presseticker

Skip to main content

Sara (25) fra Moss og Ebba (24) fra Sarpsborg gjør lederkarriere i Circle K

  Publisert: 27.01.2022 07:00 - av  Henning Poulsen

TALENT FRA SARPSBORG. Ebba Beyer (24) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

TALENT FRA MOSS. Sara Larsen (25) er i gang med første året av talentutdanningen til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

Ebba Beyer fra Sarpsborg og Sara Larsen fra Moss er i gang med en toårig lederutdanning gjennom Circle K Norges talentprogram.

Helt tilbake i 2004 grunnla Circle K Norge – som da het Statoil – et talentprogram som skulle utvikle sine aller dyktigste stasjonsmedarbeidere til å bli gode ledere.

 

I dag, 18 år senere, er Ebba Beyer, som jobber på Circle K Storebaug E-6 i Moss, og Sara Larsen, med Circle K Økern som arbeidsplass, i gang med den toårige utdannelsen.

 

– Her har vi gode lederemner som vi håper og tror skal bli dyktige stasjonsdrivere i fremtiden. For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier Lene Foldvik. Hun har selv tatt talentutdanningen til Circle K Norge, og er i dag ansvarlig for programmet.

 

Stiger i gradene

Høsten 2018 begynte Ebba Beyer i deltidsstilling på Circle K Storebaug E-6. Her har hun steget i gradene, og i fjor ble hun assisterende daglig leder.

 

– Jeg hadde hørt mye bra om talentprogrammet fra tidligere elever, og derfor bestemte jeg meg for å søke. Jeg føler dette kan hjelpe meg videre i karrieren, sier Beyer.

 

Hun forteller at programmet er lærerikt, og gleder seg til fortsettelsen.

 

– I fremtiden håper jeg å bli leder på min egen stasjon, og etter hvert kanskje også salgssjef i selskapet. Jeg ser hvor langt flere av de som har tatt talentprogrammet før meg har kommet, og jeg er sikker på at det jeg lærer blir nyttig også for meg, sier Beyer.

 

Sulten på å lære mer

Sara Larsen er oppvokst i Moss, men stasjonskarrieren startet i 2015 på Circle K Tønsberg. Her jobbet hun deltid ved siden av studiene, før kjærligheten førte henne til Lørenskog. Hun fikk jobb på Circle K Storo, og deretter på Circle K Økern. Her er hun nå assisterende daglig leder.

 

– På Økern føler jeg virkelig at jeg har kommet hjem. Dette er en stor stasjon der jeg får brynt meg på mange utfordringer. Jeg koser meg når det er på det travleste, sier Larsen.

 

Både i Tønsberg og på Storo fikk hun høre at hun burde søke på Circle Ks talentprogram, men det var først da hun begynte på Økern-stasjonen at det ble fart på sakene. Sjefen der, Kristian Bertelsen, har nemlig selv gått på talentprogrammet, og han brenner for at flere medarbeidere skal gjøre det samme.

 

– Talentprogrammet er utrolig spennende, og det jeg lærer får jeg brukt på stasjonen dagen etterpå. Jeg er sulten på å lære mer, og gleder meg til fortsettelsen, sier Larsen, som forteller at drømmen er å drive egen stasjon.

 

Skiller seg ut fra andre programmer

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

 

Circle K Norge har utviklet talentprogrammet sammen med Butikkutvikling AS. Daglig leder Lars Helgeland mener programmet skiller seg ut fra mange tilsvarende ordninger i andre bedrifter.

 

– I oppgangstider, når arbeidsmarkedet er trangt, er det ikke uvanlig at bedrifter oppretter slike programmer. I nedgangstider legges de gjerne ned igjen. Circle K har hatt talentprogrammet som en del av sin HR-strategi i 18 år nå. De viser tydelig at dette er noe de har tro på og forplikter seg til, sier Helgeland.

 

Han påpeker at et flertall av dem som har fullført talentprogrammet, fremdeles jobber i Circle K – mange i nøkkelroller på stasjonene, i nettverket og på hovedkontoret.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

TALENT FRA SARPSBORG. Ebba Beyer (24) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

 

TALENT FRA MOSS. Sara Larsen (25) er i gang med første året av talentutdanningen til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Storebaug E-6, assisterende daglig leder Ebba Beyer, mobil 98 83 26 09

* Circle K Økern, assisterende daglig leder Sara Larsen, mobil 91 18 78 43

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Ebba_DSC_7038.jpg 1,22 MB (4400x2933)
Bilde - vedlegg til sak Sara_DSC_7083.jpg 1,40 MB (4400x2933)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.01.2022 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS