presseticker

Skip to main content

Flere i Akershus henter pakke på stasjon

  Publisert: 19.10.2022 08:09 - av  Henning Poulsen
I løpet av sju måneder har folk i Akershus hentet mer enn 15000 pakker på Circle K-stasjonene i området. Aller mest populært er tilbudet i Fjellhamar.

– Før koronaen kom var det ikke så mange som hentet pakker hos oss, men under pandemien oppdaget folk virkelig hvor lett og raskt det er. Stasjonen ligger enkelt til for mange, og vi har åpent hele døgnet. Dermed kan du hente pakken din når det passer best for deg, sier Aleksander Mandahl Kaddour, daglig leder ved Circle K Fjellhamar.

 

I perioden januar til juli har Kaddour og kollegene hans levert ut 1989 pakker, noe som plasserer stasjonen på pakketoppen i Akershus-området. Så vidt.

 

Circle K Langhus leverte ut 1870 pakker i samme periode, mens selskapets stasjoner i Flaskebekk, Jessheim, Kjeller, Sandvika og Skedsmokorset alle har avhendet flere enn 1000 pakker.

 

De fleste stasjonene i Akershus tar imot pakker fra både DHL og Helthjem.

 

– Ordningen skaper ekstra trafikk i butikken vår. Vi får stadig nye kunder inn som ikke har vært her før, og det synes jeg er ekstra hyggelig. Mange blir overrasket over vareutvalget vårt – og ikke minst de hyggelige folkene som jobber her, sier Kaddour.

 

Har behold koronaeffekten

På landsbasis har Circle K levert ut nær 275 000 pakker i løpet av årets første sju måneder. Foruten å samarbeide med DHL og Helthjem, er enkelte stasjoner også del av Postens post-i-butikk-konsept.

 

– Vi fikk et voldsomt oppsving i pakkevolumet under nedstengningen av samfunnet. Så har det egentlig bare fortsatt på samme nivå, eller faktisk økt litt. Tydeligvis har pandemien gjort noe med handlevanene til folk, sier Johan Erik Winther, leder for retailsupport i Circle K Norge.

 

Slipper å kjøre mange mil

Han nevner lange åpningstider og god beliggenhet som viktige årsaker til at flere velger å hente pakken sin på stasjon. Mange steder i landet må man kanskje kjøre milevis for å komme til nærmeste postkontor. Det er ikke bra verken for miljøet eller lommeboka, argumenterer han.

 

– Samtidig handler dette også om hvordan stasjonene omstiller seg for nye tider. Før var stasjoner bare et sted du tanket, nå er de møteplasser der du kan handle, kjøpe kaffe og bakverk eller sette deg ned og spise fersk, nylaget mat. Da er pakkeutlevering og post-i-butikk et logisk neste steg, sier Winther.

(Pressenytt)

 

FAKTABOKS

På pakketoppen i Akershus:

1. Circle K Fjellhamar

2. Circle K Langhus

3. Circle K Flaskebekk

4. Circle K Jessheim

5. Circle K Kjeller

6. Circle K Sandvika

7. Circle K Skedsmokorset

8. Circle K Lørenskog

9. Circle K Nadderud

10. Circle K Fetsund

11. Circle K E6 Dal

12. Circle K Sørum

 

 

Bildetekster:

STØRST PÅ PAKKER. Aleksander Mandahl Kaddour har hendene fulle med pakker på Circle K Fjellhamar. Foto: Circle K Fjellhamar

 

PAKKE PÅ STASJON. Til ære for fotografen overrekker Martine Klubben, assisterende daglig leder på Circle K E6 Vestby, en pakke til Johan Erik Winther i Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen/josy.no

 

FREMTIDENS STASJON. Nye tider i bransjen gjør pakkeutlevering og post-i-butikk til et logisk neste steg for stasjonene, konstaterer Johan Erik Winther, leder for retailsupport i Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen/josy.no

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Fjellhamar, daglig leder Aleksander Mandahl Kaddour, mobil 93 21 51 77

* Circle K Norge, retailsupportsjef Johan Erik Winther, mobil 95 26 74 91

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.10.2022 08:09
Teknisk løsning ZEVS AS