presseticker

Skip to main content

Sara (25) på Økern og Linda (36) fra Blindern gjør lederkarriere i Circle K

  Publisert: 27.01.2022 07:00 - av  Henning Poulsen

FØRSTEÅRSTALENT. Sara Larsen (25) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

ANDREÅRSTALENT. Linda Tysland (36) er godt i gang med siste året av talentutdanningen til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

Mens Sara Larsen på Circle K Økern nettopp har kommet i gang med en toårig lederutdanning gjennom Circle K Norges talentprogram, er Linda Tysland fra Blindern snart i mål.

Helt tilbake i 2004 grunnla Circle K Norge – som da het Statoil – et talentprogram som skulle utvikle sine aller dyktigste stasjonsmedarbeidere til å bli gode ledere.

 

For tiden er to kull med stasjonstalenter i gang med den toårige lederutdanningen til Circle K. Blant førsteklassingene finner vi Sara Larsen, som til daglig jobber på Circle K Økern. Linda Tysland fra Blindern er i gang med siste året på talentprogrammet.

 

– Her har vi gode lederemner som vi håper og tror skal bli dyktige stasjonsdrivere i fremtiden. For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier Lene Foldvik. Hun har selv tatt talentutdanningen til Circle K Norge, og er i dag ansvarlig for programmet.

 

Fikk lederjobb på Økern

Sara Larsen er oppvokst i Moss, men stasjonskarrieren startet i 2015 på Circle K Tønsberg. Her jobbet hun deltid ved siden av studiene, før kjærligheten ledet henne til Lørenskog. Hun fikk jobb på Circle K Storo, og deretter på Circle K Økern. Her er hun nå assisterende daglig leder.

 

– På Økern føler jeg virkelig at jeg har kommet hjem. Dette er en stor stasjon der jeg får brynt meg på mange utfordringer. Jeg koser meg når det er på det travleste, sier Larsen.

 

Både i Tønsberg og på Storo fikk hun høre at hun burde søke på Circle Ks talentprogram, men det var først da hun begynte på Økern-stasjonen at det ble fart på sakene. Sjefen der, Kristian Bertelsen, har nemlig selv gått på talentprogrammet, og han brenner for at flere medarbeidere skal gjøre det samme.

 

– Talentprogrammet er utrolig spennende, og det jeg lærer får jeg brukt på stasjonen dagen etterpå. Jeg er sulten på å lære mer, og gleder meg til fortsettelsen, sier Larsen, som forteller at drømmen er å drive egen stasjon.

 

Drømmer om egen stasjon

Linda Tysland er oppvokst på Blindern, men kjærligheten førte henne til Vikeså i Rogaland. Her har hun bodd på gård i 10 år. De siste tre årene har hun jobbet på Circle K Vikeså, der hun blant annet har vikariert som daglig leder.

 

– Jeg er veldig fornøyd med talentprogrammet. Alt vi lærer er relevant i arbeidshverdagen på stasjonen, og lærerne hjelper deg med å finne dine sterke sider og spille på disse, sier Tysland.

 

Hun kommer fra en gründerfamilie, og på sikt er drømmen å drive egen stasjon.

 

– Mamma driver garnbutikk, og pappa sysler med litt av hvert, så det faller naturlig for meg å tenke i de baner. Hjemme har jeg fire døtre som gjerne vil at mamma skal få egen stasjon, slik at de kan jobbe for meg. Eldstejenta på 12 har allerede hatt arbeidsuken her på stasjonen, sier Tysland.

 

Skiller seg ut fra andre programmer

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

 

Circle K Norge har utviklet talentprogrammet sammen med Butikkutvikling AS. Daglig leder Lars Helgeland mener programmet skiller seg ut fra mange tilsvarende ordninger i andre bedrifter.

 

– I oppgangstider, når arbeidsmarkedet er trangt, er det ikke uvanlig at bedrifter oppretter slike programmer. I nedgangstider legges de gjerne ned igjen. Circle K har hatt talentprogrammet som en del av sin HR-strategi i 18 år nå. De viser tydelig at dette er noe de har tro på og forplikter seg til, sier Helgeland.

 

Han påpeker at et flertall av dem som har fullført talentprogrammet, fremdeles jobber i Circle K – mange i nøkkelroller på stasjonene, i nettverket og på hovedkontoret.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

FØRSTEÅRSTALENT. Sara Larsen (25) har blitt plukket ut til Circle K Norges prestisjetunge talentprogram. Foto: Terje Borud

 

ANDREÅRSTALENT. Linda Tysland (36) er godt i gang med siste året av talentutdanningen til Circle K Norge. Foto: Terje Borud

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Økern, assisterende daglig leder Sara Larsen, mobil 91 18 78 43

* Circle K Vikeså, Linda Tysland, mobil 93 23 67 16

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Sara_DSC_7083.jpg 1,40 MB (4400x2933)
Bilde - vedlegg til sak Linda_DSC_6820.jpg 1,05 MB (4400x2933)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.01.2022 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS