presseticker

Skip to main content

Eirin er Bergens – og Vestlands – kaffedronning

  Publisert: 16.12.2021 06:50 - av  Henning Poulsen
De siste to årene har det gått med om lag fem tonn kaffebønner på Circle K Helleveien i Bergen. Det gjør Eirin Landro Angeltveit til hele Vestlands kaffedronning.

– Vi er så heldige å ha Norges Handelshøyskole rett ovenfor oss, og derfra får vi mye besøk mellom forelesningene. I tillegg er det en god del arbeidskarer innom, og så har vi de vanlige stamkundene som henter morgenkaffen sin før jobben, sier stasjonssjef Eirin Landro Angeltveit.

 

Hele 5,1 tonn kaffebønner har blitt kvernet av kaffemaskinene på stasjonen hennes de siste to årene. Det er over 600 kilo mer enn hos den stasjonen som selger nest-mest kaffe i fylket, Circle K Haukås.

 

Lengre ned på listen over storselgere av det svarte gull i Vestland finner vi enda flere Bergen-stasjoner: Circle K Nesttun, Circle K Viken og deretter Circle K Ulset.

 

Først på listens sjetteplass kommer en stasjon utenfor byen mellom de syv fjell – Circle K Skei i Sunnfjord.

 

Ekstra kaffemaskin før eksamen

Så hva er hemmeligheten til gjengen på Circle K Helleveien? Hvordan klarer de å selge så mye kaffe?

 

– Det handler om tilgjengelighet og kapasitet. Vi har hele tiden traktekaffen klar, og vi passer på at kaffemaskinene er i stand, slik at det ikke blir kø. I eksamensperioden satte vi opp ekstra maskiner, sier Angeltveit.

 

De «hotteste» kaffedrikkene på Circle K Helleveien akkurat nå er – foruten svart kaffe – espresso shot, kaffe latte og cappuccino.

 

Nå gleder stasjonssjefen seg over den nye Koppen 2022 til Circle K. Den selger som varmt hvetebrød i hele desember.

 

– Dette er årets julegave! Tenk å kunne glede noen med en utømmelig gave som varer hele året, sier Angeltveit.

 

Fylles 23 millioner ganger i året

Hvert år siden 2003 har Circle K Norge og forløperen Statoil lansert en kopp som lar kundene fylle ubegrenset med kaffe og andre varme drikker ved om lag 270 stasjoner i Norge. De siste årene har den båret navnet «Koppen».

 

– Den har blitt vårt mest berømte produkt. Hver morgen når jeg går nedover gata på vei til jobb, ser jeg Koppen gjennom vinduet i nesten annenhver bil. Hvert år fylles den rundt 23 millioner ganger. Mange kunder fyller så ofte at de finansierer Koppen i løpet av januar, og drikker dermed gratis resten av året, sier Jeanette Amara, som er ansvarlig for Koppen i Circle K Norge.

 

Hun forteller at Koppen er blitt en populær firmagave, og at mange bedrifter gir bort graverte kopper og kopper med firmalogo til både ansatte og samarbeidspartnere.

 

Stadig mer gjenbruk

Designmessig er Koppen 2022 nokså lik 2021-modellen, bortsett fra at den kommer i nye farger. En del kunder velger derfor å kun kjøpe bare «Avtalen» og gjenbruke en tidligere modell.

 

– Stadig flere får øynene opp for gjenbruk. I fjor hadde vi en gjenbruksandel på 25 prosent, og i år går vi for 30. Enkelte kunder samler på koppene våre, og vil gjerne ha den nye modellen hvert år. Det er selvsagt lov, sier Amara.

(Pressenytt)

 

Fem på kaffetoppen i Vestland:

1. Circle K Helleveien

2. Circle K Haukås

3. Circle K Nesttun

4. Circle K Viken

5. Circle K Ulset

 

 

Bildetekster:

NY KOPP. Kaffedronning Eirin Landro Angeltveit viser fram Koppen 2022, en kopp som eieren kan fylle ubegrenset med varm drikke gjennom hele neste år. Foto: Circle K Helleveien

 

VELKJENT. Jeanette Amara forteller at Koppen har blitt det mest kjente produktet til Circle K. Foto: Johnny Syversen

 

NY DESIGN. De nye Koppen-modellene for 2022. Foto: Circle K Norge

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Helleveien, stasjonssjef Eirin Landro Angeltveit, mobil 41 42 59 11

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.12.2021 06:50
Teknisk løsning ZEVS AS