presseticker

Skip to main content

Østfoldinger har reddet 34 000 måltider

  Publisert: 15.01.2023 12:16 - av  Henning Poulsen

FORNØYD. Mari Singstad i Circle K Norge konstaterer at stasjonene i snitt får 4,1 på en karakterskala fra 1 til 5. Foto: Regine Dalen Birkeland / Circle K Norge

I løpet av fem år har innbyggere i Østfold reddet 34 243 poser med overskuddsmat ved sine lokale Circle K-stasjoner. Særlig i Sarpsborg, Fredrikstad og Moss er det mange som redder mat.

– Vi er glade for at så mange av våre kunder bruker ordningen, slik at vi slipper å kaste fullt brukbar overskuddsmat. Samtidig ønsker vi å bli enda bedre på å produsere riktig mengde mat hver dag, sier Jan-Eirik Wessel ved Circle K Alvim i Sarpsborg.

 

De siste fem årene har stasjonen hans/hennes reddet 6675 måltider gjennom appen Too Good To Go. Det er mest av alle Circle K-stasjonene i hele Østfold.

 

Etter Sarpsborg-stasjonen følger Circle K Østsiden i Fredrikstad med 4671 porsjoner, Circle K Storebaug i Moss med 4244, Circle K Freskoveien i Fredrikstad med 4055, Circle K Rakkestad med 3947 og Circle K Sekkelsten med 3837 porsjoner overskuddsmat.

 

Tidlig ute med matredding

Johan Ingemarsson, daglig leder i Too Good To Go Norge, forteller at Circle K er en viktig brikke i kampen for å redusere matsvinnet, og for å redde mer mat både nasjonalt og regionalt.

 

– Circle K Norge var en av de første landsdekkende aktørene som inngikk et samarbeid med oss for å redusere matsvinn, noe vi er veldig fornøyde med. At så mye mat har blitt reddet ved stasjonene til Circle K er en god nyhet for alle parter. Å ta vare på maten er bra både for miljøet og for lommeboka, sier Ingemarsson.

 

I løpet av fem år har Circle K-kunder i Østfold reddet mat tilsvarende 86 tonn CO2-ekvivalenter. Det tilsvarer karbondioksidutslippene som skjer gjennom livssyklusen til 1032 mobiltelefoner.

 

I dag kan man redde mat ved 10 Østfold-stasjoner. I Circle K-systemet er det Circle K Østsiden som har hatt ordningen lengst i området – siden desember 2017.

 

Vinn-vinn for kunde og klima

Nasjonalt har kunder ved Circle K Norges stasjoner reddet nesten 500 000 porsjoner overskuddsmat, ifølge Mari Singstad. Hun leder Too Good To Go-satsingen i Circle K Norge.

 

– Vi har hatt en fantastisk utvikling de siste fem årene, og vi redder stadig mer mat. I løpet av januar vil vi passere en halv million reddede måltider. Kundene våre skal få mye skryt for å støtte opp så helhjertet om dette initiativet, sier hun.

 

Singstad forteller at Too Good To Go er ett av flere tiltak selskapet og stasjonene har truffet for å kutte i matsvinnet, og at alle tjener på utfallet.

 

– Vi oppnår en vinn-vinn-situasjon der kundene får rimelig og god mat, stasjonene slipper å kaste produkter, mens klimaet og miljøet spares for unødige utslipp, sier hun.

 

Singstad er fornøyd med at Circle K-stasjonene i snitt får 4,1 i karakter av brukerne av To Good To Go-appen, på en skala fra 1 til 5.

 

– Med andre ord opplever de fleste kundene at de får både rikelig med mat, at det smaker godt og at betjeningen er hyggelig og effektiv. Det er sånn vi vil det skal være, sier hun.

 

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på rundt 120 kroner.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

FORNØYD. Mari Singstad i Circle K Norge konstaterer at stasjonene i snitt får 4,1 på en karakterskala fra 1 til 5. Foto: Regine Dalen Birkeland / Circle K Norge

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Alvim, Jan-Eirik Wessel, mobil 97 70 88 87

* Circle K Norge, Too Good To Go-ansvarlig Mari Singstad, mobil 92 24 61 48

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak 1hovedbilde.jpg 895,17 kB (5480x3653)
Bilde - vedlegg til sak 2bilde.jpg 784,34 kB (3522x5283)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.01.2023 12:16
Teknisk løsning ZEVS AS