presseticker

Skip to main content

Folk i Nordland reddet 8300 stasjonsmåltider

  Publisert: 29.03.2022 09:37 - av  Henning Poulsen

MATREDDERE. Mia Ranum og Stian Edvardsen er med på å redde tusenvis av måltider ved Circle K Grubhei. Foto: Circle K Grubhei

FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 320 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. På bildet Karoline Star ved Circle K Vestby. Foto: Terje Borud

I løpet av ett år har 14 Circle K-stasjoner i Nordland reddet totalt 8300 porsjoner med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. En stasjon i Mo i Rana redder aller mest mat i landsdelen.

– Da jeg overtok stasjonen i 2017, ble jeg veldig overrasket over hvor mye mat som ble kastet hver dag. Derfor hoppet vi på Too Good To Go med en gang vi fikk sjansen. Nå får kundene god og billig mat, og vi sparer miljøet samtidig. Det er jo vinn-vinn, sier Tone Lise Pedersen, som driver Circle K Grubhei i Mo i Rana.

 

Stasjonen hennes redder mest mat av alle Circle K-stasjonene i hele Nord-Norge og Trøndelag. Over en 12-månedersperiode har det blitt berget 1585 måltider med overskuddsmat ved Circle K Grubhei.

 

Blant stasjonene i Nordland følger deretter Circle K Mosjøen med 1445 porsjoner, Circle K Hunstad i Bodø med 1261, Circle K E6 Narvik med 821, Circle K Olav V’s gate i Bodø med 599, Circle K Stormarknes med 549 og Circle K Sortland med 531 porsjoner mat.

 

Stasjonen i Stormarknes kom først i gang med sitt matreddeprosjekt på vårparten i fjor.

 

– Kundene er fornøyde, de ansatte får hyggelige tilbakemeldinger, og de siste 12 ukene har vi scoret mellom 4,84 og 4,93 av 5 inne i appen. En kunde fortalte meg at hun henter forundringspose så ofte hun kan. Så legger hun bollene i fryseren, og når det er barnebursdag er det bare å tine dem opp, varme dem litt og servere. Det ble veldig populært, sa hun, forteller Pedersen på Circle K Grubhei.

 

Reddet 35 prosent mer mat

Stadig flere Circle K-kunder bruker den populære appen Too Good To Go. I løpet av en fireårsperiode har de reddet 320 000 poser med overskuddsmat ved stasjoner over hele landet. Dette tilsvarer CO2-utslipp fra 158 flyreiser rundt jordkloden – eller en varm dusj som varer i 4,9 år, ifølge beregninger fra Too Good To Go.

 

– I fjor reddet vi 35 prosent mer overskuddsmat ved våre stasjoner. Samtidig er dette med på å øke bevisstheten rundt matsvinn. Dette er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.

 

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

MATREDDERE. Mia Ranum og Stian Edvardsen er med på å redde tusenvis av måltider ved Circle K Grubhei. Foto: Circle K Grubhei

 

FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 320 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. På bildet Karoline Star ved Circle K Vestby. Foto: Terje Borud

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Grubhei, Tone Lise Pedersen, mobil 94 15 72 07

* Circle K Norge, Senior Store Manager Ida Ulla-Britt F. Burud, mobil 41 45 94 62

* Circle K Norge, lojalitets- og kommunikasjonssjef Kjetil Foyn, mobil 93 25 11 99

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 29.03.2022 09:37
Teknisk løsning ZEVS AS