presseticker

Skip to main content

Steinar er kaffekongen av Akershus

  Publisert: 16.12.2021 06:50 - av  Henning Poulsen
De siste to årene har det gått med nesten sju tonn kaffebønner på Circle K E6 Berger i Frogner. Det gjør Steinar Kittilsen til Akershus-områdets kaffekonge.

– Veldig mange kommer innom i løpet av dagen for å få seg kaffe og andre varme drikker, gjerne sammen med et raskt måltid, sier stasjonssjef Steinar Kittilsen.

 

Hele 6,9 tonn kaffebønner har blitt kvernet av kaffemaskinene på Frogner-stasjonen de siste to årene. Det er nesten et halvt tonn mer enn hos den Akershus-stasjonen som selger nest-mest kaffe i distriktet, Circle K Fjellhamar i Lørenskog.

 

Også Circle K E6 Dal i Eidsvoll, Circle K E6 Vestby, Circle K E6 Minnesund, Circle K Asker, Circle K Kjeller og Circle K Lørenskog er blant kjedens storselgere av det sorte gull.

 

Størst på drivstoff

Så hva er hemmeligheten til gjengen på Circle K E6 Berger? Hvordan klarer de å selge så mye kaffe?

 

– Vi selger mest drivstoff av alle Circle K-stasjonene i Norge. Det betyr at vi har veldig mange trailersjåfører og firmabiler innom. Dette er kaffetørste folk som setter pris på å kunne ta en pause i en travel hverdag, sier Kittilsen.

 

De tre «hotteste» kaffedrikkene på Circle K E6 Berger akkurat nå er – foruten svart kaffe – kaffe med melk og stor kaffe latte. Gjerne med litt sirup eller sukker i, forteller stasjonssjefen.

 

Nå gleder han seg over den nye Koppen 2022 til Circle K. Den selger som varmt hvetebrød i hele desember.

 

– Dette er årets julegave! Tenk å kunne glede noen med en utømmelig gave som varer hele året, sier Kittilsen, og legger til at mange kunder får gravert navn eller motiv på koppen. Slik blir den mest mulig personlig

 

Fylles 23 millioner ganger i året

Hvert år siden 2003 har Circle K Norge og forløperen Statoil lansert en kopp som lar kundene fylle ubegrenset med kaffe og andre varme drikker ved om lag 270 stasjoner i Norge. De siste årene har den båret navnet «Koppen».

 

– Den har blitt vårt mest berømte produkt. Hver morgen når jeg går nedover gata på vei til jobb, ser jeg Koppen gjennom vinduet i nesten annenhver bil. Hvert år fylles den rundt 23 millioner ganger. Mange kunder fyller så ofte at de finansierer Koppen i løpet av januar, og drikker dermed gratis resten av året, sier Jeanette Amara, som er ansvarlig for Koppen i Circle K Norge.

 

Hun forteller at Koppen er blitt en populær firmagave, og at mange bedrifter gir bort graverte kopper og kopper med firmalogo til både ansatte og samarbeidspartnere.

 

Stadig mer gjenbruk

Designmessig er Koppen 2022 nokså lik 2021-modellen, bortsett fra at den kommer i nye farger. En del kunder velger derfor å kun kjøpe bare «Avtalen» og gjenbruke en tidligere modell.

 

– Stadig flere får øynene opp for gjenbruk. I fjor hadde vi en gjenbruksandel på 25 prosent, og i år går vi for 30. Enkelte kunder samler på koppene våre, og vil gjerne ha den nye modellen hvert år. Det er selvsagt lov, sier Amara.

(Pressenytt)

 

Fem på kaffetoppen i Akershus:

1. Circle K E6 Berger

2. Circle K Fjellhamar

3. Circle K E6 Dal

4. Circle K E6 Vestby

5. Circle K E6 Minnesund

 

Bildetekster:

NY KOPP. Kaffekongen Steinar Kittilsen viser fram Koppen 2022, en kopp som eieren kan fylle ubegrenset med varm drikke gjennom hele neste år. Foto: Circle K E6 Berger

 

VELKJENT. Jeanette Amara forteller at Koppen har blitt det mest kjente produktet til Circle K. Foto: Johnny Syversen

 

NY DESIGN. De nye Koppen-modellene for 2022. Foto: Circle K Norge

 

Kontaktpersoner:

* Circle K E6 Berger, stasjonssjef Steinar Kittilsen, mobil 95 12 04 71

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.12.2021 06:50
Teknisk løsning ZEVS AS