presseticker

Skip to main content

Manbir Sawhney fra Sopra Steria er årets norske prosjektleder

  Publisert: 25.09.2017 19:40 - av  Henning Poulsen

ÅRETS PROSJEKTLEDER. Manbir Sawhney i Sopra Steria har mottatt den høythengende prisen «Årets prosjektleder» av PMI Norge. Foto: Sopra Steria

Oslo: I kveld mottok Manbir Sawhney fra Sopra Steria prisen Årets prosjektleder 2017 under årskonferansen til PMI Norge.

President Merete Munch Lange i Project Management Institute (PMI) Norge forteller at fem sterke kandidater kjempet om årets pris, men at én kandidat likevel utmerket seg i juryens øyne.

 

– Manbir Sawhney er en sterk motivator som evner å stille kritiske spørsmål. Han er god på å bygge og utvikle prosjektteam. Dessuten viser han sterk dedikasjon til prosjektlederprofesjonen gjennom å alltid prøve å skape forenklede løsninger og konsepter på tvers av kunder og leveranser, sier hun.

 

Klassisk og moderne leder

En utenlandsreise hindret Sawhney fra å være med på mandagens seremoni, så det var hans nærmeste overordnede i Sopra Steria, Sven-Olav Svendsen, som tok imot prisen på hans vegne.

 

– Manbir er både en klassisk prosjektleder med stålkontroll på alt som skal gjøres - og en moderne teamleder som løfter sine medarbeidere og skaper rom for å lykkes. Han kombinerer formell teori og beste praksis med ektefølt lidenskap for faget, sier Svendsen, som er leder for porteføljestyring innen infrastruktur i Sopra Steria.

 

Sawhney har stillingen senior prosjektleder i Sopra Steria. Han har ledet flere viktige prosjekter i de sju årene han har jobbet i selskapet. Blant annet har han hatt stort ansvar i fusjonsprosessen mellom Det Norske og BP Norge. Han har også holdt i viktige interne prosjekter, deriblant integrering av systemer i forbindelse med Sopra Sterias oppkjøp av Kentor, samt selskapets «Right Cloud»-satsing.

 

Viktige førstelinjeledere

Svendsen forteller at gode prosjektledere er helt avgjørende for at et selskap som Sopra Steria skal lykkes.

 

– Det er prosjektlederne som har den daglige dialogen med kundene våre. De spiller en svært viktig rolle i å få samarbeidet til å flyte. Samtidig er de også den lederen de fleste konsulentene forholder seg til i det daglige arbeidet, og dermed må de også takle det mellommenneskelige aspektet ved ledelse, sier han.

 

PMI ble etablert i 1969. De er verdens ledende medlemsorganisasjon for prosjektledelse og har mer enn 500 000 medlemmer i 185 land. Høsten 2000 ble organisasjonen etablert i Norge.

 

Kontaktpersoner:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

Bildetekst:

ÅRETS PROSJEKTLEDER. Manbir Sawhney i Sopra Steria har mottatt den høythengende prisen «Årets prosjektleder» av PMI Norge. Foto: Sopra Steria

 

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 40 000 medarbeidere i 20 land, og hadde en omsetning på 3,7 milliarder euro i 2016.

 

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Sawhney Manbir062010.jpg 4,80 kB (2848x4288)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 25.09.2017 19:40
Teknisk løsning ZEVS AS