presseticker

Skip to main content

Steinkjer-stasjon selger mest softis i Trøndelag

  Publisert: 09.05.2022 13:42 - av  Henning Poulsen

STORSELGER. Circle K selger om lag én million softis i Norge årlig. Foto: Marcus Aurelio

Iskremsesongen er i anmarsj. I løpet av året selger Circle K nesten 70 000 softiser i Trøndelag. Og ingen stasjon i fylket serverer mer av den myke og forfriskende isretten enn Circle K Sannan.

På stasjonen Circle K Sannan ble det solgt 9418 softis i fjor. Det sender stasjonen inn på selskapets softistopp i Trøndelag.

 

I Trøndelag ble det solgt til sammen 68 996 softis ved Circle K-stasjoner i fjor. Foruten stasjonen i Steinkjer utmerket særlig Circle K Namsos, Circle K E6 Berkåk, Circle K Rørvik, Circle K E6 Støren og Circle K Høylandet seg med høyt volum på softissalget.

 

Millionsalg

Den fløyelsmyke softisen dukket for første gang opp i Norge sent på 1950-tallet, og har holdt seg i popularitet gjennom tiårene. Sammen med blant annet kuleis, milkshake og frappe er den en del av Circle K Norges satsing på avkjølende og forfriskende matvarer.

 

– Totalt serverte vi 948 937 softiser i kjeks eller beger på stasjonene våre i løpet av fjoråret. Etterspørselen er stor i alle deler av landet, og særlig når været er fint, sier Mia Cathrine Tveit Stoknes, som leder kategori- og butikkutvikling i Circle K Norge.

 

Den perfekte softis

Så hva er egentlig en god softis? Vi spør hun som selger flest softis i hele landet, Helén Windsvoll ved Circle K Heddal, utenfor Notodden i Telemark:

 

– Du skal kjenne den gode fløtesmaken. Isen skal være frisk, og ikke for mektig. Temperaturen må være riktig, både av hensyn til konsistens og smak. Og så må isen for all del ikke være kornete, svarer hun.

 

Det er også viktig å ha rikelig med strø å velge imellom. Blant favorittene er fremdeles gamle favoritter som sjokolade, jordbær og tuttifrutti. Softiselskere av litt eldre årgang foretrekker gjerne ekte krokan – altså uten nøtter.

 

Av nyere smaksvarianter som er blitt populære finner vi sitron, salt karamell og salt lakris. De minste softisspiserne velger gjerne fargerikt strø – eller varianter som oreokjeks og marshmallows.

(Pressenytt)

 

 

 

Bildetekst:

STORSELGER. Circle K selger om lag én million softis i Norge årlig. Foto: Marcus Aurelio

 

 

Kontaktperson:

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Stasjonene på softistoppen i Trøndelag:

1. Circle K Sannan (9418 is)

2. Circle K Namsos (7400 is)

3. Circle K E6 Berkåk (6303 is)

4. Circle K Rørvik (5665 is)

5. Circle K E6 Støren (5262 is)

6. Circle K Høylandet (5094 is)

7. Circle K Overhalla (4759 is)

8. Circle K Harran (4744 is)

9. Circle K E6 Lundamo (4711 is)

10. Circle K E6 Klett (4201 is)

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 09.05.2022 13:42
Teknisk løsning ZEVS AS