presseticker

Skip to main content

Flere i Møre og Romsdal henter pakke på stasjon

  Publisert: 19.10.2022 07:58 - av  Henning Poulsen
I løpet av sju måneder har folk i Møre og Romsdal hentet nesten 5000 pakker på lokale Circle K-stasjoner. Aller mest populært er tilbudet i Volda.

– Åpningstiden er nok det som gjør at flest velger å hente pakke her. Stasjonen åpner klokka 6 om morgenen og stenger dørene ved midnatt, og i tillegg er vi helgeåpnet. Dermed kan folk hente pakken sin når det passer dem, sier Jan Erik Leira, daglig leder på Circle K Volda.

 

I perioden januar til juli har Leira og kollegene hans levert ut 1295 pakker, noe som plasserer stasjonen på pakketoppen i Møre og Romsdal.

 

Circle K Moa i Ålesund leverte ut 1082 pakker i samme periode, mens selskapets stasjoner i Åndalsnes, Kristiansund, Sunndalsøra og Brattvåg i Ålesund alle har avhendet mer enn 400 pakker.

 

Stasjonene i Møre og Romsdal tar imot pakker fra enten DHL eller Helthjem – eller begge to. Circle K Volda samarbeider med begge logistikkaktørene.

 

Har behold koronaeffekten

På landsbasis har Circle K levert ut nær 275 000 pakker i løpet av årets første sju måneder. Foruten å samarbeide med DHL og Helthjem, er enkelte stasjoner også del av Postens post-i-butikk-konsept.

 

– Vi fikk et voldsomt oppsving i pakkevolumet under nedstengningen av samfunnet. Så har det egentlig bare fortsatt på samme nivå, eller faktisk økt litt. Tydeligvis har pandemien gjort noe med handlevanene til folk, sier Johan Erik Winther, leder for retailsupport i Circle K Norge.

 

Slipper å kjøre mange mil

Han nevner lange åpningstider og god beliggenhet som viktige årsaker til at flere velger å hente pakken sin på stasjon. Mange steder i landet må man kanskje kjøre milevis for å komme til nærmeste postkontor. Det er ikke bra verken for miljøet eller lommeboka, argumenterer han.

 

– Samtidig handler dette også om hvordan stasjonene omstiller seg for nye tider. Før var stasjoner bare et sted du tanket, nå er de møteplasser der du kan handle, kjøpe kaffe og bakverk eller sette deg ned og spise fersk, nylaget mat. Da er pakkeutlevering og post-i-butikk et logisk neste steg, sier Winther.

(Pressenytt)

 

FAKTABOKS

På pakketoppen i Møre og Romsdal:

1. Circle K Volda

2. Circle K Moa

3. Circle K Åndalsnes

4. Circle K Viadukten

5. Circle K Sunndalsøra

6. Circle K Brattvåg

 

 

Bildetekster:

STØRST PÅ PAKKER. Robin Brautaset Osvoll har hendene fulle med pakker på Circle K Volda. Foto: Circle K Volda

 

PAKKE PÅ STASJON. Til ære for fotografen overrekker Martine Klubben, assisterende daglig leder på Circle K E6 Vestby, en pakke til Johan Erik Winther i Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen/josy.no

 

FREMTIDENS STASJON. Nye tider i bransjen gjør pakkeutlevering og post-i-butikk til et logisk neste steg for stasjonene, konstaterer Johan Erik Winther, leder for retailsupport i Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen/josy.no

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Volda, daglig leder Jan Erik Leira, mobil 90 10 50 25

* Circle K Norge, retailsupportsjef Johan Erik Winther, mobil 95 26 74 91

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.10.2022 07:58
Teknisk løsning ZEVS AS