presseticker

Skip to main content

Folk i Telemark-traktene reddet 6400 stasjonsmåltider

  Publisert: 29.03.2022 08:07 - av  Henning Poulsen

MATREDDER. Even Øygarden er med på å redde tusenvis av måltider ved Circle K Telemarksporten. Foto: Circle K Telemarksporten

FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 320 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. På bildet Karoline Star ved Circle K Vestby. Foto: Terje Borud

I løpet av ett år har 14 Circle K-stasjoner i Telemark-området reddet nesten 6400 porsjoner med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. To stasjoner i Porsgrunn og Skien kniver om å redde aller mest mat.

– Kundene sier de er positivt overrasket over kvaliteten på produktene i posen, og vi har mange gjengangere som er innom og henter overskuddsmat, sier Even Øygarden, som er butikksjef på Circle K Telemarksporten, i Porsgrunn.

 

Stasjonen hans redder mest mat av alle Circle K-stasjonene i hele Telemark. Over en 12-månedersperiode har det blitt berget 1099 måltider med overskuddsmat ved Circle K Telemarksporten.

 

Bare 36 måltider skiller Circle K Telemarksveien i Skien fra førsteplassen på Telemark-listen.

 

Deretter følger Skien-stasjonen Circle K Nenset med 844 porsjoner og Circle K Skjelsvik i Porsgrunn med 536 porsjoner, før vi finner enda en Skien-stasjon, nemlig Circle K Bratsberg med 501 bergede porsjoner mat.

 

Først på sjetteplass dukker det opp en stasjon som ligger godt utenfor de to byene. Dette er Circle K Bø i Telemark, som har reddet 474 porsjoner.

 

– De som bruker tilbudet er nok over gjennomsnitts opptatt av matsvinn. Det er vi også. Vi vil gjerne bidra til mindre matsvinn i bransjen vår. Samtidig er dette et vinn-vinn-opplegg; kunden får billig mat, og vi får dekket inn noen av kostnadene våre, forteller Truls Øygarden, driveren på Circle K Telemarksporten og faren til Even.

 

Reddet 35 prosent mer mat

Stadig flere Circle K-kunder bruker den populære appen Too Good To Go. I løpet av en fireårsperiode har de reddet 320 000 poser med overskuddsmat ved stasjoner over hele landet. Dette tilsvarer CO2-utslipp fra 158 flyreiser rundt jordkloden – eller en varm dusj som varer i 4,9 år, ifølge beregninger fra Too Good To Go.

 

– I fjor reddet vi 35 prosent mer overskuddsmat ved våre stasjoner. Samtidig er dette med på å øke bevisstheten rundt matsvinn. Dette er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.

 

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

MATREDDER. Even Øygarden er med på å redde tusenvis av måltider ved Circle K Telemarksporten. Foto: Circle K Telemarksporten

 

FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 320 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. På bildet Karoline Star ved Circle K Vestby. Foto: Terje Borud

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Telemarksporten, Truls Øygarden, mobil 91 71 88 06

* Circle K Norge, Senior Store Manager Ida Ulla-Britt F. Burud, mobil 41 45 94 62

* Circle K Norge, lojalitets- og kommunikasjonssjef Kjetil Foyn, mobil 93 25 11

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak telemark telemarksporten even øygarden.jpg 2,57 MB (3024x4032)
Bilde - vedlegg til sak 1ill Terje Borud.jpg 3,60 MB (5000x2924)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 29.03.2022 08:07
Teknisk løsning ZEVS AS