presseticker

Skip to main content

Jon Kristian (22) fra Lillehammer og May Stine (39) fra Gjøvik gjør lederkarriere i Circle K

  Publisert: 27.01.2022 07:00 - av  Henning Poulsen

FØRSTEÅRSTALENT. Jon Kristian Sagdalen (22) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

ANDREÅRSTALENT. May Stine Valheim Liabø (39) er godt i gang med siste året av talentutdanningen til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

Mens Jon Kristian Sagdalen fra Lillehammer nettopp har kommet i gang med en toårig lederutdanning gjennom Circle K Norges talentprogram, er May Stine Valheim Liabø fra Gjøvik snart i mål.

Helt tilbake i 2004 grunnla Circle K Norge – som da het Statoil – et talentprogram som skulle utvikle sine aller dyktigste stasjonsmedarbeidere til å bli gode ledere.

 

For tiden er to kull med stasjonstalenter i gang med den toårige lederutdanningen til Circle K. Blant førsteklassingene finner vi Jon Kristian Sagdalen fra Circle K Nordre Ål, mens Lillehammer-kvinnen May Stine Valheim Liabø er i gang med siste året på talentprogrammet.

 

– Her har vi gode lederemner som vi håper og tror skal bli dyktige stasjonsdrivere i fremtiden. For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier Lene Foldvik. Hun har selv tatt talentutdanningen til Circle K Norge, og er i dag ansvarlig for programmet.

 

Ble butikksjef

Stasjonskarrieren til lillehamringen Jon Kristian Sagdalen begynte med en deltidsstilling på Circle K E6 Øyer i 2018. Etter hvert jobbet han seg opp til heltidsstilling og mer ansvar.

 

– Da forhandleren på Øyer tok over Circle K Nordre Ål i fjor, spurte han meg om jeg ville bli butikksjef der. Samtidig var Circle K Norge i gang med å lete etter et nytt kull med talenter til programmet sitt. Jeg grep sjansen, sier Sagdalen.

 

Så langt er han fornøyd med talentprogrammet.

 

– Det er veldig lærerikt, og vi får brukt all kunnskapen fortløpende på stasjonen. I tillegg er det veldig nyttig å møte andre som er i samme situasjon som meg, og som jeg kan utveksle erfaringer og tips med, sier Sagdalen.

 

Får ny forståelse av stasjonsfaget

May Stine Valheim Liabø er oppvokst i Gjøvik, men jobber i dag på Circle K Minnesund. Her balanserer hun stilling som nestkommanderende med lederutdanningen.

 

– Det er kjempegøy, selv om det er mye å lære både på talentprogrammet og på stasjonen. Det jeg lærer på programmet gir meg bedre forståelse for stasjonsdrift og hvor viktig det er å ha kontroll på økonomi, kostnader og varer, sier hun.

 

Valheim Liabø nøler ikke med å anbefale talentprogrammet til andre som jobber på stasjon.

 

– Målet mitt er å drive egen stasjon, og det jeg lærer her er med på å forberede meg. Utdanningen gir meg en helt ny forståelse for hva det vil si å drive en stasjon. Den er både nyttig og spennende, sier hun.

 

Skiller seg ut fra andre programmer

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

 

Circle K Norge har utviklet talentprogrammet sammen med Butikkutvikling AS. Daglig leder Lars Helgeland mener programmet skiller seg ut fra mange tilsvarende ordninger i andre bedrifter.

 

– I oppgangstider, når arbeidsmarkedet er trangt, er det ikke uvanlig at bedrifter oppretter slike programmer. I nedgangstider legges de gjerne ned igjen. Circle K har hatt talentprogrammet som en del av sin HR-strategi i 18 år nå. De viser tydelig at dette er noe de har tro på og forplikter seg til, sier Helgeland.

 

Han påpeker at et flertall av dem som har fullført talentprogrammet, fremdeles jobber i Circle K – mange i nøkkelroller på stasjonene, i nettverket og på hovedkontoret.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

FØRSTEÅRSTALENT. Jon Kristian Sagdalen (22) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

 

ANDREÅRSTALENT. May Stine Valheim Liabø (39) er godt i gang med siste året av talentutdanningen til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Nordre Ål, butikksjef Jon Kristian Sagdalen, mobil 95 30 33 83

* Circle K Minnesund, nestkommanderende May Stine Valheim Liabø, mobil 47 01 46 46

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Jon Kristian_DSC_7021.jpg 1,17 MB (4400x2933)
Bilde - vedlegg til sak May Stine_DSC_6879.jpg 1,38 MB (4400x2933)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.01.2022 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS