presseticker

Skip to main content

Tom er vestre Sørlands kaffekonge

  Publisert: 16.12.2021 06:50 - av  Henning Poulsen
De siste to årene har det gått med om lag 2,5 tonn kaffebønner på Circle K Sira i Flekkefjord. Det gjør Tom A. Lindland til kaffekongen i gamle Vest-Agder.

– Vi er en naturlig stoppeplass for de som reiser mellom Rogaland og Sørlandet, men vi har mange kaffetørste folk i Flekkefjord også. En typisk kunde er en mann mellom 35 og 60 år som er glad i varm og god drikke, og det har vi masse av, sier stasjonssjef Tom A. Lindland.

 

Hele 2,5 tonn kaffebønner har blitt kvernet av kaffemaskinene på Flekkefjord-stasjonen de siste to årene. Det er nesten ett tonn tonn mer enn hos den stasjonen på vestre Sørlandet som selger nest-mest kaffe i distriktet, Circle K Livold i Lindesnes.

 

Også Circle K Vestervegen Syd i Kristiansand, Circle K Flekkefjord og Circle K Lyngdal er blant kjedens storselgere av det sorte gull.

 

Som varmt hvetebrød før jul

De tre «hotteste» kaffedrikkene på Circle K Sira akkurat nå er – foruten svart kaffe – kakao og kaffe med melk.

 

Nå gleder stasjonssjefen seg over den nye Koppen 2022 til Circle K. Den selger som varmt hvetebrød i hele desember.

 

– Dette er årets julegave! Tenk å kunne glede noen med en utømmelig gave som varer hele året, sier Lindland.

 

Fylles 23 millioner ganger i året

Hvert år siden 2003 har Circle K Norge og forløperen Statoil lansert en kopp som lar kundene fylle ubegrenset med kaffe og andre varme drikker ved om lag 270 stasjoner i Norge. De siste årene har den båret navnet «Koppen».

 

– Den har blitt vårt mest berømte produkt. Hver morgen når jeg går nedover gata på vei til jobb, ser jeg Koppen gjennom vinduet i nesten annenhver bil. Hvert år fylles den rundt 23 millioner ganger. Mange kunder fyller så ofte at de finansierer Koppen i løpet av januar, og drikker dermed gratis resten av året, sier Jeanette Amara, som er ansvarlig for Koppen i Circle K Norge.

 

Hun forteller at Koppen er blitt en populær firmagave, og at mange bedrifter gir bort graverte kopper og kopper med firmalogo til både ansatte og samarbeidspartnere.

 

Stadig mer gjenbruk

Designmessig er Koppen 2022 nokså lik 2021-modellen, bortsett fra at den kommer i nye farger. En del kunder velger derfor å kun kjøpe bare «Avtalen» og gjenbruke en tidligere modell.

 

– Stadig flere får øynene opp for gjenbruk. I fjor hadde vi en gjenbruksandel på 25 prosent, og i år går vi for 30. Enkelte kunder samler på koppene våre, og vil gjerne ha den nye modellen hvert år. Det er selvsagt lov, sier Amara.

(Pressenytt)

 

Fem på kaffetoppen i Vest-Agder:

1. Circle K Sira

2. Circle K Livold

3. Circle K Vestervegen, Syd

4. Circle K Flekkefjord

5. Circle K Lyngdal

 

 

Bildetekster:

NY KOPP. Kaffekongen Tom A. Lindland viser fram Koppen 2022, en kopp som eieren kan fylle ubegrenset med varm drikke gjennom hele neste år. Foto: Circle K Sira

 

VELKJENT. Jeanette Amara forteller at Koppen har blitt det mest kjente produktet til Circle K. Foto: Johnny Syversen

 

NYTT DESIGN. De nye Koppen-modellene for 2022. Foto: Circle K Norge

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Sira, stasjonssjef Tom A. Lindland, mobil 91 18 29 73

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.12.2021 06:50
Teknisk løsning ZEVS AS