presseticker

Skip to main content

Flere i Buskerud-området henter pakke på stasjon

  Publisert: 19.10.2022 08:07 - av  Henning Poulsen
I løpet av sju måneder har innbyggere i Buskerud hentet nesten 31 000 pakker på Circle K-stasjonene i området. Aller mest populært er tilbudet i Lier og Drammen.

– Koronaen har endret livene våre. Flere handler nå på nett, og denne trenden tror jeg bare vil styrke seg i fremtiden. Jeg tror mange velger å hente pakkene på stasjon på grunn av tilgjengelighet. Du kan hente sent på kveld og i helgen, slipper lang kø og kan vaske bilen eller fylle på med drivstoff samtidig, sier Mahboob Elahi, som driver Circle K Tranby i Lier kommune.

 

I perioden januar til juli har Elahi og kollegene hans levert ut 17 896 pakker, noe som plasserer Lier-stasjonen øverst på pakketoppen i Buskerud-området, med god margin.

 

Videre nedover listen følger tre Drammen-stasjoner på rekke og rad: Circle K Konnerud, Circle K Rosenkrantzgata og Circle K Rundtom – med til sammen 7755 avhendede pakker. På pakkelistens femteplass i Buskerud finner vi enda en Lier-stasjon – Circle K Liertoppen – som også drives av Mahboob Elahi.

 

Martina Kleven er daglig leder på Circle K Konnerud i Drammen. Hun forteller at pakkehenting trekker nye kundegrupper til stasjonen hennes.

 

– Vi ser på oss selv som en lokal stasjon, og pakketilbudet blir på en måte en ekstraservice til lokalmiljøet. Det er alltid hyggelig når vi får inn folk som ikke har vært hos oss før. Mange blir positivt overrasket, og når de først har vært innom én gang kommer de ofte igjen, sier Kleven.

 

Hun er spent på hvordan den første juletiden som post-i-butikk-stasjon kommer til å gå.

 

– Vi venter ekstremt mange pakker, og skal gjøre vårt ytterste for at alle får god service og blir fornøyde, lover Kleven.

 

Har behold koronaeffekten

På landsbasis har Circle K levert ut nær 275 000 pakker i løpet av årets første sju måneder. Foruten å samarbeide med DHL og Helthjem, er enkelte stasjoner også del av Postens post-i-butikk-konsept. I Buskerud gjelder dette stasjonene Circle K Tranby og Circle K Konnerud.

 

– Vi fikk et voldsomt oppsving i pakkevolumet under nedstengningen av samfunnet. Så har det egentlig bare fortsatt på samme nivå, eller faktisk økt litt. Tydeligvis har pandemien gjort noe med handlevanene til folk, sier Johan Erik Winther, leder for retailsupport i Circle K Norge.

 

Slipper å kjøre mange mil

Han nevner lange åpningstider og god beliggenhet som viktige årsaker til at flere velger å hente pakken sin på stasjon. Mange steder i landet må man kanskje kjøre milevis for å komme til nærmeste postkontor. Det er ikke bra verken for miljøet eller lommeboka, argumenterer han.

 

– Samtidig handler dette også om hvordan stasjonene omstiller seg for nye tider. Før var stasjoner bare et sted du tanket, nå er de møteplasser der du kan handle, kjøpe kaffe og bakverk eller sette deg ned og spise fersk, nylaget mat. Da er pakkeutlevering og post-i-butikk et logisk neste steg, sier Winther.

(Pressenytt)

 

FAKTABOKS

På pakketoppen i Buskerud:

1. Circle K Tranby

2. Circle K Konnerud

3. Circle K Rosenkrantzgata

4. Circle K Rundtom

5. Circle K Liertoppen

6. Circle K Hønefoss

7. Circle K Kongsberg

8. Circle K Ål

9. Circle K Geilo

10. Circle K Vik

 

 

Bildetekster:

PAKKE PÅ STASJON. Til ære for fotografen overrekker Martine Klubben, assisterende daglig leder på Circle K E6 Vestby, en pakke til Johan Erik Winther i Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen/josy.no

 

FREMTIDENS STASJON. Nye tider i bransjen gjør pakkeutlevering og post-i-butikk til et logisk neste steg for stasjonene, konstaterer Johan Erik Winther, leder for retailsupport i Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen/josy.no

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Tranby og Liertoppen, driver Mahboob Elahi, mobil 95 00 70 80

* Circle K Konnerud, butikksjef Martina Kleven, mobil 93 01 88 50

* Circle K Norge, retailsupportsjef Johan Erik Winther, mobil 95 26 74 91

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.10.2022 08:07
Teknisk løsning ZEVS AS