presseticker

Skip to main content

Flere nordlendinger henter pakke på stasjon

  Publisert: 19.10.2022 07:56 - av  Henning Poulsen
I løpet av sju måneder har nordlendinger hentet nesten 5000 pakker på Circle K-stasjonene i fylket. Aller mest populært er tilbudet i Stokmarknes.

– Til tider har vi opptil 100 pakker i skapet samtidig! Og enda har det ikke vært verken «Black Friday» eller jul ennå. Da kan det være vi må få inn enda et skap, sier Christine Gaasland, butikksjef i Circle K Stokmarknes.

 

I perioden januar til juli har Gaasland og kollegene hennes levert ut 699 pakker, noe som plasserer Stokmarknes-stasjonen på pakketoppen i Nordland. Så vidt.

 

Circle K Svolvær har levert ut 697 pakker i samme periode, mens selskapets stasjoner i Grubhei, Berg og Korgen alle har avhendet mer enn 600 pakker.

 

Stasjonene i Nordland tar imot pakker fra både DHL og Helthjem. I Stokmarknes er det sistnevnte som gjelder.

 

– Butikken åpner tidlig og stenger sent, sju dager i uka, noe som gjør det enkelt å hente pakke hos oss. Vi kan også ta imot returpakker. Kundene er fornøyde med tilbudet, og vi ser flere ansikter som ellers ikke er innom så ofte. Det synes vi er hyggelig, sier Gaasland.

 

Har behold koronaeffekten

På landsbasis har Circle K levert ut nær 275 000 pakker i løpet av årets første sju måneder. Foruten å samarbeide med DHL og Helthjem, er enkelte stasjoner også del av Postens post-i-butikk-konsept.

 

– Vi fikk et voldsomt oppsving i pakkevolumet under nedstengningen av samfunnet. Så har det egentlig bare fortsatt på samme nivå, eller faktisk økt litt. Tydeligvis har pandemien gjort noe med handlevanene til folk, sier Johan Erik Winther, leder for retailsupport i Circle K Norge.

 

Slipper å kjøre mange mil

Han nevner lange åpningstider og god beliggenhet som viktige årsaker til at flere velger å hente pakken sin på stasjon. Mange steder i landet må man kanskje kjøre milevis for å komme til nærmeste postkontor. Det er ikke bra verken for miljøet eller lommeboka, argumenterer han.

 

– Samtidig handler dette også om hvordan stasjonene omstiller seg for nye tider. Før var stasjoner bare et sted du tanket, nå er de møteplasser der du kan handle, kjøpe kaffe og bakverk eller sette deg ned og spise fersk, nylaget mat. Da er pakkeutlevering og post-i-butikk et logisk neste steg, sier Winther.

(Pressenytt)

 

FAKTABOKS

På pakketoppen i Nordland:

1. Circle K Stokmarknes

2. Circle K Svolvær

3. Circle K Grubhei

4. Circle K Berg

5. Circle K Korgen

6. Circle K Fauske

7. Circle K Sortland

8. Circle K Mo i Rana

9. Circle K Røkland

10. Circle K Hunstad

 

 

Bildetekster:

STØRST PÅ PAKKER. Circle K Stokmarknes, her ved Martine Svinset, Christine Gaasland og Alf-Eirik Bratland, leverer ut flest pakker i Nordland fylke. Foto: Circle K Stokmarknes

 

PAKKE PÅ STASJON. Til ære for fotografen overrekker Martine Klubben, assisterende daglig leder på Circle K E6 Vestby, en pakke til Johan Erik Winther i Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen/josy.no

 

FREMTIDENS STASJON. Nye tider i bransjen gjør pakkeutlevering og post-i-butikk til et logisk neste steg for stasjonene, konstaterer Johan Erik Winther, leder for retailsupport i Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen/josy.no

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Stokmarknes, butikksjef Christine Gaasland, mobil 48 26 39 93

* Circle K Norge, retailsupportsjef Johan Erik Winther, mobil 95 26 74 91

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.10.2022 07:56
Teknisk løsning ZEVS AS