presseticker

Skip to main content

Maja (27) på Sandvika gjør lederkarriere i Circle K

  Publisert: 27.01.2022 07:00 - av  Henning Poulsen

ANDREÅRSTALENT. Maja Synnøve Viker (27) er godt i gang med siste året av talentutdanningen til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

Maja Synnøve Viker på Circle K Sandvika er snart ferdig med en toårig lederutdanning gjennom Circle K Norges talentprogram.

Helt tilbake i 2004 grunnla Circle K Norge – som da het Statoil – et talentprogram som skulle utvikle sine aller dyktigste stasjonsmedarbeidere til å bli gode ledere.

 

I dag, 18 år senere, er Maja Synnøve Viker i ferd med å fullføre den toårige utdannelsen.

 

– Gjennom talentprogrammet får vi gode lederemner som vi håper og tror skal bli dyktige stasjonsdrivere i fremtiden. For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier Lene Foldvik. Hun har selv tatt talentutdanningen til Circle K Norge, og er i dag ansvarlig for programmet.

 

Forfremmet til stasjonsleder

I april i fjor ble Maja Synnøve Viker forfremmet til daglig leder på Circle K Sandvika, stasjonen hun har hatt som arbeidsplass siden 2018. Tidligere har hun jobbet på Circle K Hønefoss.

 

– Til tider har det vært tøft å kombinere lederjobb med studier, men jeg angrer ikke på at jeg ble med i talentprogrammet. Jeg har lært masse og blitt enda tryggere i rollen som leder på stasjon, sier Viker.

 

Hun mener kombinasjonen teori og praksis er en styrke for programmet.

 

– Jeg har hatt stor glede av å kunne prøve ut det jeg lærer med én gang. Det du lærer på talentprogrammet er matnyttig, og jeg vil absolutt anbefale de som går med en stasjonsleder i magen om å søke seg inn, sier Viker.

 

Skiller seg ut fra andre programmer

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

 

Circle K Norge har utviklet talentprogrammet sammen med Butikkutvikling AS. Daglig leder Lars Helgeland mener programmet skiller seg ut fra mange tilsvarende ordninger i andre bedrifter.

 

– I oppgangstider, når arbeidsmarkedet er trangt, er det ikke uvanlig at bedrifter oppretter slike programmer. I nedgangstider legges de gjerne ned igjen. Circle K har hatt talentprogrammet som en del av sin HR-strategi i 18 år nå. De viser tydelig at dette er noe de har tro på og forplikter seg til, sier Helgeland.

 

Han påpeker at et flertall av dem som har fullført talentprogrammet, fremdeles jobber i Circle K – mange i nøkkelroller på stasjonene, i nettverket og på hovedkontoret.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

ANDREÅRSTALENT. Maja Synnøve Viker (27) er godt i gang med siste året av talentutdanningen til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Sandvika, daglig leder Maja Synnøve Viker, mobil 97 01 73 19

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Maja_DSC_6863.jpg 1,69 MB (4400x2933)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.01.2022 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS