presseticker

Skip to main content

Flere i Troms og Finnmark henter pakke på stasjon

  Publisert: 19.10.2022 07:08 - av  Henning Poulsen
I løpet av sju måneder har tromsværinger og finnmarkinger hentet nesten 4200 pakker på Circle K-stasjonene i fylket. Aller mest populært er tilbudet i Tromsø.

– Vi har døgnåpent, og dette er nok en viktig grunn til at mange velger å hente pakkene sine hos oss. Det er alltid hyggelig når det kommer inn nye fjes i butikken. Pakkeutleveringen setter oss på kartet hos nye kundegrupper, sier Grethe Nilsen, som er stasjonssjef Circle K Breivika.

 

I perioden januar til juli har Nilsen og kollegene hennes levert ut 1773 pakker, noe som plasserer stasjonen på pakketoppen i Troms og Finnmark.

 

Circle K Storslett leverte ut 810 pakker i samme periode, mens selskapets stasjoner i Lakselv, Setermoen og Bardufoss alle har avhendet mer enn 300 pakker.

 

Stasjonene i Troms og Finnmark tar imot pakker fra enten DHL eller Helthjem – eller begge to. På Breivika er sistnevnte partner.

 

– Vi ser helt klart et trykk i forbindelse med Black Week, og før jul drar det seg skikkelig til. Vi gleder oss allerede, sier Nilsen.

 

Har behold koronaeffekten

På landsbasis har Circle K levert ut nær 275 000 pakker i løpet av årets første sju måneder. Foruten å samarbeide med DHL og Helthjem, er enkelte stasjoner også del av Postens post-i-butikk-konsept.

 

– Vi fikk et voldsomt oppsving i pakkevolumet under nedstengningen av samfunnet. Så har det egentlig bare fortsatt på samme nivå, eller faktisk økt litt. Tydeligvis har pandemien gjort noe med handlevanene til folk, sier Johan Erik Winther, leder for retailsupport i Circle K Norge.

 

Slipper å kjøre mange mil

Han nevner lange åpningstider og god beliggenhet som viktige årsaker til at flere velger å hente pakken sin på stasjon. Mange steder i landet må man kanskje kjøre milevis for å komme til nærmeste postkontor. Det er ikke bra verken for miljøet eller lommeboka, argumenterer han.

 

– Samtidig handler dette også om hvordan stasjonene omstiller seg for nye tider. Før var stasjoner bare et sted du tanket, nå er de møteplasser der du kan handle, kjøpe kaffe og bakverk eller sette deg ned og spise fersk, nylaget mat. Da er pakkeutlevering og post-i-butikk et logisk neste steg, sier Winther.

(Pressenytt)

 

FAKTABOKS

På pakketoppen i Troms og Finnmark:

1. Circle K Breivika

2. Circle K Storslett

3. Circle K Lakselv

4. Circle K Setermoen

5. Circle K Bardufoss

6. Circle K Kautokeino

7. Circle K Vadsø

 

Bildetekster:

STØRST PÅ PAKKER. Simon Myhre Rikardsen har hendene fulle med pakkeutlevering både på Circle K Breivika. Foto: Circle K Breivika

 

PAKKE PÅ STASJON. Til ære for fotografen overrekker Martine Klubben, assisterende daglig leder på Circle K E6 Vestby, en pakke til Johan Erik Winther i Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen/josy.no

 

FREMTIDENS STASJON. Nye tider i bransjen gjør pakkeutlevering og post-i-butikk til et logisk neste steg for stasjonene, konstaterer Johan Erik Winther, leder for retailsupport i Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen/josy.no

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Breivika, stasjonssjef Grethe Nilsen, mobil 45 09 91 90

* Circle K Norge, retailsupportsjef Johan Erik Winther, mobil 95 26 74 91

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.10.2022 07:08
Teknisk løsning ZEVS AS