presseticker

Skip to main content

Møringer og romsdalinger har fylt denne koppen 13 millioner ganger

  Publisert: 20.12.2022 06:54 - av  Henning Poulsen

GLAD I KAFFE. Egil Ruud Olsen poserer foran kaffemaskinen til ære for fotografen. Foto: Circle K Hatlane

POPULÆR KOPP. Jeanette Amara i Circle K Norge forteller at Koppen har blitt brukt om lag 13,3 millioner ganger i Møre og Romsdal de siste 20 årene. Foto: Johnny Syversen

Siden den ble lansert i 2003 har «Koppen» til Circle K Norge blitt brukt anslagsvis 13,3 millioner ganger i Møre og Romsdal.

Han fyller koppen for første gang i dag, 68-åringen fra Ålesund. Den selverklærte kaffenerden har drukket kaffe daglig siden 1964.

 

– Jeg likte ikke melk, men kaffe med melk gikk an. Nå som jeg er godt voksen skal kaffen helst være sort som sjelen, sier Egil Ruud Olsen med et smil.

 

Sammen med tusenvis av andre kaffeelskere i Møre og Romsdal har han vært med på å fylle Koppen hele 13,3 millioner ganger de siste 20 årene. Dette ifølge en beregning fra Circle K Norge.

 

Ruud Olsen har brukt Koppen siden den kom på markedet for første gang. Nesten hver dag er han innom Circle K Hatlane, og han kommer alltid ut med full kopp.

 

– Dagens første kopp er den aller viktigste, og det går nok en liter om dagen. Før jeg ble pensjonist var jeg «potet» i Nordea, og kjørte stadig mellom Ålesund og Bergen. Da passet jeg på å legge inn faste kaffestopp på stasjonene langs ruten, men favorittstasjonen er her i Ålesund, sier Ruud Olsen.

 

50-årsjubileum i Ålesund

Han sikter til Circle K Hatlane, en stasjon som fylte 50 år i forrige måned. Daglig leder hos jubilanten, Eva Stokke, setter stor pris på stamkunder som Egil Ruud Olsen.

 

– Det er mange som bruker Koppen hos oss. Det er et jevnt sig foran kaffemaskinene hele dagen, men pågangen er spesielt stor på morgenkvisten. De fleste foretrekker det samme som Egil, nemlig sort kaffe, sier Stokke hos Circle K Hatlane.

 

350 millioner fyllinger i Norge

Hvert år siden 2003 har Koppen-kundene til Circle K Norge og forløperen Statoil fylt ubegrenset med kaffe og andre varme drikker ved alle selskapets stasjoner i Norge. I anledning 20-årsjubileet har Jeanette Amara, som er kategorileder for mat og kaffe, funnet fram kalkulator og regneark.

 

– Nasjonalt har Koppen blitt brukt på våre stasjoner om lag 350 millioner ganger siden lanseringen i 2003. Det sier noe om hvor vellykket dette tilbudet har utviklet seg til å bli, forteller hun.

 

Kverner 12 tonn kaffebønner i Møre og Romsdal

Årlig kverner Circle K-stasjoner i Møre og Romsdal om lag 12 tonn med kaffebønner. I tillegg kommer kakao, te og annen varm drikke.

 

– Koppen har blitt vårt mest berømte produkt. Hver morgen når jeg går nedover gata på vei til jobb, ser jeg Koppen gjennom vinduet i nesten annenhver bil. Hvert år fylles den rundt 23 millioner ganger på landsbasis. Mange kunder fyller så ofte at de finansierer Koppen i løpet av januar, og dermed drikker på vår regning resten av året, sier Amara.

 

Mye gjenbruk

Nå har Circle K lansert «Koppen 2023». Den kommer i to størrelser, standard og premium, og i en rekke farger. Men – kundene kan også gjenbruke sine gamle kopper, dersom de foretrekker det.

 

– Dette er rimeligere for kunden og enda bedre for miljøet. Enkelte kunder samler på koppene våre, og vil gjerne ha den nye modellen hvert år. Det er selvsagt lov, samtidig som vi belønner gjenbruk gjennom en lavere pris, sier Amara.

 

Populær firmagave og dugnadsinntekt

Hun forteller at Koppen er en populær julegave, og at de fleste stasjonene merker en sterk pågang særlig de siste dagene før julaften. Mange bedrifter gir dessuten bort Koppen i firmagave.

 

– Særlig populært er det da med graverte kopper og kopper med firmalogo. Disse gis bort til både ansatte og samarbeidspartnere, sier Amara.

 

Circle K Norge tilbyr også en egen «dugnadskopp» som foreninger og idrettslag kan selge for å generere inntekter til seg selv.

(Pressenytt)

 

 

 

Bildetekster:

GLAD I KAFFE. Egil Ruud Olsen poserer foran kaffemaskinen til ære for fotografen. Foto: Circle K Hatlane

 

POPULÆR KOPP. Jeanette Amara i Circle K Norge forteller at Koppen har blitt brukt om lag 13,3 millioner ganger i Møre og Romsdal de siste 20 årene. Foto: Johnny Syversen

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Hatlane, Eva Stokke, mobil 91 55 41 25

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Seks på kaffetoppen i Møre og Romsdal:

1. Circle K Digerneset

2. Circle K Moa

3. Circle K Molde

4. Circle K Åndalsnes

5. Circle K Sunndalsøra

6. Circle K Sykkylven

(Varm drikke - antall fyllinger i kopp, 2022)

Til redaksjonen: Vi kan av konkurransehensyn ikke gi detaljer rundt fyllinger og salg av koppen på hver enkelt stasjon.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 20.12.2022 06:54
Teknisk løsning ZEVS AS