presseticker

Skip to main content

Finnmarkinger har fylt denne koppen 8 millioner ganger

  Publisert: 20.12.2022 05:55 - av  Henning Poulsen

STAMKUNDE: Anne-Lise Pakarinen er innom Circle K Alta for å få seg en kopp kaffe. Foto: Circle K Alta

POPULÆR KOPP. Jeanette Amara i Circle K Norge forteller at Koppen har blitt brukt om lag 7,9 millioner ganger i Finnmark-området de siste 20 årene. Foto: Johnny Syversen

Siden den ble lansert i 2003 har «Koppen» til Circle K Norge blitt brukt anslagsvis 7,9 millioner ganger i Finnmark.

Anne-Lise Pakarinen (51) er innom Circle K Alta på vei til barnehagen der hun jobber. Hun liker å starte dagen med en kaffe mocca.

 

– Nå for tiden drikker jeg som regel en til to kopper daglig. På stasjon blir det gjerne mocca, mens hjemme lager jeg svart kaffe i presskanne, forteller hun.

 

Sammen med tusenvis av andre kaffeelskere i Finnmark-området har Pakarinen vært med på å fylle Koppen hele 7,9 millioner ganger de siste 20 årene. Dette ifølge en beregning fra Circle K Norge.

 

Trofast følgesvenn i bilen

Kaffe begynte hun å drikke da hun hadde to jobber, som en oppkvikking mellom slagene. Koppen til Circle K har vært en trofast følgesvenn i bilen i mange år.

 

– Kaffeavtalen var genial da den kom – det var flott å kunne dra innom og hente kaffe både når jeg er på langtur eller når jeg kjører til og fra jobb. Koppen forlater kun bilen for å bli med inn på stasjonen – eller for å bli vasket. Og når jeg er på besøk hos noen som ikke drikker kaffe, sier Pakarinen.

 

Anne Valborg Haugland ved Circle K Alta setter stor pris på stamkunder som Anne-Lise Pakarinen.

 

– Koppen har bidratt til at vi har mange lojale kaffekunder innom stasjonen vår hver dag. I mine 17 år i selskapet har jeg blitt godt kjent med mange av dem, sier hun.

 

350 millioner fyllinger i Norge

Hvert år siden 2003 har Koppen-kundene til Circle K Norge og forløperen Statoil fylt ubegrenset med kaffe og andre varme drikker ved alle selskapets stasjoner i Norge. I anledning 20-årsjubileet har Jeanette Amara, som er kategorileder for mat og kaffe, funnet fram kalkulator og regneark.

 

– Nasjonalt har Koppen blitt brukt på våre stasjoner om lag 350 millioner ganger siden lanseringen i 2003. Det sier noe om hvor vellykket dette tilbudet har utviklet seg til å bli, forteller hun.

 

Kverner sju tonn kaffebønner i Finnmark

Årlig kverner Circle K-stasjoner i Finnmark om lag sju tonn med kaffebønner. I tillegg kommer kakao, te og annen varm drikke.

 

– Koppen har blitt vårt mest berømte produkt. Hver morgen når jeg går nedover gata på vei til jobb, ser jeg Koppen gjennom vinduet i nesten annenhver bil. Hvert år fylles den rundt 23 millioner ganger på landsbasis. Mange kunder fyller så ofte at de finansierer Koppen i løpet av januar, og dermed drikker på vår regning resten av året, sier Amara.

 

Mye gjenbruk

Nå har Circle K lansert «Koppen 2023». Den kommer i to størrelser, standard og premium, og i en rekke farger. Men – kundene kan også gjenbruke sine gamle kopper, dersom de foretrekker det.

 

– Dette er rimeligere for kunden og enda bedre for miljøet. Enkelte kunder samler på koppene våre, og vil gjerne ha den nye modellen hvert år. Det er selvsagt lov, samtidig som vi belønner gjenbruk gjennom en lavere pris, sier Amara.

 

Populær firmagave og dugnadsinntekt

Hun forteller at Koppen er en populær julegave, og at de fleste stasjonene merker en sterk pågang særlig de siste dagene før julaften. Mange bedrifter gir dessuten bort Koppen i firmagave.

 

– Særlig populært er det da med graverte kopper og kopper med firmalogo. Disse gis bort til både ansatte og samarbeidspartnere, sier Amara.

 

Circle K Norge tilbyr også en egen «dugnadskopp» som foreninger og idrettslag kan selge for å generere inntekter til seg selv.

(Pressenytt)

 

 

 

Bildetekster:

STAMKUNDE: Anne-Lise Pakarinen er innom Circle K Alta for å få seg en kopp kaffe. Foto: Circle K Alta

 

POPULÆR KOPP. Jeanette Amara i Circle K Norge forteller at Koppen har blitt brukt om lag 7,9 millioner ganger i Finnmark-området de siste 20 årene. Foto: Johnny Syversen

 

Kontaktperson:

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Fem på kaffetoppen i Finnmark-området:

1. Circle K Alta

2. Circle K Elvebakken

3. Circle K Hesseng

4. Circle K Kautokeino

5. Circle K Vadsø

(Varm drikke - antall fyllinger i kopp, 2022)

Til redaksjonen: Vi kan av konkurransehensyn ikke gi detaljer rundt fyllinger og salg av koppen på hver enkelt stasjon.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 20.12.2022 05:55
Teknisk løsning ZEVS AS