presseticker

Skip to main content

Vestfoldinger har reddet 47 000 måltider

  Publisert: 15.01.2023 12:13 - av  Henning Poulsen

FORNØYD. Mari Singstad i Circle K Norge konstaterer at stasjonene i snitt får 4,1 på en karakterskala fra 1 til 5. Foto: Regine Dalen Birkeland / Circle K Norge

I løpet av fem år har innbyggere i Vestfold reddet 46 739 poser med overskuddsmat ved sine lokale Circle K-stasjoner. Særlig i Tønsberg, Horten og Færder er det mange som redder mat.

– Å redusere matsvinn er viktig i en tid med knapphet på alle typer ressurser. Man må bidra der man kan, og vi er glade for å kunne bidra på vår måte. Alle skjønner at det er en uting å kaste fullt brukbar mat, sier Lars Gullichsen ved Circle K Tønsberg.

 

De siste fem årene har stasjonen hans reddet 6443 måltider gjennom appen Too Good To Go. Det er mest av alle Circle K-stasjonene i hele Vestfold.

 

Etter Tønsberg-stasjonen følger Circle K E18 Horten med 5049 porsjoner, Circle K Vestskogen i Færder med 4849, Circle K Torstrand i Larvik med 4839, Circle K Åsgårdstrand med 4650, Circle K Holtandalen med 3825 og Circle K Stokke med 3672 porsjoner overskuddsmat.

 

– Vi har gode rutiner med å registrere overskuddsmaten, og en god del lojale kunder bruker ordningen fast. Alle slags folk er innom, men det er nok en overvekt av yngre kunder, forteller Lars Gullichsen på Circle K Tønsberg.

 

Tidlig ute med matredding

Johan Ingemarsson, daglig leder i Too Good To Go Norge, forteller at Circle K er en viktig brikke i kampen for å redusere matsvinnet, og for å redde mer mat både nasjonalt og regionalt.

 

– Circle K Norge var en av de første landsdekkende aktørene som inngikk et samarbeid med oss for å redusere matsvinn, noe vi er veldig fornøyde med. At så mye mat har blitt reddet ved stasjonene til Circle K er en god nyhet for alle parter. Å ta vare på maten er bra både for miljøet og for lommeboka, sier Ingemarsson.

 

I løpet av fem år har Circle K-kunder i Vestfold reddet mat tilsvarende 117 tonn CO2-ekvivalenter. Det tilsvarer karbondioksidutslippene som skjer gjennom livssyklusen til 1404 mobiltelefoner.

 

I dag kan man redde mat ved 15 Vestfold-stasjoner. I Circle K-systemet er det Circle K Torstrand som har hatt ordningen lengst i området – siden november 2017.

 

Vinn-vinn for kunde og klima

Nasjonalt har kunder ved Circle K Norges stasjoner reddet nesten 500 000 porsjoner overskuddsmat, ifølge Mari Singstad. Hun leder Too Good To Go-satsingen i Circle K Norge.

 

– Vi har hatt en fantastisk utvikling de siste fem årene, og vi redder stadig mer mat. I løpet av januar vil vi passere en halv million reddede måltider. Kundene våre skal få mye skryt for å støtte opp så helhjertet om dette initiativet, sier hun.

 

Singstad forteller at Too Good To Go er ett av flere tiltak selskapet og stasjonene har truffet for å kutte i matsvinnet, og at alle tjener på utfallet.

 

– Vi oppnår en vinn-vinn-situasjon der kundene får rimelig og god mat, stasjonene slipper å kaste produkter, mens klimaet og miljøet spares for unødige utslipp, sier hun.

 

Singstad er fornøyd med at Circle K-stasjonene i snitt får 4,1 i karakter av brukerne av To Good To Go-appen, på en skala fra 1 til 5.

 

– Med andre ord opplever de fleste kundene at de får både rikelig med mat, at det smaker godt og at betjeningen er hyggelig og effektiv. Det er sånn vi vil det skal være, sier hun.

 

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på rundt 120 kroner.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

 

FORNØYD. Mari Singstad i Circle K Norge konstaterer at stasjonene i snitt får 4,1 på en karakterskala fra 1 til 5. Foto: Regine Dalen Birkeland / Circle K Norge

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Tønsberg, driver Lars Gullichsen, mobil 91 66 44 11

* Circle K Norge, Too Good To Go-ansvarlig Mari Singstad, mobil 92 24 61 48

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak 1hovedbilde.jpg 895,17 kB (5480x3653)
Bilde - vedlegg til sak 2bilde.jpg 784,34 kB (3522x5283)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.01.2023 12:13
Teknisk løsning ZEVS AS