presseticker

Skip to main content

Flere hordalendinger henter pakke på stasjon

  Publisert: 19.10.2022 08:00 - av  Henning Poulsen
I løpet av sju måneder har innbyggere i den sørlige delen av Vestland hentet nesten 15 000 pakker på Circle K-stasjonene i området. Aller mest populært er tilbudet i Øygarden.

I perioden januar til juli har Circle K Skogsvåg i Øygarden levert ut 8775 pakker. Det plasserer også stasjonen øverst på pakketoppen i Hordaland-området, med god margin.

 

Deretter følger Circle K Viken i Bergen med 2596 pakker og Circle K Flesland med 1332 utleverte pakker.

 

På landsbasis har Circle K levert ut nær 275 000 pakker i løpet av årets første sju måneder. Foruten å håndtere pakker for DHL og Helthjem, er enkelte stasjoner også del av Postens post-i-butikk-konsept. I Vestland fylke gjelder dette stasjonene Circle K Skogsvåg og Circle K Florø.

 

– Vi fikk et voldsomt oppsving i pakkevolumet under nedstengningen av samfunnet. Så har det egentlig bare fortsatt på samme nivå, eller faktisk økt litt. Tydeligvis har pandemien gjort noe med handlevanene til folk, sier Johan Erik Winther, leder for retailsupport i Circle K Norge.

 

Slipper å kjøre mange mil

Han nevner lange åpningstider og god beliggenhet som viktige årsaker til at flere velger å hente pakken sin på stasjon. Mange steder i landet må man kanskje kjøre milevis for å komme til nærmeste postkontor. Det er ikke bra verken for miljøet eller lommeboka, argumenterer han.

 

– Samtidig handler dette også om hvordan stasjonene omstiller seg for nye tider. Før var stasjoner bare et sted du tanket, nå er de møteplasser der du kan handle, kjøpe kaffe og bakverk eller sette deg ned og spise fersk, nylaget mat. Da er pakkeutlevering og post-i-butikk et logisk neste steg, sier Winther.

(Pressenytt)

 

FAKTABOKS

På pakketoppen i Hordaland:

1. Circle K Skogsvåg

2. Circle K Viken

3. Circle K Flesland

4. Circle K Nesttun

5. Circle K Fjell

 

 

Bildetekster:

PAKKE PÅ STASJON. Til ære for fotografen overrekker Martine Klubben, assisterende daglig leder på Circle K E6 Vestby, en pakke til Johan Erik Winther i Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen/josy.no

 

FREMTIDENS STASJON. Nye tider i bransjen gjør pakkeutlevering og post-i-butikk til et logisk neste steg for stasjonene, konstaterer Johan Erik Winther, leder for retailsupport i Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen/josy.no

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Norge, retailsupportsjef Johan Erik Winther, mobil 95 26 74 91

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.10.2022 08:00
Teknisk løsning ZEVS AS