presseticker

Skip to main content

Folk i Sogndal, Florø, Førde og Eid reddet 3100 stasjonsmåltider

  Publisert: 29.03.2022 08:52 - av  Henning Poulsen

MATREDDER. Kveldsvakt Odd Sivert er med på å redde tusenvis av måltider ved Circle K Sogndal. Foto: Circle K Sogndal

I løpet av ett år har de fire Circle K-stasjonene i gamle Sogn og Fjordane reddet mer enn 3100 porsjoner med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go.

– Jeg tror en av årsakene til at vi er så populære, er at vi er flinke til å variere litt på posens innhold. Selvsagt er det hovedsakelig mat, men ofte finner du også en liten overraskelse i tillegg, sier Eirik Trontveit, som driver Circle K Sogndal.

 

Stasjonen hans redder faktisk mest mat av alle Circle K-stasjonene i hele Vestland. Over en 12-månedersperiode har det blitt berget 1555 måltider med overskuddsmat ved Circle K Sogndal.

 

Blant stasjonene i kommunene nord i Vestland følger deretter Circle K Florø med 833 porsjoner, Circle K Førde med 559 og Circle K Eid med 195 porsjoner mat.

 

– Det er mange studenter som bruker tilbudet. De er gjerne spent på hva som ligger i posen og hvor mye mat de får. Mange er innom ganske ofte, så de må vel stort sett være fornøyde med kvalitet og mengde, sier Trontveit på Circle K Sogndal.

 

– Jeg synes det er kjempeflott at vi får bidratt til mindre matsvinn. Siden starten har vi levert ut 3200 måltider, noe som tilsvarer åtte tonn CO2, legger han til.

 

Reddet 35 prosent mer mat

Stadig flere Circle K-kunder bruker den populære appen Too Good To Go. I løpet av en fireårsperiode har de reddet 320 000 poser med overskuddsmat ved stasjoner over hele landet. Dette tilsvarer CO2-utslipp fra 158 flyreiser rundt jordkloden – eller en varm dusj som varer i 4,9 år, ifølge beregninger fra Too Good To Go.

 

– I fjor reddet vi 35 prosent mer overskuddsmat ved våre stasjoner. Samtidig er dette med på å øke bevisstheten rundt matsvinn. Dette er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.

 

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

MATREDDER. Kveldsvakt Odd Sivert er med på å redde tusenvis av måltider ved Circle K Sogndal. Foto: Circle K Sogndal

 

FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 320 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. På bilde Karoline Star ved Circle K Vestby. Foto: Terje Borud

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Sogndal, Eirik Trontveit, mobil 90 57 61 11

* Circle K Norge, Senior Store Manager Ida Ulla-Britt F. Burud, mobil 41 45 94 62

* Circle K Norge, lojalitets- og kommunikasjonssjef Kjetil Foyn, mobil 93 25 11 99

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 29.03.2022 08:52
Teknisk løsning ZEVS AS