presseticker

Skip to main content

Hedmarkinger har reddet nesten 19 000 måltider

  Publisert: 15.01.2023 11:17 - av  Henning Poulsen

MATREDDER. Grethe er med på å redde tusenvis av måltider på Circle K Vangsveien. Foto: Circle K Vangsveien

FORNØYD. Mari Singstad i Circle K Norge konstaterer at stasjonene i snitt får 4,1 på en karakterskala fra 1 til 5. Foto: Regine Dalen Birkeland / Circle K Norge

I løpet av fem år har innbyggere i gamle Hedmark fylke reddet 18 646 poser med overskuddsmat ved sine lokale Circle K-stasjoner. Særlig i Hamar, Stange, Brumunddal og Elverum er det mange som redder mat.

– Dette er de kanskje de blideste og mest takknemlige kundene vi har på stasjonen vår. Alle typer folk bruker denne tjenesten, men den er ekstra populær blant studenter og andre unge mennesker, sier Fredrik Jensrud ved Circle K Vangsveien i Hamar.

 

De siste fem årene har stasjonen hans reddet 4503 måltider gjennom appen Too Good To Go. Det er mest av alle Circle K-stasjonene i hele Hedmark-området.

 

Etter Hamar-stasjonen følger Circle K Stange med 2921 porsjoner, Circle K Brumunddal med 2740, Circle K Elverum med 2735, Circle K E6 Furnes med 1642 og Circle K Hernes med 1458 porsjoner overskuddsmat.

 

– Dette tiltaket gjør at vi kaster mindre mat, og vi har også blitt enda mer bevisste på å produsere riktig mengde til riktig tid. Too Good To Go har kommet for å bli på vår stasjon, i hvert fall så lenge jeg driver her, forteller Fredrik Jensrud på Circle K Vangsveien.

 

Tidlig ute med matredding

Johan Ingemarsson, daglig leder i Too Good To Go Norge, forteller at Circle K er en viktig brikke i kampen for å redusere matsvinnet, og for å redde mer mat både nasjonalt og regionalt.

 

– Circle K Norge var en av de første landsdekkende aktørene som inngikk et samarbeid med oss for å redusere matsvinn, noe vi er veldig fornøyde med. At så mye mat har blitt reddet ved stasjonene til Circle K er en god nyhet for alle parter. Å ta vare på maten er bra både for miljøet og for lommeboka, sier Ingemarsson.

 

I løpet av fem år har Circle K-kunder i Hedmark reddet mat tilsvarende 47 tonn CO2-ekvivalenter. Det tilsvarer karbondioksidutslippene som skjer gjennom livssyklusen til 564 mobiltelefoner.

 

I dag kan man redde mat ved 13 Hedmark-stasjoner. I Circle K-systemet er det Circle K Elverum som har hatt ordningen lengst i området – siden november 2017.

 

Vinn-vinn for kunde og klima

Nasjonalt har kunder ved Circle K Norges stasjoner reddet nesten 500 000 porsjoner overskuddsmat, ifølge Mari Singstad. Hun leder Too Good To Go-satsingen i Circle K Norge.

 

– Vi har hatt en fantastisk utvikling de siste fem årene, og vi redder stadig mer mat. I løpet av januar vil vi passere en halv million reddede måltider. Kundene våre skal få mye skryt for å støtte opp så helhjertet om dette initiativet, sier hun.

 

Singstad forteller at Too Good To Go er ett av flere tiltak selskapet og stasjonene har truffet for å kutte i matsvinnet, og at alle tjener på utfallet.

 

– Vi oppnår en vinn-vinn-situasjon der kundene får rimelig og god mat, stasjonene slipper å kaste produkter, mens klimaet og miljøet spares for unødige utslipp, sier hun.

 

Singstad er fornøyd med at Circle K-stasjonene i snitt får 4,1 i karakter av brukerne av To Good To Go-appen, på en skala fra 1 til 5.

 

– Med andre ord opplever de fleste kundene at de får både rikelig med mat, at det smaker godt og at betjeningen er hyggelig og effektiv. Det er sånn vi vil det skal være, sier hun.

 

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

MATREDDER. Grethe er med på å redde tusenvis av måltider på Circle K Vangsveien. Foto: Circle K Vangsveien

 

FORNØYD. Mari Singstad i Circle K Norge konstaterer at stasjonene i snitt får 4,1 på en karakterskala fra 1 til 5. Foto: Regine Dalen Birkeland / Circle K Norge

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Vangsveien, driver Fredrik Jensrud, mobil 98 82 94 72

* Circle K Norge, Too Good To Go-ansvarlig Mari Singstad, mobil 92 24 61 48

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Hedmark Vangsveien Grethe.JPG 311,27 kB (1024x768)
Bilde - vedlegg til sak 1hovedbilde.jpg 895,17 kB (5480x3653)
Bilde - vedlegg til sak 2bilde.jpg 784,34 kB (3522x5283)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.01.2023 11:17
Teknisk løsning ZEVS AS