presseticker

Skip to main content

Flere i Florø henter pakke på stasjon

  Publisert: 19.10.2022 07:13 - av  Henning Poulsen
I løpet av sju måneder har folk i Florø og Sogndal hentet mer enn 5000 pakker på lokale Circle K-stasjoner.

– Vi holder døgnåpent. Dermed er vi den mest tilgjengelige butikken i Florø, og kundene synes det er kjekt å kunne hente pakker akkurat når det passer dem, sier Ruben Solheim, som driver Circle K Florø.

 

I perioden januar til juli har Solheim og kollegene hans levert ut 4442 pakker, noe som er nest-mest i hele Vestland. Bare Circle K-stasjonen på Skogsvåg i Øygarden har levert ut flere pakker i fylket.

 

Circle K Sogndal har levert ut 698 pakker i samme periode.

 

Mens Sogndal-stasjonen leverer ut pakker for DHL, har Circle K Florø avtale med Posten. Sistnevnte er ensbetydende med høyt volum.

 

– Dette betyr jo helt klart flere folk på stasjonen vår, noe vi synes er veldig hyggelig. Pågangen er jevn, men det topper seg selvsagt i forbindelse med Black Week og julen, sier Solheim.

 

Har behold koronaeffekten

På landsbasis har Circle K levert ut nær 275 000 pakker i løpet av årets første sju måneder. Foruten å samarbeide med DHL og Helthjem, er enkelte stasjoner også del av Postens post-i-butikk-konsept.

 

– Vi fikk et voldsomt oppsving i pakkevolumet under nedstengningen av samfunnet. Så har det egentlig bare fortsatt på samme nivå, eller faktisk økt litt. Tydeligvis har pandemien gjort noe med handlevanene til folk, sier Johan Erik Winther, leder for retailsupport i Circle K Norge.

 

Slipper å kjøre mange mil

Han nevner lange åpningstider og god beliggenhet som viktige årsaker til at flere velger å hente pakken sin på stasjon. Mange steder i landet må man kanskje kjøre milevis for å komme til nærmeste postkontor. Det er ikke bra verken for miljøet eller lommeboka, argumenterer han.

 

– Samtidig handler dette også om hvordan stasjonene omstiller seg for nye tider. Før var stasjoner bare et sted du tanket, nå er de møteplasser der du kan handle, kjøpe kaffe og bakverk eller sette deg ned og spise fersk, nylaget mat. Da er pakkeutlevering og post-i-butikk et logisk neste steg, sier Winther.

(Pressenytt)

 

 

 

Bildetekster:

STØRST PÅ PAKKER. Ruben Solheim og Circle K Florø er størst på pakkeutlevering i mange mils omkrets. Foto: Circle K Florø

 

PAKKE PÅ STASJON. Til ære for fotografen overrekker Martine Klubben, assisterende daglig leder på Circle K E6 Vestby, en pakke til Johan Erik Winther i Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen/josy.no

 

FREMTIDENS STASJON. Nye tider i bransjen gjør pakkeutlevering og post-i-butikk til et logisk neste steg for stasjonene, konstaterer Johan Erik Winther, leder for retailsupport i Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen/josy.no

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Florø, driver Ruben Solheim, mobil 90 02 36 49

* Circle K Norge, retailsupportsjef Johan Erik Winther, mobil 95 26 74 91

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.10.2022 07:13
Teknisk løsning ZEVS AS