presseticker

Skip to main content

Nora (21) fra Volda gjør lederkarriere i Circle K

  Publisert: 27.01.2022 07:00 - av  Henning Poulsen

FØRSTEÅRSTALENT. Nora Sæbønes (21) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

Nora Sæbønes fra Ørsta og Volda er snart ferdig med en toårig lederutdanning gjennom Circle K Norges talentprogram.

Helt tilbake i 2004 grunnla Circle K Norge – som da het Statoil – et talentprogram som skulle utvikle sine aller dyktigste stasjonsmedarbeidere til å bli gode ledere.

 

I dag, 18 år senere, er Nora Sæbønes, som til daglig jobber på Circle K Volda, i ferd med å fullføre den toårige lederutdannelsen.

 

– Gjennom talentprogrammet får vi gode lederemner som vi håper og tror skal bli dyktige stasjonsdrivere i fremtiden. For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier Lene Foldvik. Hun har selv tatt talentutdanningen til Circle K Norge, og er i dag ansvarlig for programmet.

 

Nestleder på to år

Nora Sæbønes, som er oppvokst i Hovdebygda i Ørsta, jobber på den lokale Circle K-stasjonen i Volda. I løpet av drøyt to år i Circle K har hun blitt nestleder og kommet over halvveis på siste året i selskapets talentprogram.

 

– Jeg har lært så utrolig mye. Det siste halvåret har vi hatt bedriftsøkonomi, som jo er et ganske tungt fag. Til tider har det vært litt tungt å kombinere studier med fulltidsjobb som nestleder, særlig med koronasituasjonen, men jeg angrer ikke ett sekund på at jeg søkte, sier Sæbønes.

 

Hun nøler ikke med å anbefale andre å søke på talentprogrammet.

 

– Ikke bare er det veldig lærerikt, men også supersosialt. Du får bygge nettverk med andre i din situasjon over hele landet, og blir også kjent med folk oppover i systemet, sier Sæbønes.

 

I fremtiden håper hun å drive sin egen stasjon – eller jobbe med noe annet innad i bransjen.

 

– Det er utrolig mange spennende jobber i Circle K-systemet, men nå er den langsiktige planen å drive egen stasjon, fastslår hun.

 

Skiller seg ut fra andre programmer

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

 

Circle K Norge har utviklet talentprogrammet sammen med Butikkutvikling AS. Daglig leder Lars Helgeland mener programmet skiller seg ut fra mange tilsvarende ordninger i andre bedrifter.

 

– I oppgangstider, når arbeidsmarkedet er trangt, er det ikke uvanlig at bedrifter oppretter slike programmer. I nedgangstider legges de gjerne ned igjen. Circle K har hatt talentprogrammet som en del av sin HR-strategi i 18 år nå. De viser tydelig at dette er noe de har tro på og forplikter seg til, sier Helgeland.

 

Han påpeker at et flertall av dem som har fullført talentprogrammet, fremdeles jobber i Circle K – mange i nøkkelroller på stasjonene, i nettverket og på hovedkontoret.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

FØRSTEÅRSTALENT. Nora Sæbønes (21) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Volda, assisterende daglig leder Nora Sæbønes, mobil 95 44 31 03

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Nora_DSC_6907.jpg 1,13 MB (4400x2933)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.01.2022 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS