presseticker

Skip to main content

Siste kongelige biltur i Trondheim

  Publisert: 23.09.2013 07:00 - av  Maren Bleskestad

Gavmilde skolebarn: Kong Olavs barneslede ble gitt av skolebarn i Trondheim og viser tydelig hvor populær den lille kronprinsen var i Trøndelag. Foto: C. Chusseau-Flaviens/Det kongelige hoffs fotoarkiv

De flotteste av kongens kjøretøy står fremdeles parkert i en tysk ubåtbunker fra andre verdenskrig i Trondheim. Denne uken er siste mulighet til å oppleve den kongelige utstillingen.

Utstillingen der kongelige kjøretøy vises fram i en ubåtbunker fra andre verdenskrig har fascinert trondheimspublikummet. Nå går ”Fra Berliner til Buick. Kongelige kjøretøyer 1905-45” inn i sin siste uke i Kulturbunker Dora.

 

– Alle som har tatt turen hit synes det har vært en fantastisk utstilling. Ikke bare er den vakker, det er også en unik mulighet for folk i Trondheim til å se alle de kongelige kjøretøyene i et så spesielt rom som en ubåtbunker, sier Sissel Guttormsen, konservator ved Museene i Sør-Trøndelag (MIST).

 

Nå anbefaler hun de som ikke allerede har fått med seg utstillingen å benytte sjansen den siste uken. Etter 29. september ruller utstillingen nemlig videre til Jærmuseet.

 

”Fra Berliner til Buick” er den siste utstillingen organisert av Nasjonalmuseet som en del av regjeringens gave til kongeparets 75-årsdager i 2012.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst 1:
Gavmilde skolebarn: Kong Olavs barneslede ble gitt av skolebarn i Trondheim og viser tydelig hvor populær den lille kronprinsen var i Trøndelag. Foto: C. Chusseau-Flaviens/Det kongelige hoffs fotoarkiv

 

Kontaktpersoner:

* Nasjonalmuseet, kommunikasjonsdirektør Jean-Yves Gallardo, mobil 992 89 629
* Nasjonalmuseet, prosjektleder for ”Den kongelig reise”-utstillingene: Anne Qvale, mobil 930 21 810

* Nasjonalmuseet, prosjektkoordinator Anniken Thue, mobil 948 79 044

* Museene i Sør-Trøndelag, konservator Sissel Guttormsen, mobil 997 12 693

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak DKSF.101044.jpg 12,98 kB (2362x1403)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Nasjonalmuseet, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 23.09.2013 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS