningstad er inne i sitt andre år, mens Braaten fikk plass på studiet i høst. Hun trives godt sammen med sine medstudenter, som alle har satt seg mål de vil nå. – De ti talentene har blitt til en liten familie, hvor vi deler erfaringer og setter oss mål vi vil følge inn i framtida. Når jeg er ferdig med disse to årene, skal jeg jobbe meg opp i systemet, forteller Braaten.

 

– Fordel for henne og oss

Hun jobber til daglig på Statoil Flisa som stasjonsmedarbeider, og har siden hun begynte på utdanningen i høst allerede fått flere ansvarsoppgaver på stasjonen. Daglig leder ved stasjonen, Fred Harald Berg, forteller at Braaten alltid er blid og pliktoppfyllende.

 

– Line har fortjent dette. Det er stort for henne, men også for oss, at hun har fått denne muligheten. Hun er en positiv og pålitelig jente som sier i fra om det er noe som kan gjøres annerledes, forteller Berg.

 

Nettverk en viktig del

Talentprogrammet til Statoil har vist seg å være en god investering. De fleste som har vært igjennom programmet, jobber fortsatt for selskapet, og mange har fått egne stasjoner eller blitt salgssjefer. Administrerende direktør i Statoil Fuel & Retail, Dag Roger Rinde, sier utvikling av nettverk til talentene har vært ett av målene med programmet.

 

– Programmet er en integrert del av rekrutterings- og personalpolitikken, og vi er ute etter dyktige og motiverte stasjonsmedarbeidere. Vi utfører også en grundig utvelgelsesprosess for å få de beste. De er den fremste ressursen vi har og et godt nettverk er en viktig del av deres videre utvikling. Det nettverket kan vi gi dem igjennom dette programmet, forteller Rinde.

(Pressenytt)

 

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Fakta om talentprogrammet

Talenter ni år på rad
* Statoils talentprogram er en toårig gratis utdannelse på BI varehandel.

* Alle stasjonsansatte kan søke talentprogrammet.
* Denne høsten startet det niende talentkullet på programmet.
* Talentprogrammet kombineres med fast jobb på stasjon. I tillegg er det tre samlinger i halvåret på BI i Oslo.


Talenter 2012

Kristian Kvernberg, Statoil Bogstad, Oslo

Anette Sperre, Statoil Revetal, Vestfold

Dan Remy Alviniussen, Statoil Torstrand, Vestfold

Henrik Farmen Sørlie, Statoil Grelland, Vestfold

Linda Klingan Rue, Statoil Heddal, Telemark

Andre Follesø, Statoil Sandsli, Hordaland

Line Braaten, Statoil Flisa, Hedmark

Nina Sørburø Lilleby, Statoil Stjørdal, Nord-Trøndelag

Jan Martin Helgetun Statoil Nardo, Sør-Trøndelag

Marte Nielsen, Statoil Slemmestad, Buskerud

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak IMG_4872.jpg 42,03 kB (5616x3744)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 01.02.2013 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS