presseticker

Skip to main content

Folk i Akershus har fylt denne koppen 44 millioner ganger

  Publisert: 20.12.2022 06:00 - av  Henning Poulsen

GLAD I KAFFE. Sylejmon Rizah er innom for å fylle kaffekoppen hos Circle K i Ski. Foto: Circle K Ski

POPULÆR KOPP. Jeanette Amara i Circle K Norge forteller at Koppen har blitt brukt om lag 43,6 millioner ganger i Akershus de siste 20 årene. Foto: Johnny Syversen

Siden den ble lansert i 2003 har «Koppen» til Circle K Norge blitt brukt anslagsvis 43,6 millioner ganger i Akershus.

Han er innom Circle K Ski for å fylle opp dagens første kaffekopp, Sylejmon Rizah (56). Han har kjørt drosje i Follo de siste 15 årene, og det blir en del kaffe i løpet av arbeidsdagen.

 

– Jeg drikker nok fem-seks kopper daglig. Folkene her har alltid et smil på lur, så det er hyggelig å komme inn hit for en kaffekopp og en liten pause. Det er gode dager, smiler Rizah.

 

Sammen med tusenvis av andre kaffeelskere i Akershus har han vært med på å fylle Koppen hele 43,6 millioner ganger de siste 20 årene. Dette ifølge en beregning fra Circle K Norge.

 

Artigste taxisjåføren i Follo

Rizah kom til Norge fra Kosovo på 80-tallet, og begynte med to tomme hender. Nå har han egen bedrift, kone og fire gutter.

 

– Jeg er den heldigste gubben i verden! Norge har vært fantastisk mot meg! Jeg elsker Norge, og jeg elsker Ski. Jeg elsker jobben min. Og så håper jeg at denne stasjonen står her i 100 år, sier Rizah.

 

Heidi Bjerke hos Circle K Ski setter stor pris på stamkunder som Sylejmon Rizah.

 

– Sylejmon er den artigste taxisjåføren i hele Follo. Alle vet hvem han er, og han kommer ofte innom oss for å fylle opp koppen. Vi er en lokalstasjon med godt miljø og mange faste kunder som er innom daglig. Flere forteller oss at de bare må besøke oss – ellers er ikke dagen komplett, sier Bjerke.

 

350 millioner fyllinger i Norge

Hvert år siden 2003 har Koppen-kundene til Circle K Norge og forløperen Statoil fylt ubegrenset med kaffe og andre varme drikker ved alle selskapets stasjoner i Norge. I anledning 20-årsjubileet har Jeanette Amara, som er kategorileder for mat og kaffe, funnet fram kalkulator og regneark.

 

– Nasjonalt har Koppen blitt brukt på våre stasjoner om lag 350 millioner ganger siden lanseringen i 2003. Det sier noe om hvor vellykket dette tilbudet har utviklet seg til å bli, forteller hun.

 

Kverner 40 tonn kaffebønner i Akershus

Årlig kverner Circle K-stasjoner i Akershus om lag 40 tonn med kaffebønner. I tillegg kommer kakao, te og annen varm drikke.

 

– Koppen har blitt vårt mest berømte produkt. Hver morgen når jeg går nedover gata på vei til jobb, ser jeg Koppen gjennom vinduet i nesten annenhver bil. Hvert år fylles den rundt 23 millioner ganger på landsbasis. Mange kunder fyller så ofte at de finansierer Koppen i løpet av januar, og dermed drikker på vår regning resten av året, sier Amara.

 

Mye gjenbruk

Nå har Circle K lansert «Koppen 2023». Den kommer i to størrelser, standard og premium, og i en rekke farger. Men – kundene kan også gjenbruke sine gamle kopper, dersom de foretrekker det.

 

– Dette er rimeligere for kunden og enda bedre for miljøet. Enkelte kunder samler på koppene våre, og vil gjerne ha den nye modellen hvert år. Det er selvsagt lov, samtidig som vi belønner gjenbruk gjennom en lavere pris, sier Amara.

 

Populær firmagave og dugnadsinntekt

Hun forteller at Koppen er en populær julegave, og at de fleste stasjonene merker en sterk pågang særlig de siste dagene før julaften. Mange bedrifter gir dessuten bort Koppen i firmagave.

 

– Særlig populært er det da med graverte kopper og kopper med firmalogo. Disse gis bort til både ansatte og samarbeidspartnere, sier Amara.

 

Circle K Norge tilbyr også en egen «dugnadskopp» som foreninger og idrettslag kan selge for å generere inntekter til seg selv.

(Pressenytt)

 

 

 

Bildetekster:

GLAD I KAFFE. Sylejmon Rizah er innom for å fylle kaffekoppen hos Circle K i Ski. Foto: Circle K Ski

 

POPULÆR KOPP. Jeanette Amara i Circle K Norge forteller at Koppen har blitt brukt om lag 43,6 millioner ganger i Akershus de siste 20 årene. Foto: Johnny Syversen

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Ski, Heidi Bjerke, mobil 93 22 03 87

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

10 på kaffetoppen i Akershus:

1. Circle K E6 Berger

2. Circle K E6 Vestby

3. Circle K E6 Dal

4. Circle K Fjellhamar

5. Circle K Asker

6. Circle K Lørenskog

7. Circle K Kjeller

8. Circle K Sandvika

9. Circle K E6 Minnesund

10. Circle K Hervakrysset

(Varm drikke - antall fyllinger i kopp, 2022)

Til redaksjonen: Vi kan av konkurransehensyn ikke gi detaljer rundt fyllinger og salg av koppen på hver enkelt stasjon.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 20.12.2022 06:00
Teknisk løsning ZEVS AS