presseticker

Skip to main content

DOGA-merket for design og arkitektur:

Hedres for smart møteminimalisme

  Publisert: 16.03.2022 20:20 - av  Henning Poulsen

STORE MØTER. Huddly L1 er et smartkamera for inkluderende videomøter i mellomstore og store rom. Foto: Huddly

De bruker kunstig intelligens og sømløs design for å ta møteromsteknologi til et nytt nivå. Nå hedres Huddly med DOGA-merket for design og arkitektur.

– Årets vinnere av DOGA-merket har kommet opp med kreative løsninger på hvordan vi kan skape de nye, lønnsomme, innovative arbeidsplassene, attraktive byer og steder og samtidig ta vare på naturen. Prosjektene viser bredden av hva design og arkitektur kan bidra med, og gir et spennende innblikk i hva Norge skal leve av i framtiden, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

 

Utmerkelsene ble delt ut onsdag 16. mars av Design og arkitektur Norge (DOGA).

 

– Næringslivet og offentlig sektor har to tøffe pandemiår bak seg, og mange utfordringer foran seg. Vi lever i usikre tider, og da er det viktigere enn noen gang at vi fortsetter å satse på nyskaping. Blant årets merkemottakere finner vi mange gode eksempler på hva det går an å utrette når design og arkitektur settes i kjernen for innovasjon og verdiskaping, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA.

 

Satser på store videomøter

«Hvem er det egentlig som snakker nå?» Videomøter i store møterom kan være en prøvelse for alle som deltar. Med mange til stede er det vanskelig for motparten å skille møtedeltakerne fra hverandre. En del opplever det som vanskelig å ta ordet.

 

Dette bestemte den norske oppstartsbedriften Huddly seg for å ta tak i. Selskapet har allerede utmerket seg med smart kamerateknologi til små møterom. Nå ønsket de å «go large».

 

– Design har vært sentralt for oss siden starten. Først jobber vi med å forstå hvordan mennesker samarbeider og kommuniserer. Deretter designer vi produkter som bedrer arbeidsflyten deres, sier Knut Helge Teppan. Han er designsjef i Huddly.

 

Et tverrfaglig team bestående av designerne og elektronikk-, mekanikk- og programvareeksperter arbeidet med en rekke problemstillinger. Den største utfordringen var å få plass til all teknologien i en liten og funksjonell innpakning.

 

– Vi ønsket å skape et industrielt design som var estetisk tiltalende og som samtidig kunne kjøre kraftig teknologi. Det var strenge begrensninger når det kom til størrelse, proporsjoner og termodynamikk. I tillegg måtte vi finne en måte å ta vare på Huddlys visuelle identitet i et større format enn tidligere, sier Teppan.

 

Globalt marked

Resultatet er Huddly L1, et smartkamera for inkluderende videomøter i mellomstore og store rom. Kameraet zoomer inn og ut etter behov, og hver møtedeltaker kommer i fokus. Dette skjer helt automatisk, og uavhengig av antall deltakere og hvor de befinner seg i rommet. Det estetiske er stilrent og nedstrippet for alle unødvendige og støyende elementer.

 

Huddly L1 ble lansert våren 2021, og har allerede rukket å bli en stor suksess for det norske gründerselskapet.

 

– Det traff åpenbart et stort behov i markedet. Vi har blant annet solgt kameraet til flere globale selskaper som trenger høykvalitetskameraer som fungerer i større møterom. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger for kameraets unike design, og kundene er fornøyde både med funksjonalitet og estetikk, sier Teppan.

 

Intelligent bruk av smartteknologi

Juryen for DOGA-merket for design og arkitektur synes det er inspirerende at et norskutviklet produkt kan utfordre de store, internasjonale aktørene.

 

«Huddly kombinerer kjent teknologi på nye måter. Med kunstig intelligens i selve kameraet er systemet designet for smarte videomøter i mellomstore og store rom. Juryen gleder seg over at intelligent bruk av teknologi kombinert med helhetlig og gjennomført industridesign bidrar til en enklere og mer inkluderende jobbhverdag,» står det i jurykjennelsen.

 

Planet, samfunn, økonomi

DOGA-merket for design og arkitektur, som tidligere het Merket for god design, kan føre sin historie helt tilbake til 1964. I dag løfter utmerkelsen fram virksomheter som bruker design og arkitektur for å skape nytenkende, vakre og funksjonelle løsninger som gir positive ringvirkninger for samfunnet, planeten og økonomien.

 

I år er det i alt 13 mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur, i tillegg til tre mottakere av DOGA-merket nykommer.

 

DOGA er en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGAs rolle er å fremme design og arkitektur som verktøy for bærekraftig omstilling og verdiskaping i næringsliv og offentlig sektor.

(Pressenytt)

 

 

Mer informasjon om prisutdelingen og DOGA-merket for design og arkitektur her: https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/

 

Finn mer informasjon om prosjektet her:

https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/vinnere-av-doga-merket/smart-kamera-ser-alle-i-den-nye-motehverdagen/

 

 

Kontaktpersoner:

* Lilleby Frisch (for Huddly), Stein Jacob Frisch, mobil 91 61 09 11

* Design og arkitektur Norge, Ellen Heggestad, mobil 92 65 35 30

 

 

Bildetekster:

Bilder fra overrekkelsessermonien vil legges ut på denne lenken I løpet av kvelden: https://www.flickr.com/photos/doganorway/albums/72177720297368169

 

STORE MØTER. Huddly L1 er et smartkamera for inkluderende videomøter i mellomstore og store rom. Foto: Huddly

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Huddly hoved.jpg 3,77 MB (3999x2665)
Bilde - vedlegg til sak Huddly.jpg 3,26 MB (3999x2665)
Bilde - vedlegg til sak Huddly2.jpg 3,66 MB (3999x2451)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.03.2022 20:20
Teknisk løsning ZEVS AS