presseticker

Skip to main content

Opplendinger har reddet 24 000 måltider

  Publisert: 15.01.2023 11:38 - av  Henning Poulsen

MATREDDER. Svein Tore Nymoen er med på å redde tusenvis av måltider på stasjonene hans i Raufoss, Otta og Ringebu. Foto: Circle K Raufoss

FORNØYD. Mari Singstad i Circle K Norge konstaterer at stasjonene i snitt får 4,1 på en karakterskala fra 1 til 5. Foto: Regine Dalen Birkeland / Circle K Norge

I løpet av fem år har innbyggere i gamle Oppland fylke reddet 24 206 poser med overskuddsmat ved sine lokale Circle K-stasjoner. Særlig i Raufoss og Lillehammer er det mange som redder mat.

– Varene må holde god kvalitet. Vi legger ikke hva som helst oppi posen – da får vi ikke gjenkjøp. Vi har mange kunder som bruker Too Good To Go-tilbudet fast, og mitt inntrykk er at folk er fornøyde, sier Svein Tore Nymoen ved Circle K Raufoss.

 

De siste fem årene har stasjonen hans reddet 5862 måltider gjennom appen Too Good To Go. Det er mest av alle Circle K-stasjonene i hele Oppland-området.

 

Etter Raufoss-stasjonen følger Circle K Nordre Ål i Lillehammer med 3376 porsjoner, Circle K Mjøsstranda i Gjøvik med 2860, Circle K E6 Øyer med 2626, Circle K Otta med 2269 og Circle K Strandtorget i Lillehammer med 1615 porsjoner overskuddsmat.

 

– Negativt svinn blir til positivt svinn. Det gjør at vi kan holde høyere varetrykk uten at vi må kaste overskuddsmaten, sier Svein Tore Nymoen, som også er driver på Circle K Otta og Circle K Ringebu.

 

Tidlig ute med matredding

Johan Ingemarsson, daglig leder i Too Good To Go Norge, forteller at Circle K er en viktig brikke i kampen for å redusere matsvinnet, og for å redde mer mat både nasjonalt og regionalt.

 

– Circle K Norge var en av de første landsdekkende aktørene som inngikk et samarbeid med oss for å redusere matsvinn, noe vi er veldig fornøyde med. At så mye mat har blitt reddet ved stasjonene til Circle K er en god nyhet for alle parter. Å ta vare på maten er bra både for miljøet og for lommeboka, sier Ingemarsson.

 

I løpet av fem år har Circle K-kunder i Oppland-området reddet mat tilsvarende 61 tonn CO2-ekvivalenter. Det tilsvarer karbondioksidutslippene som skjer gjennom livssyklusen til 732 mobiltelefoner.

 

I dag kan man redde mat ved 16 Oppland-stasjoner. I Circle K-systemet er det Circle K E6 Vinstra som har hatt ordningen lengst i området – siden mars 2017.

 

Vinn-vinn for kunde og klima

Nasjonalt har kunder ved Circle K Norges stasjoner reddet nesten 500 000 porsjoner overskuddsmat, ifølge Mari Singstad. Hun leder Too Good To Go-satsingen i Circle K Norge.

 

– Vi har hatt en fantastisk utvikling de siste fem årene, og vi redder stadig mer mat. I løpet av januar vil vi passere en halv million reddede måltider. Kundene våre skal få mye skryt for å støtte opp så helhjertet om dette initiativet, sier hun.

 

Singstad forteller at Too Good To Go er ett av flere tiltak selskapet og stasjonene har truffet for å kutte i matsvinnet, og at alle tjener på utfallet.

 

– Vi oppnår en vinn-vinn-situasjon der kundene får rimelig og god mat, stasjonene slipper å kaste produkter, mens klimaet og miljøet spares for unødige utslipp, sier hun.

 

Singstad er fornøyd med at Circle K-stasjonene i snitt får 4,1 i karakter av brukerne av To Good To Go-appen, på en skala fra 1 til 5.

 

– Med andre ord opplever de fleste kundene at de får både rikelig med mat, at det smaker godt og at betjeningen er hyggelig og effektiv. Det er sånn vi vil det skal være, sier hun.

 

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på rundt 120 kroner.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

MATREDDER. Svein Tore Nymoen er med på å redde tusenvis av måltider på stasjonene hans i Raufoss, Otta og Ringebu. Foto: Circle K Raufoss

 

FORNØYD. Mari Singstad i Circle K Norge konstaterer at stasjonene i snitt får 4,1 på en karakterskala fra 1 til 5. Foto: Regine Dalen Birkeland / Circle K Norge

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Raufoss/Otta/Ringebu, driver Svein Tore Nymoen, mobil 97 71 65 55

* Circle K Norge, Too Good To Go-ansvarlig Mari Singstad, mobil 92 24 61 48

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak oppland Circle K Raufoss Svein Tore Nymoen.jpg 129,38 kB (480x640)
Bilde - vedlegg til sak 1hovedbilde.jpg 895,17 kB (5480x3653)
Bilde - vedlegg til sak 2bilde.jpg 784,34 kB (3522x5283)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.01.2023 11:38
Teknisk løsning ZEVS AS