presseticker

Skip to main content

Lene (21) fra Klepp, Linda (36) i Vikeså og Agnieszka (29) i Haugesund gjør lederkarriere i Circle K

  Publisert: 27.01.2022 07:00 - av  Henning Poulsen

FØRSTEÅRSTALENT. Lene Sele (21) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

ANDREÅRSTALENT. Linda Tysland (36) er godt i gang med siste året av talentutdanningen til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

TAR LEDERUTDANNING. Agnieszka Kawka er i gang med førsteåret på talentprogrammet til Circle K Norge. Foto: Terje Borud.

Mens Agnieszka Kawka i Haugesund og Lene Sele fra Kleppe nettopp har gått i gang med en toårig lederutdanning gjennom Circle K Norges talentprogram, er Linda Tysland i Vikeså snart i mål.

Helt tilbake i 2004 grunnla Circle K Norge – som da het Statoil – et talentprogram som skulle utvikle sine aller dyktigste stasjonsmedarbeidere til å bli gode ledere.

 

For tiden er to kull med stasjonstalenter i gang med den toårige lederutdanningen til Circle K. Blant førsteklassingene finner vi Lene Sele på Circle K Klepp og Agnieszka Kawka på Circle K Kvala, mens Linda Tysland på Circle K Vikeså er i gang med siste året på talentprogrammet.

 

– Her har vi gode lederemner som vi håper og tror skal bli dyktige stasjonsdrivere i fremtiden. For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier Lene Foldvik. Hun har selv tatt talentutdanningen til Circle K Norge, og er i dag ansvarlig for programmet.

 

Ble nestleder på Kvala

Agnieszka Kawka flyttet fra Polen til Haugesund for fem år siden, og i 2019 fikk hun heltidsstilling på Circle K Kvala i Haugesund. I fjor vår ble hun forfremmet til nestleder, samtidig som hun ble tatt opp til talentprogrammet.

 

– Å få være med i programmet er en fantastisk mulighet for meg. Her vil jeg kunne utvikle mine egenskaper og få kunnskaper som jeg kan bruke i praksis på stasjonen. Jeg elsker å lære om nye ting, og derfor gleder jeg meg til å få påfyll om økonomi, butikkdrift, kundebehandling og ledelse, sier Kawka.

 

Hun er spesielt imponert over at nøkkelpersoner i Circle K Norge, som administrerende direktør Sverre Rosén, stiller opp i undervisningen.

 

– Jeg har allerede lært utrolig mye. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen, sier Kawka.

 

Skal drive ny stasjon med søsteren

Allerede som 15-åring fikk Lene Sele sin første arbeidskontrakt på Circle K Klepp. Nå er hun assisterende daglig leder på stasjonen.

 

– Jeg kommer fra gård, og er opplært til å jobbe fra ung alder. Å gjøre småjobber på stasjonen var noe av det kjekkeste jeg visste, forteller Sele.

 

Etter hvert som hun steg i gradene og fikk mer ansvar, var det flere kolleger og overordnede som rådet henne til å søke seg inn på talentprogrammet til Circle K. Det gjorde hun til slutt i fjor.

 

– I starten var jeg sykt spent, og jeg er veldig fornøyd med hvordan programmet har vært så langt. Vi har flinke lærere, spennende oppgaver og mange flinke folk som går i klassen. Og det jeg lærer får jeg bruk for med én gang, sier Sele.

 

Drømmer om egen stasjon

Linda Tysland er oppvokst på Blindern i Oslo, men kjærligheten førte henne til Vikeså. Her har hun bodd på gård i 10 år. De siste tre årene har hun jobbet på Circle K Vikeså, hvor hun blant annet har vikariert som daglig leder.

 

– Jeg er veldig fornøyd med talentprogrammet. Alt vi lærer er relevant i arbeidshverdagen på stasjonen, og lærerne hjelper deg med å finne dine sterke sider og spille på disse, sier Tysland.

 

Hun kommer fra en gründerfamilie, og på sikt er drømmen å drive egen stasjon.

 

– Mamma driver garnbutikk, og pappa sysler med litt av hvert, så det faller naturlig for meg å tenke i de baner. Hjemme har jeg fire døtre som gjerne vil at mamma skal få egen stasjon, slik at de kan jobbe for meg. Eldstejenta på 12 har allerede hatt arbeidsuken her på stasjonen, sier Tysland.

 

Skiller seg ut fra andre programmer

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

 

Circle K Norge har utviklet talentprogrammet sammen med Butikkutvikling AS. Daglig leder Lars Helgeland mener programmet skiller seg ut fra mange tilsvarende ordninger i andre bedrifter.

 

– I oppgangstider, når arbeidsmarkedet er trangt, er det ikke uvanlig at bedrifter oppretter slike programmer. I nedgangstider legges de gjerne ned igjen. Circle K har hatt talentprogrammet som en del av sin HR-strategi i 18 år nå. De viser tydelig at dette er noe de har tro på og forplikter seg til, sier Helgeland.

 

Han påpeker at et flertall av dem som har fullført talentprogrammet, fremdeles jobber i Circle K – mange i nøkkelroller på stasjonene, i nettverket og på hovedkontoret.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

FØRSTEÅRSTALENT. Lene Sele (21) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

 

ANDREÅRSTALENT. Linda Tysland (36) er godt i gang med siste året av talentutdanningen til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

 

TAR LEDERUTDANNING. Agnieszka Kawka er i gang med førsteåret på talentprogrammet til Circle K Norge. Foto: Terje Borud.

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Vikeså, Linda Tysland, mobil 93 23 67 16

* Circle K Kvala, nestleder Agnieszka Kawka, mobil 40 14 18 03

* Circle K Klepp, assisterende daglig leder Lene Sele, mobil 40 07 04 27

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Lene_DSC_7064.jpg 1,05 MB (4400x2933)
Bilde - vedlegg til sak Linda_DSC_6820.jpg 1,05 MB (4400x2933)
Bilde - vedlegg til sak Agnieszka_DSC_7053.jpg 1,26 MB (4400x2933)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.01.2022 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS