presseticker

Skip to main content

Over 400 000 kaffefyllinger i Vest-Agder

  Publisert: 27.12.2015 10:01 - av  Henning Poulsen

BLIDE KAFFESELGERE. To ansatte ved Statoil Sira ved stasjonens kaffemaskin. Foto: Statoil Sira

GRATIS KAFFE. Med Statoilkoppen kan kjedens kunder fylle så mye varmer drikker de vil gjennom hele året. Her er Statoilkoppen 2016, som ble lansert for noen uker siden. Foto: Statoil Fuel & Retail

Oslo: De 9 Statoil-stasjonene i Vest-Agder fylte 405 000 kopper med kaffe og andre varme drikker i fjor. Og ingen steder i fylket ble det fylt så mye som på Statoil Sira.

– Vi selger veldig bra med kaffe, og en av årsakene er nok at vi legger stor flid i å ha det så rent og innbydende som mulig rundt kaffemaskinen, forteller en stolt Tom Lindland, stasjonsdriver ved Statoil Sira.

 

Statoil Livold kom på andreplass i fylket, mens Statoil Vesterveien Syd havnet på tredjeplass i antall fyllinger.

 

I fjor fylte kaffetørste kunder over 88 000 kopper med varm drikke ved Statoil Sira. – Den typiske kaffekunden er på reise, men det kommer også en hel del lokale folk inn for å fylle koppen. Svart kaffe er det vi selger mest av, men vi ser en økning på de andre sortene også, sier Lindland. Han gleder seg til å få på plass det nye kaffekonseptet til Statoil Fuel & Retail.

 

Storsatsing på god kaffe

Jeanette Amara er kategorileder for mat og kaffe i Statoil Fuel & Retail. Hun forteller at kjeden gjennom konseptet «Simply Great Coffee» har lagt inn enorme ressurser på kaffesalg på stasjonene i Norge samt resten av Norden og Baltikum.

 

– Du skal ikke undervurdere hvor viktig det er for folk flest med den lille kaffepausen – det lille pustet i bakken. Målet vårt har derfor alltid vært å servere den aller beste kaffen du kan få langs veien. Vi ser at kaffeløftet vårt trekker veldig mange kunder til stasjonene, sier Amara.

 

400-600 ulike smaker

En sentral person bak det nye kaffekonseptet er barista Per Göran Andersson, som har fått tilnavnet «Kaffe-Pelle» av sine Statoil-kolleger. Han forteller at selskapets søken etter den perfekte kaffen har vært en lang og møysommelig reise.

 

– Det er 400 til 600 ulike smaker i kaffe, og en kopp kaffe består av 97,5 prosent vann. Da sier det seg selv at det er viktig både med rett kaffekvalitet samt at vannkvaliteten er optimal. Vi har unike oppskrifter for hvert land, basert på kaffebønner vi selv har valgt ut basert på smak og kvalitet. Vi kontrollerer maskinene inngående to ganger i året og justerer også for vannhardhet, forteller Andersson.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKSER:

På kaffetoppen i Vest-Agder:

1. Statoil Sira

2. Livold

3. Statoil Vesterveien Syd

4. Statoil Vesterveien Nord

5. Statoil Lyngdal

 

 

Bildetekster:

BLIDE KAFFESELGERE. To ansatte ved Statoil Sira ved stasjonens kaffemaskin. Foto: Statoil Sira

 

GRATIS KAFFE. Med Statoilkoppen kan kjedens kunder fylle så mye varmer drikker de vil gjennom hele året. Her er Statoilkoppen 2016, som ble lansert for noen uker siden. Foto: Statoil Fuel & Retail

 

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail, kategorisjef mat og kaffe, Jeanette Amara,

mobil 90 09 87 09, e-post jeama@statoilfuelretail.com

* Statoil Fuel & Retail, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen,

mobil 91 73 80 53, epost knusen@statoilfuelretail.com

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak vest-agder Sira to stasjonsansatte ved kaffemaskinen.jpg 4,76 kB (3264x2448)
Bilde - vedlegg til sak 3 staal_kopp_02.jpg 641,28 kB (1178x1920)
Bilde - vedlegg til sak 1 blaa_kopp_2016.jpg 45,65 kB (471x768)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.12.2015 10:01
Teknisk løsning ZEVS AS